SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA - TONGA

FOTO+VIDEO Scene emoționante la România - Tonga » Florin Surugiu și-a luat rămas bun în lacrimi de la „stejari”

Florin Surugiu, în lacrimi înainte de Tonga - România / Captură Digi Sport +5   FOTO
Florin Surugiu, în lacrimi înainte de Tonga - România / Captură Digi Sport

Articol de , - Publicat duminica, 08 octombrie 2023 18:58 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 19:39

Momente copleșitoare în startul meciului România - Rugby, ultimul al „stejarilor” la această ediție a Cupei Mondiale. La ultima apariție în tricoul naționalei, „veteranul” Florin Surugiu, 38 de ani, a izbucnit în plâns la intonarea „Deșteaptă-te, române!”. Apoi, în prima repriză, și-a făcut un cadou memorabil: al doilea eseu din meci al „stejarilor”. 

Surclasați în primele trei partide din grupă, jucate, ce-i drept, în fața unor „coloși” ai sportului cu balonul oval, românii au oferit puține momente notabile la actuala ediție a Coupe Du Monde. 

Unul dintre ele s-a petrecut în chiar ultimul meci al românilor de la turneul final din Franța, disputat pe „Stade Pierre-Mauroy” din Villeneuve-d'Ascq. 

FOTO. Florin Surugiu, în lacrimi înainte de Tonga - România

+1 FOTO

Florin Surugiu, mijlocașul la grămadă al României, aflat la ultimul meci în tricoul primei reprezentative, a plâns în timpul intonării imnului. 

Camerele TV au surprins momentul emoționant, cu lacrimile curgând pe obrajii omului aflat la cea de-a treia Cupă Mondială sub tricolor, după aparițiile din 2011 și 2015.

Surugiu și-a făcut cel mai frumos cadou în meciul cu Tonga: a înscris un eseu pentru „stejari”, abia al treilea al naționalei noastre la acest turneu final.

Cu 104 selecţii la lot, Surugiu vorbise zilele trecute despre momentul retragerii: „O să fie ultima mea selecţie ca «Stejar», sunt foarte emoţionat, se mai scrie o pagină cu numele meu şi apoi voi pune ghetele în cui. Am foarte mari emoţii, va fi foarte greu, este un meci important pentru mine, pentru echipa României”.

Cunoscut drept un tip sufletist și emotiv deopotrivă, Florin Surugiu a oferit scene speciale și la Cupa Mondială din 2015, când și-a cerut prietena în căsătorie pe legendarul „Wembley”. Acesta plănuise încă de acasă să-şi ceară prietena de soţie la un meci de la Cupa Mondială, plan pe care l-a realizat după înfrângerea cu Irlanda, scor 10-44. 

Tonga superioară » România a pierdut și ultimul meci de la Cupa Mondială de rugby
CUPA MONDIALĂ
Tonga superioară » România a pierdut și ultimul meci de la Cupa Mondială de rugby

Costel Burțilă, priviri fioroase la ritualul tongalezilor

Altă scenă inedită petrecută la start: Costel Burțilă a oferit imaginile începutului de meci. A privit fioros către adversari în timpul „Sipi Tau”, dansul efectuat de sportivii din Tonga înaintea meciurilor.

Citește și alte știri din rugby:

EXCLUSIV „Dacă nu batem nici Tonga, suntem de râsul lumii! Nici n-ar trebui să mai vină acasă!” » Fostul mare jucător susține că are varianta pentru renașterea „stejarilor”: „El e soluția redresării”

VIDEO + FOTO Moment istoric la Cupa Mondială de rugby » Owen Farrell a bătut recordul lui Jonny Wilkinson! Anglia a tremurat în fața samoanilor

EXCLUSIV Cătălin Fercu trage un semnal de alarmă: „E momentul zero, trebuie să restartăm rugbyul românesc! Dar nu se vrea asta!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
MM1974
MM1974  •  09 Octombrie 2023, 02:43

Felicitari pentru Florin Surugiu. Din pacate tot *** Transformati un esec intr-o victorie. Tonga are o populatie de aproximativ 100.000 de oameni. Situate pe cateva insule. Romania a fost in discutie cu ceva timp in urma sa participe ca invitat la Turneul celor 5 natiuni. A fost Italia sa fie cea aleasa. Asta nu scuza cu nimic prestetia jalnica a Stejarilor. Poate ca nici stejari numai sunt multi, deh, defrisarile. Tu asta care scrii aici, daca esti asa de atasat meseriei, de ce nu spui ca fara investitii in sport nu potii progresa? Ii poti transmite ursuletului de la guvernare ca se poate si mai bine. Stim cu totii ca din banii bagati in sport nu vine nimic inapoi in buzunarul politicianului, dar asta e treaba ta ca ziarist, daca ai pretentia asta, sa acuzi formula actuala de a investi in sport si sanatate. Daca nu faci treaba asta, esti doar un mercenar, cum sunt poate 90% din toata media. Succes si data viitoare da-le cu terenul in cap la politicieni, daca poti

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mauru007
mauru007  •  08 Octombrie 2023, 20:21

Foarte emotionant sunt acum. Imi e frica sa nu ajungem ciuca batailor de acum inainte fata el.

Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  08 Octombrie 2023, 19:38

Se apropie mult de All Blacks. Și ăia bocesc înainte de meci și apoi pierd cu 80-0 sau 90-0.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează