Articol de - Publicat sambata, 12 august 2023 14:10 / Actualizat sambata, 12 august 2023 14:49

Fostul mare rugbist Alexandru Penciu a murit azi, la 90 de ani. El locuia de mai mult timp în Italia.

Născut pe 1 ianuarie 1932, Alexandru Penciu a fost considerat cel mai bun fundaș român din istorie, fiind supranumit „Alexandru cel Mare”. 

Alexandru Penciu a reprezentat România de 34 de ori, între 1955 și 1967. A jucat la Petrolul, PPT București, Steaua București și Rovigo (Italia), potrivit news.ro.

„Este o mare pierdere pentru noi, pentru rugby-ul românesc, dar în aceeaşi măsură şi pentru cel internaţional. A fost, este şi continuă să fie un model pentru toate generaţiile, un talent înnăscut completat de enorm de multă muncă, dedicaţie şi pasiune, o legendă care a trăit pentru rugby, care a făcut ca numele României să fie pe buzele tuturor. 

A fost până în ultima clipă un om foarte lucid, raţional, un om cu care stăteam de vorbă tot timpul, la câteva săptămâni ne auzeam la telefon. Mă bucur că am reuşit să-l aducem, când starea de sănătatea i-a permis, în cantonamentele de copii şi juniori pentru a lucra cu el, pentru a vedea ce înseamnă un adevărat model. 

Este o zi tristă pentru rugby-ul românesc, o zi în care Alexandru cel Mare nu mai este fizic printre noi, însă renumele său şi momentele extraordinare pe care le-a scris în rugby-ul nostru şi cel mondial, vor dăinui întotdeauna. Este de datoria noastră să vorbim generaţiilor actuale şi viitoare despre marele Alexandru Penciu", a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

Legendarul jucător al Stelei și al naționalei României, Alexandru Penciu s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani.

 Alexandru Penciu este considerat cel mai valoros fundaș român al tuturor timpurilor fiind supranumit “Alexandru cel Mare”. Prin precizia sa de metronom a contribuit la victorii importante ale naționalei „frunzei de stejar”

. Născut la 1 noiembrie 1932, Alexandru Penciu a jucat și la CCA București, devenită apoi Steaua, echipă cu care a câștigat de cinci ori titlul național. Și-a încheiat cariera de jucător la vârsta de 40 de ani, în Italia. A jucat de 34 de ori pentru România între anii 1955 și 1967, reușind 37 de puncte și a contribuit la prima victorie în fața Franței, din 5 iunie 1960, la București (11-5). Atunci a reușit o transformare și două drop-goluri! 

Dumnezeu să-l odihnească în pace! 

– Comunicat CSA Steaua

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului