SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

A început "vânătoarea"! » Novak Djokovic a câștigat al 2-lea Slam consecutiv. Îi poate depăși pe Nadal și Federer?

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 10 septembrie 2018 12:11

Novak Djokovic (31 de ani, 3 ATP) este noul campion de la US Open. Sârbul l-a învins în finală pe Juan Martin Del Potro (29 de ani, 4 ATP), scor 6-3, 7-6 (4), 6-3 și și-a adjudecat cel de-al 14-lea titlu de Mare Șlem al carierei (detalii despre meci, AICI).

Succesul lui Nole de la Flushing Meadows, venit la două luni după ce se impusese și la Wimbledon, reconfirmă faptul că sârbul e o amenințare reală pentru recordul de Grand Slam-uri al lui Federer (20) și Nadal (17).

După un Roland Garros complet ratat, unde a fost învins în sferturi de italianul Marco Cecchinato (22 ATP), sârbul a revenit treptat la forma incredibilă din sezoanele precedente. S-a impus la Wimbledon, Cincinnati și US Open și are 20 de victorii în ultimele 21 de meciuri! Triumfuri incotestabile, care îl plasează mare favorit pentru a câștiga și turneele importante rămase în 2018 (Beijing, Shanghai, Paris sau Turneul Campionilor).

Marea miză a sârbului e însă una mult mai mare: Djokovic "vânează" doborârea recordurilor lui Federer și Nadal din turneele de Mare Șlem. Elvețianul are 20, iar Rafa 17. 

Ce îl poziționează însă pe Djokovic într-o postură foarte confortabilă pentru următoarele sezoane? A depășit, în sfârșit, cu brio perioada îndelungată de absență cauzată de accidentarea la cot și pare mai fit ca niciodată, "flămând" să cucerească redutele marilor săi adversari. În plus, Federer (37 de ani) e amenințat din ce în ce mai mult de retragere, iar accidentările îi dau din din nou bătăi de cap serioase lui Nadal (32 de ani). 

Cine îl poate opri pe Djokovic în acest context? Andy Murray nu și-a revenit nici acum după accidentarea la șold, iar viitorul scoțianului e în ceață. În plus, noua generație din tenisul masculin întârzie să producă rezultate notabile în meciurile cu coloșii din TOP 3 (Vezi AICI o analiză complexă). 

 

Vezi și: VIDEO EMOȚIONANT Juan Martin del Potro a izbucnit în plâns după înfrângerea din finala cu Djokovic » Reacția de mare campion a sârbului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
10155633308976552
Cornel Perju  •  11 Septembrie 2018, 23:29
Postat de Elena Economu pe 11 Septembrie 2018, 08:02

Apropo de motivatie, Sampras nu s-ar fi oprit la 14 slamuri daca s-ar fi simtit motivat sa continue. Ma incearca un mare regret ca s-a oprit devreme (30 ani) vazandu-i pe cei din generatia asta cum joaca dupa 30... Am citit cartea lui "A champion's mind". Am ramas impresionata de cat "a ars" acest om pentru tenis. Recomand!

pe vremea aia nu exista nebunia asta cu GOAT. La moda era sa te retragi in plina glorie, de pe pozitia de lider mondial si eventual castigand inca un grand slam. Acuma nu stiu cam cate GS ar mai fi castigat Sampras pentru ca s-ar fi intersectat foarte mult cu Federer, amandoi buni pe iarba si pe suprafete rapide.

th3dog
th3dog  •  11 Septembrie 2018, 19:25
Postat de comabi pe 11 Septembrie 2018, 12:39

Intrebarea este destul de aiurea, intrucat poate FedEx sa nu mai castige vreun GS, dar Rafa parca vad ca mai ia vreo 2 RG-uri, deci ar ajunge la 19. Sincer, mai degraba Rafa cred ca il va depasi pe Federer. Nole il va egala. Dar chiar si daca il va depasi pe elvetian, este discutabil ca va fi cel mai bun jucator din toate timpurile :).

de ce sa mai fie discutabil? GS-uri mai multe, h2h de partea sarbului, a jucat toata cariera impotriva lui Federer si Nadal (locul 1 si 2 all time momentan). Ar fi de departe cel mai bun din toate punctele de vedere. Dar mai e destul pana atunci... deocamdata sa ne bucuram ca inca vedem la lucru pe top 3 all time

comabi
comabi  •  11 Septembrie 2018, 12:39

Intrebarea este destul de aiurea, intrucat poate FedEx sa nu mai castige vreun GS, dar Rafa parca vad ca mai ia vreo 2 RG-uri, deci ar ajunge la 19. Sincer, mai degraba Rafa cred ca il va depasi pe Federer. Nole il va egala. Dar chiar si daca il va depasi pe elvetian, este discutabil ca va fi cel mai bun jucator din toate timpurile :).

Vezi toate comentariile (11)
Comentează