SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

A fost desemnată prima femeie-căpitan al echipei masculine de Cupa Davis a Franţei! Are în palmares 2 titluri de Mare Şlem şi Fed Cup

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Socaciu NarcisJURNALISPORT - Publicat duminica, 24 iunie 2018 19:13

Amelie Mauresmo devine prima femeie antrenor-nejucător la echipa masculină de tenis a Frantei, deţinătoarea în prezent a Salatierei de Argint.

Fostul nr.1 WTA îl va înlocui pe Yannick Noah din 2019, a anunţat sâmbătă Federaţia franceză de resort (FFT).

Julien Benneteau, care va renunţa la cariera de jucător după US Open din septembrie, va prelua rolul de căpitan la echipa feminină a Franţei din Fed Cup.

Mauresmo, care va împlini 39 ani pe 5 iulie, a condus echipa feminină de Fed Cup între 2012-2016, perioadă în care a promovat din divizia secundă până la finala competiţiei din 2016, pierdută în faţa Cehiei.

Cei doi noi căpitani ai echipelor Franţei din Cupa Davis şi Fed Cup au fost prezentaţi cu prilejul unei conferinţe de presă de către preşedintele FFT, Bernard Giudicelli.

Mauresmo i-a mai pregătit pe britanicul Andy Murray (2014-2016) şi pe francezul Michael Llodra, precum şi pe Victoria Azarenka şi Marion Bartoli. Mă gândesc la Andy Murray, pentru că fără el n-aș fi astăzi aici", a declarat Amelie. ”Avea încredere în mine atunci când alții credeau că este o aberație".

Mauresmo a câștigat două titluri de Grand Slam la Australian Open și Wimbledon în 2006, plus Fed Cup în 2003.

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  25 Iunie 2018, 09:04

Narcis,asa crezi tu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează