SPORTURI  »  RUGBY  »  EUROPE CHAMPIONSHIP

„Stejarii” ratează medalia de bronz în Rugby Europe Championship » S-au trezit prea târziu în fața unei naționale a Spaniei inspirate

Rugbyștii naționalei României într-un moment de respiro Foto: Imago
Rugbyștii naționalei României într-un moment de respiro Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 17 martie 2024 21:43 / Actualizat duminica, 17 martie 2024 21:50

România a pierdut, 33-40, în finala pentru bronz din Rugby Europe Championship contra Spaniei, după ce a condus cu 12-0, s-a văzut apoi dominată și a încercat zadarnic să recupereze în ultimele minute.

O înfruntare cu repetiție între România și Spania, care și-au disputat, la fel ca anul trecut, medaliile de bronz în Rugby Europe Championship. În 2023, „stejarii” s-au impus cu 31-25 în fața „leilor” pentru a 35-a victorie în 40 de meciuri.

Al 41-lea, disputat pe Stadionul „Jean Bouin” din Paris, a propus un scenariu pasionant, care a ținut atent publicul care aștepta să vadă apoi și finala mare dintre Georgia și Portugalia.

Dominăm Europa! Gloria Bistrița încheie o zi perfectă pentru handbalul românesc » Victorie smulsă în ultimul minut, în Ungaria
European League
Dominăm Europa! Gloria Bistrița încheie o zi perfectă pentru handbalul românesc » Victorie smulsă în ultimul minut, în Ungaria

Start lansat pentru „stejari”

„Tricolorii” au fost cei care au început foarte bine, cu două încercări izbutite de Ionel Melinte (minutul 5) și de căpitanul Marius Simionescu (minutul 10), al doilea fiind o reușită la centru, după o cursă solitară și un gest al românului care a arătat siguranța de sine. Melinte a transformat și România conducea cu 12-0.

După alte 10 minute a început însă coșmarul pentru „stejari”. Brusc, rugbyștii în tricouri roșii au găsit spații neacoperite și, mânați de o viteză și hotărâre incredibile, au lovit dur într-o serie de eseuri, toate transformate de Bautista Guemes.

În minutele 26 – Cian, 31 – Bell și 40 – Pichardie, al treilea în secundele de final ale reprizei întâi, cu românii apărând disperat ultimii centimetri până la terenul de țintă, dar fiind doborâți în cele din urmă.

La pauză tabela arăta o răsturnare totală de la 12-0 pentru „stejari” la 21-12 în favoarea „leilor”. Și tot spaniolii au pornit bine partea secundă, încă două eseuri în câteva minute, prin Pineiro și Gimeno, ambele transformate de Bautista Guemes, iar scorul se umflase la 35-12.

Rugbyștii români, antrenați de David Gerard, au reacționat prin eseul lui Tomane, transformat de Melinte în minutul 56, arătând că nu au renunțat la luptă. Încă o încercare însă a ibericilor, prin Ovejero (minutul 70), a închis contul acestora la 40 de puncte.

Prima victorie a Spaniei în 2 ani

Tomane a mai reușit un eseu (minutul 75), apoi tânărul Mitu a făcut o cursă superbă pentru încă unul, ambele transformate de Conache în ultimele secunde de pe tabelă. România a mai avut șansa unei ultime acțiuni, încercând să ducă balonul din nou spre terenul de țintă advers, dar tentativa s-a deșirat la o intercepție a spaniolilor.

Ibericii cuceresc medalia de bronz, scor final 40-33, reușind prima victorie asupra „tricolorilor” din februarie 2022 încoace.

Am jucat bine în primele 20 de minute și în ultimele 20. Dacă vrei o medalie, trebuie să joci la același nivel timp de 80 de minute”, a spus David Gerard la final. „S-a văzut la noi lipsa de experiență, dar cu mai mult control putem face lucruri bune”, a adăugat el.

Căpitanul Simionescu nu și-a putut masca dezamăgirea. „Ne-am trezit prea târziu, acesta este rezultatul”, a spus el trist, arătând spre tabelă. ”Meciul nu a fost bun pentru noi, nu pot spune mai multe”, a conchis.

În semifinalele competiției, România pierduse în fața Georgiei. În grupa B, învinsese Polonia și Belgia, dar se înclinase în disputa cu Portugalia.

Citește și:

Două Globuri de Cristal într-o zi pentru veterana Lara Gut-Behrami, cea mai vârstnică învingătoare la general în Cupa Mondială de schi alpin!
SCHI ALPIN / CUPA MONDIALĂ
Două Globuri de Cristal într-o zi pentru veterana Lara Gut-Behrami, cea mai vârstnică învingătoare la general în Cupa Mondială de schi alpin!
S-a prefăcut?! Fostul mare luptător din MMA contestă filmarea din sală cu Mike Tyson: „Data viitoare, măcar aruncă apă!”
TYSON VS. PAUL
S-a prefăcut?! Fostul mare luptător din MMA contestă filmarea din sală cu Mike Tyson: „Data viitoare, măcar aruncă apă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  18 Martie 2024, 10:08
Postat de atthur pe 17 Martie 2024, 23:28

petrache și ghinzile!!! Ăstuia nu-i e rușine??? S-a întâmplat exact ce-am preconizat: cu conducători ca ăsta,in curând ne bate și Belgia...!!!...

Totusi n-am fi primii, au pierdut altii mai tari cu Belgia.

Hemy500
Hemy500  •  18 Martie 2024, 03:55

Jucam penibil dar încă suntem mindri ca trăim din amintiri! La număr de puncte ediția asta am terminat pe locul 5 după Georgia,Portugalia,Spania și Belgia avem noroc ca nu-i an de calificare pentru cupa mondiala dar dacă continuam așa și Olanda ne va bătea !

tase67
tase67  •  18 Martie 2024, 01:27

Stejalnici si obositi pe alocuri hai la sala de forta si la ture baieti nu v-ar prinde deloc rau o terapie cu sedinte tactice suplimentare ca sa nu mai tot dispareti din joc pe anumite perioade cum v-ati obisnuit sa faceti hai sa va trimit si gindurile bune cu iz irlandez ca doar astazi este St Patrick day sa bem si noi o bere verde cum este obiceiul dar de miine sa jucati bine pe mai multe perioade. Trebuie sa mentineti intensitatea pe majoritatea perioadelor meciului a-ti jucat si bine dar si prost azi

Vezi toate comentariile (5)
Comentează