SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA-PORTUGALIA 36-6

Rămânem în eșalonul 2! "Stejarii" au învins categoric Portugalia și evită rușinea de a ajunge în divizia a treia + S-a retras unul dintre cei mai reprezentativi jucători

Stelistul Ionel Melinte și-a trecut ieri numele pe lista marcatorilor de eseuri // FOTO: sportpictures.eu
Stelistul Ionel Melinte și-a trecut ieri numele pe lista marcatorilor de eseuri // FOTO: sportpictures.eu

Articol de - Publicat sambata, 10 noiembrie 2018 18:17

”Stejarii” au învins clar azi Portugalia, 36-6, în barajul pentru Rugby Europe Championships, dominând clar o adversară cu mult inferioară.

Ajunsă într-o situație ingrată din cauza greșelilor manageriale ale oficialilor FR Rugby, naționala României a avut de trecut barajul cu Portugalia pentru rămânerea în a doua divizie a rugbyului mondial.

La Baia Mare, în fața a 3.000 de suporteri, "stejarii" au risipit repede emoțiile. Extrem de montați, hotărâți să spele rușinea de a fi excluși de la Cupa Mondială din 2019, românii și-au pus repede la respect adversarii.

Nu trecuseră decât 8 minute și "tricolorii" culcaseră în două rânduri balonul în terenul de țintă al Portugaliei. Același Ionuț Dumitru, protagonistul unor acțiuni în mare viteză.  Iureșul "stejarilor" a continuat, portughezii neintersectându-se cu balonul decât arareori.

Ionel Melinte și Cătălin Fercu și-au trecut și ei în cont câte un eseu, lusitanii schimbând tabela, în dreptul lor, în prima parte, doar dintr-un drop-gol semnat de Nuno Guedes. La 22-3, la pauză, era cunoscută echipa care va evolua și în sezoanele viitoare în Rugby Europe Championships.

Într-o singură direcție

În partea a doua, România a continuat să domine autoritar. Thomas Lievremont a făcut multe schimbări în dispozitiv, dar jocul de posesie al "tricolorilor" a continuat. S-au mai înscris alte două eseuri, prin Andrei Gorcioaia și Vlăduț Zaharia, Portugalia neajungând niciodată prea aproape de buturile românilor.

Au punctat totuși dintr-o lovitură de pedeapsă, scorul final, 36-6 fiind edificator pentru diferența de valoare dintre cele două loturi.

România a scăpat astfel de rușinea de a ajunge în divizia a treia, pentru a întâlni echipe modeste precum Lituania, Elveția, Olanda sau Polonia. "Stejarii" rămân să se bată de la anul, din nou cu Georgia, Rusia, Germania, Belgia sau Spania în Rugby Europe Championships

Retragerea lui Vali Ursache

Partida de sâmbătă, de la Baia Mare, a avut și un moment emoționant. În minutul 73, selecționerul Thomas Lievremont a hotărât înlocuirea lui Valentin Ursache (33 de ani).

3.000 de oameni l-au aplaudat în picioare pe uriașul rugbyst român care a evoluat astfel pentru ultima dată în tricoul primei reprezentative. Jucător la Oyonnax, în prima ligă franceză, Vali Ursache a îmbrăcat de 66 de ori tricoul de "stejar". A participat cu România la trei ediții ale Cupei Mondiale, în 2007, 2011 și 2015.

La ultima dintre ele, a reușit două eseuri, unul în fața Franței și altul în fața Irlandei. Vali Ursache mai are un frate care joacă și el în prima reprezentativă, Andrei Ursache.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
tipsy
tipsy  •  10 Noiembrie 2018, 22:47

Tonita a dat cu Irlanda. Bravo Romania, pacat de generatia asta, baietii meritau sa se retraga cu un Mondial.

caminero
caminero  •  10 Noiembrie 2018, 22:23

Pentru meciurile din primăvara viitoare, cuvîntul de ordine ar trebui să fie "Trimiteți Rusia în liga a treia!". Să vadă și mahării de la C.M. cum arată o gloabă de echipă care fură locul la C.M.

mioriticul
mioriticul  •  10 Noiembrie 2018, 22:06

Bravo Stejarii! Pacat pentru acest CM ratat din prostie.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează