SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY EUROPE INTERNATIONAL CHAMPIONSHIP

BELGIA - ROMÂNIA 17-43 // Final cu victorie » România s-a impus autoritar cu Belgia în Rugby Europe International Championship

Belgia - România
Belgia - România

Articol de GSP - Publicat luni, 18 martie 2019 10:35

România a încheiat ieri parcursul în Rugby Europe International Championship cu un succes în fața Belgiei, scor 43-17.

„Stejarii” au jucat duminică un meci bun pe o vreme rea. România a trecut de Belgia cu 43-17 pe stadionul Little Heysel din Bruxelles în ultima etapă a Rugby Europe International Championship (REIC).

Meciul a început sub amenințarea unor nori negri și a continuat pe grindină și ploaie. Rugbyștii tricolori au dominat toată partida și au reușit cel mai mare scor de până acum. Au întâlnit și unul dintre cei mai slabi adversari, Belgia fiind clasată pe poziția 25 în ierarhia mondială. România ocupă poziția a 18-a. 

Punctele „stejarilor” au fost aduse de Johan van Heerden, Vlad Nistor, Vlăduț Zaharia şi Ovidiu Cojocaru prin eseuri, de Daniel Plai, care a reuşit 4 lovituri de pedeapsă, 2 transformări, şi de un eseu de penalizare.

A fost a treia victorie a României în REIC, după cele cu Germania și Rusia. La finalul competiției, echipa tricoloră s-a clasat pe poziția a treia, după Georgia și Spania. 

9victorii a reușit România în fața Belgiei din tot atâtea meciuri jucate

Rezultatele României în Reic:

România-Georgia 9-18 
România-Germania 38-10 
Spania - România 21-18 
România-Rusia 22-20 
Belgia - România 17-43

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
caminero
caminero  •  18 Martie 2019, 11:27

Eh, Belgia oricum nu există în rugby. Și, cît de curînd, nici România nu o să mai existe, decepția e prea mare după eliminarea de la WRC 2019 la masa verde. Pentru ce naiba să mai joci?!? în Turneul celor șase națiuni n-ai cum să joci indiferent că cîștigi de N ori la rînd divizia a doua, la, monsialul e oricum din 4 în patru ani, meciurile-test sînt în general o glumă pentru că jucăm mai mereu cu aceleași echipe care-s cam de nivelul nostru (Canada, SUA, Japonia, Tonga, Fiji, Samoa, uneori Uruguay și Namibia),. la nivel de club joacă cei mari între ei în CCE, noi prindem un singur loc (după preliminarii) în a doua competiție europeană ... așa că pentru ce să mai joci?!?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează