SPORTURI  »  RUGBY  »   ROMÂNIA-URUGUAY

Meci amical România - Uruguay » Adversarii nu ne-au învins niciodată până acum

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 23 noiembrie 2018 17:00

România joacă sâmbătă de la ora 14:00 ultimul meci-test al anului contra reprezentativei de rugby a Uruguayului, echipă calificată la Cupa Mondială din Japonia.

2018 se încheie pentru "stejari" cu un nou meci-test, disputat pe teren propriu, în Ghencea, în fața unei alte formații calificate la Cupa Mondială. Săptămâna trecută "tricolorii" au cedat în fața Statelor Unite ale Americii, 5-31, și încearcă acum să se reabiliteze în disputa cu Uruguay.

Au un punct de pornire, sud-americanii nereușind să câștige niciodată în fața noastră, în precedentele opt partide. Au fost șapte victorii pentru români și un singur rezultat de egalitate. Cea mai recentă dispută datează din 2016, atunci când la București, tot în meci test, România s-a impus cu 36-10.

Revine căpitanul

Antrenorul francez Thomas Lievremont a anunțat și 15-le care va înfrunta reprezentativa celestă. Sunt trei schimbări față de jocul împotriva SUA, cea mai importantă fiind revenirea căpitanului Mihai Macovei. Românul a revenit de la echipa sa de club, din Franța, și va îmbrăca pentru a 80-a oară tricoul de "stejar".

Între cei 15 jucători de pe teren vor fi doar trei jucători care evoluează "afară", și 12 din campionatul intern.

"Uruguay are un stil asemănător cu al României, înaintași puternici, fizici, le place lupta și pun accent pe jocul pe treisferturi. Trebuie să fim bine pregătiți pentru că vor pune presiune pe fiecare zonă, vor fi duri în contact. Trebuie, de asemenea, să înlăturăm greșelile făcute cu SUA și să începem să îmbunătățim lucrurile. E a patra săptămână de cantonament, oboseala a intervenit, dar vreau să încheiem cu bine ultimul meci test al anului", a declarat antrenorul Thomas Lievremont pentru siteul FRR.

6 jucători au debutat în partidele cu Portugalia și SUA, din această toamnă, în echipa României. Azi s-ar mai putea consemna un debut, cel al lui Alexandru Bucur

18 este locul ocupat de Uruguay în clasamentul World Rugby, cu două poziții mai jos decât România

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
taunul.
taunul.  •  24 Noiembrie 2018, 15:06

"Adversarii nu ne-au învins niciodată!" Toate au in inceput. Am o presimtire ca azi se va inregistra prima victorie pentru Uruguay.

sakamoto
sakamoto  •  24 Noiembrie 2018, 14:47

Oponentzii ishtea nu ne-au batut niciodata. Insa americanii...DA! Cit a foast scorul Romania-USA, la rugby, ultimul meci?

alenb
alenb  •  24 Noiembrie 2018, 14:27

Din articol nu rezulta unde se joaca, oras, stadion etc. Dat fiind ca Romania e trecuta prima, as trage concluzia ca jucam acasa drept care nu ma mai duc in Uruguay sa vad meciul, inca caut stadionul ca sa pot asista la partida. Mare ziarist ursescu asta.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează