SPORTURI  »  RUGBY  »  NAȚIONALA DE RUGBY

Marius Tincu și Lynn Howells, interimari la naționala de rugby! Toate detaliile schimbării

Marius Tincu discută cu Johannes van Heerden, pe vremea Cupei Mondiale din 2015 FOTO Cristi Preda
Marius Tincu discută cu Johannes van Heerden, pe vremea Cupei Mondiale din 2015 FOTO Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 14 ianuarie 2019 18:26

Fostul selecționer al ”stejarilor”, galezul Lynn Howells, va fi consultantul tehnic din partea IRB, iar Marius Tincu antrenor principal.

După plecarea lui Thomas Lievremont de la cârma naționalei României, francezul care a rezistat doar trei luni și trei partide, Federația Română de Rugby nu a găsit încă un înlocuitor. Asta deși mai sunt doar 24 de zile până la primul meci oficial al anului, cel cu Georgia, din Rugby Europe Championship (REC).

Departamentul de Înaltă Performanță al World Rugby a sărit în ajutorul federației, încercând să o ajute în găsirea unui tehnician. Consultanții departamentului respectiv, Calvin Morriss și Richie Dixon, au recomandat ferm să fie numit un antrenor interimar și un consultant tehnic pe perioada REC.

Federația a apelat la fostul selecționer, galezul Lynn Howells, cel care cunoaște foarte bine rugbyul din România, stând pe banca "tricolorilor" vreme de 6 ani. Howells a fost demis după ce România a pierdut anul trecut în Spania, ratând în acel moment, în mare măsură, calificarea la Cupa Mondială. A venit apoi rezultatul surpriză din Belgia, cu înfrângerea ibericilor, dar Howells fusese deja îndepărtat. Howells va fi consultantul tehnic al antrenorului principal, Marius Tincu. Fostul internațional s-a ocupat chiar în mandatul lui Howells de pregătirea pachetului de înaintare.

Încântați de propuneri

"Am fost surprins de propunerea de a reveni. Mi-am dorit din prima clipă să revin. Acum însă e o postură nouă, o provocare, dar sunt încântat și cu mare dorință de muncă. Știu unde mă întorc, îi cunosc pe băieți, cred că vom reuși să facem lucruri frumoase împreună. Momentul e greu pentru rugbyul românesc, necalificarea la Cupa Mondială se simte, dar important e să lăsăm deoparte orice interes personal, să ajutăm echipa să-și găsească stabilitatea și să-și reafirme valoarea la nivel mondial", a declarat Marius Tincu.

Și Lynn Howells, antrenorul de 68 de ani, a primit propunerea cu mare entuziasm. "Este o bucurie să vin și să lucrez cu oamenii pe care-i respect, care mi-au lipsit în această perioadă. Am rămas apropiat de rugbyul românesc, am urmărit meciurile din luna noiembrie. Îl asigur pe Marius Tincu că va avea în mine un sprijin, voi fi acolo să-l ajut cu un sfat, o părere, o idee", a declarat Howells pentru siteul federației.

România va juca pe 9 februarie, la Cluj, primul meci din REC, împotriva campioanei Georgia. În această primăvară, "stejarii" vor susține partide oficiale și cu Germania (16 februarie), Spania (3 martie), Rusia (9 martie) și Belgia (17 martie). Meciurile cu Spania și Belgia se vor juca în deplasare. 

48 de victoriiun rezultat egal și 21 de înfrângeri, acesta este palmaresul lui Lynn Howells pe banca "stejarilor"

 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează