SPORTURI  »  NATATIE  »  ÎNOT / CAMPIONATELE EUROPENE

Robert Glință e în finală la 100 de metri spate! Are șansa să intre în istorie

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 august 2018 20:05

Ca și în serii, românul Robert Glință a scos și în semifinale al patrulea timp. Are șanse însă la o medalie în finala de luni seara. 

Robert Glință va lua startul în a doua finală, la Europenele de la Glasgow, luni seara de la ora 19:07. Va fi finala în proba sa favorită, cea de 100 de metri spate, cea în care a fost și campion mondial de juniori.

Robert a înotat azi în semifinala 1, alături de Kliment Koleșnikov, cel care îl învinsese în finala de la 50 de metri spate. Rusul a fost de nebătut și acum, stabilind un nou record mondial de juniori: 52,95 secunde. Timpul lui Glință (53,63) a mai fost întrecut de doi înotători din semifinala 2: Evgheni Rîlov (Rusia - 53,20) și Simone Sabbioni (Italia - 53,39).

Aceștia vor fi, practic, principalii adversari ai românului în lupta pentru o medalie. "Vreau aurul la 100 metri spate", a declarat Robert după ce a luat argintul la 50 de metri spate. Ar intra în istorie ca primul înotător român care reușește o asemenea performanță.

53,63 secunde
a înotat Glință în semifinale, după ce în serii scosese 54,01 secunde 

Vezi și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
andrei.33
andrei.33  •  05 August 2018, 21:56

Desi nu va lua aurul imi place ca tinteste sus. Are mentalitatea corecta si va lua multe medalii in viitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează