SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA

România s-a calificat la Cupa Mondială din 2019, dar scandalul continuă: "Spania - Belgia trebuie rejucat!"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 20 martie 2018 15:07

Clive Woodward, antrenorul care a câștigat Cupa Mondială cu Anglia în 2003, crede că partida dintre Spania și Belgia ar trebui să se rejoace. 

Scandalul legat de meciul dintre Belgia și Spania, 18-10, arbitrat de românul Vlad Iordăchescu, în urma căruia România a obținut calificarea directă la Cupa Mondială din 2019, este departe de a se fi terminat.

Spaniolii se plâng că arbitrul român a dictat 28 de sancțiuni (18 dintre ele lovituri de pedeapsă) împotriva "naționalei" Spaniei, și doar 8 pentru iberici. Spania fusese sancționată, în medie, în actuala ediție a Rugby Europe Championships, cu 10,3 lovituri de pedeapsă. În Turneul celor Șase Națiuni, media este de doar 9 lovituri de pedeapsă pe meci!

Vezi aici imagini de la meciul Spania - Belgia, 10-18! 

"Un jaf", a descris arbitrajul jucătorul spaniol Marco Pinto

Cel mai bun arbitru din istoria Spaniei, Alhambra Nievas, a cerut în schimb scuze în numele selecționatei Spaniei pentru faptele reprobabile petrecute la final, mai ales îmbrâncirea arbitrului de către Gautier Gibouin.

Fost jucător All-Black, Neemia Tialata, prezent la meciul de la Bruxelles, a catalogat arbitrajul "teribil", iar Gazzeta dello Sport drept unul "dezastruos".

Fostul selecționer al Angliei, Sir Clive Woodward, cel care a cucerit titlul mondial în 2003, a declarat, în schimb că "nu a fost corect. World Rugby are toate motivele să intervină! Meciul trebuie rejucat", a declarat englezul pentru cotidianul iberic "As".

Federația Internațională de Rugby (World Rugby) a anunțat că a deschis o anchetă în jurul meciului. "Am primit 200 de mesaje despre acest meci. Voi urmări jocul și va exista o explicație, desigur", a declarat argentinianul Agustin Pichot, vicepreședinte al forului mondial.

Morariu, implicat direct

Rugby Europe, forul condus de românul Octavian Morariu, va analiza și ea în amănunt prestația arbitrului român. "Vineri, la Poznan, va avea loc Comitetul federației europene. Agenda întâlnirii a fost modificată, prioritară devenind analiza jocului dintre Belgia și Spania", a anunțat forul european.

Jucătorii spanioli care l-au înconjurat pe arbitru, la finalul jocului, ar putea primi suspendări până la 12 meciuri. Repetarea jocului este aproape imposibilă. Doar dacă se va dovedi că arbitrul român a primit mită se va întâmpla acest lucru. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
caminero
caminero  •  22 Martie 2018, 14:19

Papagalii spanioli știu clar că n-au fost furați deloc, ei doar fac scandal mediatic pentru ca să-i timoreze pe judecători, să nu fie *** sancționați cu suspendarea pe vreo doi ani de zile pentru măgăriile făcute la finele partidei. Din cauza incompetenței și prostiei și ticăloșiei spaniolilor, promit să beau un pahar de vin roșu sănătos cînd o să le excludă pe viață *** jucători, iar echipa o să le fie suspendată după cum merită. #RugbyEurope_AfueraConEspana #WRC2019_RussiaPortugal_forPlayoff #JusticeForIordăchescu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

maxp
maxp  •  20 Martie 2018, 20:16
Postat de adrian_riga pe 20 Martie 2018, 15:57

toti cei care comenteaza mai sus parca sunt idioti. aici nu e vorba de un hent, de un 11m sau de un cartonas rosu. este vorba de un jaf din minutul 1 pana in min 80.

Danemarca-Romania din 2003 a fost un jaf din minutul 1 pana in minutul 90. Dar stii totusi ce cred ca e toata lumea de-acord? Ca totusi nici macar acolo nu arbitrul a fost principalul vinovat al ratarii calificarii noastre. La cat am ratat, la cum am executat ultimul corner, nu mai putea face nimic arbitrul daca eram capabili sa fructificam una din situatii. Sigur, e o diferenta, noi atunci am ratat pe un fond de joc bun, astia au fost varza in meciul cu Belgia. Dar ideea era ca tot noi am fost principalii vinovati si atunci. Si pana la urma despre asta este vorba, n-a fost chiar un asa mare jaf pe cat se vorbeste. Sa se ia meciul sa se analizeze de specialisti, majoritatea deciziilor iti garantez ca vor avea acoperire. Si atunci despre ce vorbim. Da, cateodata e suficient ca o echipa sa nu fie in stare sa se adapteze la un stil de arbitraj neobisnuit. E o hotie inteligenta, dar atata timp cat exista acoperire, nu e in mod oficial nicio hotie. Tot echipa e de vina ca nu s-a adaptat acelui stil de arbitraj.

1701264233268428
Adrian Nedelcu  •  20 Martie 2018, 18:39

Franta- Irlanda calificare cupa mondiala 2010. Hent vazut din avion al lui Henry. Francezii au castigat gratie golului neregulamentar marcat de Henry. Irlandezii au ramas acasa. S-a rejucat meciul?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close