SPORTURI  »  RUGBY  »  CAMPIOANA ROMÂNIEI

VIDEO+FOTO Timișoara la puterea 5! Bănățenii au câștigat titlul la rugby » Steaua a pierdut tot + Cum arată podiumul

Foto: Alex Nicodim / Gazeta Sporturilor +19   FOTO
Foto: Alex Nicodim / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2017 21:34

Timișoara a câștigat pentru a cincea oară campionatul după o finală dramatică în fața marii rivale, Știința Baia Mare: 17-16.

Deși a terminat sezonul regular doar pe poziția a treia, Timișoara a reușit să câștige, pe stadionul "Arcul de Triumf", un nou titlu de campioană. Bănățenii au eliminat în semifinale Steaua, echipa văzute de mulți ca principala favorită în acest sezon, pentru ca în finală să treacă de Știința Baia Mare.

Baia Mare venea cu setea de revanșă după finalele pierdute în fața timișorenilor în 2012, 2013, 2015. Mai mult, dacă adunăm și meciurile din Cupa Regelui și Supercupa României, bilanțul Timișorenilor în fața rivalilor de la nord era incredibil: 7-0.

Echipa lui Eugen Apjok a arătat dorința de a deveni campioană pe teren. A condus cu 3-0 și 6-3, apoi a trebuit să strângă rândurile când bănățenii s-au distanțat la 14-9! Băimărenii au jucat la mână, nu au bubuit baloanele și insistența lor a fost răsplătită.

Li s-a anulat un eseu, dar în faza imediat următoare au dat lovitura și au trecut în avantaj: 16-14. Mai erau doar trei minute, părea că blestemul a fost rupt.

Nu au știut însă sâ țină de minge, au greșit, iar cu un minut înainte de final, din piciorul lui Gabirel Conache, Timișoara a trecut iar la conducere: 17-16. Și chiar dacă Luke Samoa a avut și el o lovitură de pedeapsă dintr-o poziție excelentă, neo-zeelendezul a trimis balonul pe lângă "bețe" și a trimis titlul în Banat. 

"Parcă suntem blestemați. Nu putem trece de Timișoara în finală. Am fost foarte aproape, am condus, dar nu am știut să ținem de rezultat pentru doar trei minute" Constantin Pristavița, CSM Baia Mare

"Toată lumea a cântat prohodul Timișoarei. Și Steaua și Baia Mare ne-au transmis mesaje arogante, dar uite că la final tot noi ne bucrăm. Timișoara e cea mai bună echipă și asta a demonstrat-o pe teren" Vasile Rus, Timișoara

Finalele Timișoara-Baia Mare în Superligă
2012 Timișoara-Baia Mare 16-6
2013 Timișoara-Baia Mare 25-19
2015 Timișoara-Baia Mare 18-15
2017 Timișoara-Baia Mare 17-16

4 titluri de campioana are Știința Baia Mare, ultimul cucerit în 2014

CSM București, pe 3

Medaliile de bronz ale ediției actuale au fost câștigate de CSM București care a trecut în finala mică de Steaua, 37-24. Este cel mai bun rezultat al echipei patronate de Primăria Capitalei care a anunțat că la anul are drept obirctiv câștigarea titlului. 

 

Campionii

Posted by Timisoara Saracens Rugby Club on 28 Mai 2017

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
427951077389201
Mihai Tanase  •  29 Mai 2017, 09:11

MApN si CSA Steaua ar tebui sa se ocupe de sectile sportive care de obicei ii fac de rusine si nu sa alerge dupa banii si performantele FCSBsi ale lui Becali.

caminero
caminero  •  29 Mai 2017, 08:24
Postat de onduku pe 29 Mai 2017, 06:26

O fi pierdut Steaua tot, dar nu vad Dinamo nici aici si nici la baschet. Si la polo Steaua!

Nu-i nimic daca nu vezi, e de ajuns sa-ti ridici lina de pe ochi. Dar ce s-a intimplat? anul asta nu v-au tuns in mod performant? au scapat petice de blana neciupilite?!?

onduku
onduku  •  29 Mai 2017, 06:26

O fi pierdut Steaua tot, dar nu vad Dinamo nici aici si nici la baschet. Si la polo Steaua!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează