SPORTURI  »  RUGBY  »  DEMISIE

Bombă după victoria cu Belgia » Antrenorul naționalei României de rugby a demisionat!

Articol de - Publicat sambata, 10 martie 2018 18:35

Stafful tehnic al "stejarilor" a demisionat în bloc după victoria în fața Belgiei. Lor li s-a reproșat că au ratat calificarea directă la Cupa Mondială!

Reprezentativa României a trecut ieri, la Buzău, cu 62-12 de Belgia, în penultima etapă din Rugby Europe Championship 2018. A fost un meci la discreția "stejarilor", care au marcat 6 eseuri. Bomba a explodat însă la finalul meciului, când stafful tehnic al naționalei și-a anunțat demisia.

Antrenorul principal, galezul Lynn Howells, antrenorul care pregătește treisferturile, scoțianul Rob Moffat, și cel al pachetului de înaintare, italianul Massimo Cuttitta, au demisionat.

"Nu a fost o decizie ușor de luat. Ultimii cinci ani au fost foarte frumoși, au fost ani în care am trăit o frumoasă aventură alături de un colectiv frumos. Mi-a făcut plăcere să lucrez aici și să coordonez un colectiv care și-a dorit întotdeauna victoria și care a fost de fiecare dată dedicat obiectivului.

Doresc în continuare mult succes echipei, o creștere în joc și evoluții cât mai bune!", a declarat Lynn Howells pentru siteul FR Rugby.

Șase ani cu galezul

Howells a debutat pe banca României pe 4 februarie 2012, într-un meci cu Portugalia, la București, câștigat cu 15-7. Sub conducerea tehnicianului galez, "stejarii" au disputat 70 de meciuri, dintre care au câștigat 48, au pierdut 21, iar unul s-a încheiat la egalitate.

A condus România la Cupa Mondială din 2015, acolo unde "tricolorii" au obținut o victorie și trei înfrângeri.

România a ratat calificarea directă la Cupa Mondială din 2019, dar mai are două șanse. Două meciuri eliminatorii, cu Portugalia, apoi Samoa, în luna iunie, și un turneu, în luna noiembrie, cel mai dificil adversar fiind, atunci, Canada.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
231554470657366
Gheorghe Gheorghe  •  11 Martie 2018, 01:18

Problema nu a fost Spania, am mai pierdut cu Spania, grav a fost că am pierdut cu Germania, din cauza asta am ratat calificarea.

emilou
emilou  •  11 Martie 2018, 01:04

Meciul cu Spania nu trebuia pierdut. Trebuia sa-si dea demisia dupa meciul ala. In rugby, Spania e.... nimeni. Ne ducem pe tobogan. La sfarsitul anilor 80 ne bateam de la egal la egal cu echipele din turneul celor 5 natiuni. Pe Italia o spulberam. Treptat, Italia ne-a luat fata si a fost admisa in turneul celor... 6 natiuni. Chiar daca ia tot timpul Lingura de lemn, e acolo si joaca cu echipele cele mai bune din emisfera nordica. De cativa ani, ne-a luat fata si Georgia, victoriile asupra ei fiind tot mai rare si la diferente foarte mici. Georgia s-ar putea sa fie acum chiar peste Italia. Parca nici nu se mai face suficienta reclama. Meciurile de la Cluj se joaca cu stadioanele aproape goale. Infrangerea cu Spania chiar doare pentru ca, se pare, nu a fost intamplatoare. Daca nu batem Spania, cum ne putem inchipui ca avem sanse cu Samoa sau cu Canada? Solutia de moment? Antrenori neozeelandezi de nivel inalt.

merace
merace  •  10 Martie 2018, 23:05

Inteleg ca mai sunt sanse de calificare, deci care e logica sa se schimbe staff-ul in plina campanie de calificare?!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează