SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA

Thomas Livermont debutează sâmbătă pe banca naționalei: "Jucătorilor li se spune că sunt români ca și cum acest lucru i-ar limita"

Thomas Lievremont se bagă de multe ori la joc, pentru a le explica jucătorilor ceea ce trebuie să facă FOTO frr.ro
Thomas Lievremont se bagă de multe ori la joc, pentru a le explica jucătorilor ceea ce trebuie să facă FOTO frr.ro

Articol de - Publicat joi, 01 noiembrie 2018 16:30

Thomas Lievremont va debuta pe banca ”naționalei” sâmbătă, la meciul cu Kenya. Francezul vrea să schimbe stilul de joc al ”stejarilor” și să facă uitată descalificarea pentru Cupa Mondială din 2019.

"Naționala" de rugby a României a intrat într-o nouă eră. După 6 ani sub conducerea galezului Lynn Howells, "tricolorii" vor fi pregătiți de francezul Thomas Lievremont, vicecampion mondial în 1999.

"Cocoșul" a început munca la lot în această săptămână și va debuta în amicalul cu Kenya, de sîmbătă, de pe stadionul Ghencea. Lievremont a vorbit pentru site-ul federației despre planurile sale, despre jucătorul român de rugby, și despre viitorul rugbyului românesc. Principalul său obiectiv este să readucă România în prim-plan și să o califice la Cupa Mondială din 2023.

Despre jucătorul român...

"În general, rugbyștii români sunt timizi, constat că aceasta este una din trăsăturile mentalității românești. Din această cauză, câteodată le e frică să se exprime în teren. Pe de altă parte, sunt entuziaști, au dorința de a învăța cât mai multe. Atmosfera este una foarte bună, pozitivă. Cel mai greu lucru e să-i faci să înțeleagă de ceea ce sunt capabili cu adevărat. Întotdeauna li se spune că sunt români ca și cum acest lucru i-ar limita. Sunt jucători cu un potențial imens, trebuie să muncească doar mai mult pentru a și-l pune în valoare".

Despre planul său...

"Am lucrat în primele antrenamente pe compartimente. Cu înaintașii am exersat tușe, am încercat să corectăm câte ceva. Consider că îi pot ajuta să își perfecționeze tehnic jocul în tușe. Le-am prezentat noul sistem de joc, a fost puțină încordare, multe discuții. Trebuie să ne schimbăm stilul de joc pentru a câștiga. Nu o poți face însă imediat. pentru următoarele jocuri voi pune accent pe punctele forte ale jucătorilor români, însă cu o determinare mult mai mare".

Despre barajul cu Portugalia...

"Obiectivul imediat este acela de a câștiga meciul cu Portugalia. Toată lumea cunoaște cât de importantă este această partidă. Nu-mi pot imagina România în a treia divizie valorică a rugbyului european pentru că locul ei nu este acolo. Pe viitor trebuie să privim mai sus!"

"Jucătorii români trebuie să fie conștienți de punctele lor slabe, dar și de potențialul pe care-l au. Trebuie să începem să jucăm rugby și mai ales să câștigăm" Thomas Lievremont, antrenor România

Barajul cu Portugalia, la Baia Mare

Cel mai important meci al toamnei, pentru "tricolori" va avea loc pe 10 noiembrie, la Baia Mare. Naționala României va juca pe "Arena Zimbrilor" barajul cu Portugalia pentru rămânerea în eșalonul doi al rugbyului european, Rugby Europe Championships.

Vor urma apoi partidele test cu SUA (17 noiembrie) și cu Uruguay (24 noiembrie). "Stejarii" își vor face însă încălzirea sâmbătă, de la ora 14:00, contra Kenyei, pe terenul 5 din Complexul Ghencea.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează