SPORTURI  »  TENIS  »  COMPARAȚIE

„Simona Halep e superstar pe lângă Emma Răducanu” » Mutu, contrariat: „Bine că nu ne-am dus și cu două sarmale la aeroport după Emma”

Emma Răducanu (stânga) și Simona Halep
Emma Răducanu (stânga) și Simona Halep

Articol de GSP - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 12:38 / Actualizat marti, 09 noiembrie 2021 14:02

Adrian Mutu (42 de ani) s-a declarat contrariat de atitudinea românilor față de Emma Răducanu (18 ani, locul 20 WTA), campioana de la US Open din 2021. „Briliantul” consideră că Simona Halep (30 de ani, 22 WTA) nu este suficient de apreciată în propria țară.

Prezent la finalul lunii octombrie la Transylvania Open, turneul WTA250 de la Cluj-Napoca la care au participat atât Simona Halep, cât și Emma Răducanu, Adrian Mutu s-a declarat impresionat de Simona Halep și de longevitatea pe care jucătoarea din Constanța a avut-o în vârful tenisului mondial.

Totodată, „Briliantul” a amintit că Emma Răducanu, jucătoarea britanică cu tată român care a uimit lumea tenisului cucerind US Open, nu aparține României. Mutu a ironizat modul în care Emma a fost primită la sosirea în România.

Adrian Mutu: „Simona Halep e superstar pe lângă Emma Răducanu” 

„Chiar am fost la Transylvania Open acum, am văzut-o pe Simona Halep pentru prima dată jucând live și mă gândeam: «Voi sunteți nebuni?, nu vă dați seama despre cine vorbiți?» E o atletă care a stat 64 de săptămâni locul 1 în lume. În loc să ne mândrim cu ea, să facem ceva...

Acum, cu toată sinceritatea și simpatia pe care le am față de Emma Răducanu... e englezoaică, nu româncă. Tată român, mamă chinezoaică. Ce țară reprezintă? A câștigat US Open și acum toată lumea: «Ce faci?, nu știu ce, bine ai venit». Bine că nu ne-am dus și cu două sarmale la aeroport, când a venit

Și noi o aveam acolo pe Simona, care e superstar în momentul ăsta pe lângă Emma Răducanu... care mai are de tras să o ajungă”, a spus Mutu în podcastul omului de televiziune Cătălin Măruță.

La Transylvania Open, Emma a fost eliminată în faza sferturilor de Marta Kostyuk (19 ani, locul 50 WTA), scor 2-6, 1-6, în vreme ce Simona Halep a ajuns în finală, acolo unde a fost învinsă de Anett Kontaveit (25 de ani, 8 WTA), scor 2-6, 3-6.

Simona Halep, de 6 ori „Sportivul anului în România” în Ancheta Gazetei Sporturilor

Simona Halep a fost votată de 6 ori „Sportivul anului în România” în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor de la final de an. Jucătoarea de tenis a câștigat distincția în 2013, 2014, 2017, 2018, 2019 și 2020.

VIDEO » Momentul sosirii Emmei Răducanu în România 

Citește mai multe știri din tenis: 

Emma Răducanu, dată exemplu negativ în Anglia: „Există un motiv pentru care fata asta care a câștigat US Open nu mai are vreun rezultat”

Ziua, ora și prima adversară a Simonei Halep la WTA Linz » Emma Răducanu joacă imediat după

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
traian_v
traian_v  •  09 Noiembrie 2021, 16:16

Emma Raducanu a facut un efort sa vorbeasca romaneste si sa spuna ce au vrut romanii sa auda. A fost tratata foarte bine din cate inteleg la Cluj-Napoca, pretuieste legatura cu Romania (da, sarmalele bunicii) si a raspuns cu clasa si amabilitate. Halep pe de alta parte a preferat sa mearga la Stuttgart sa isi ia un Porsche in loc sa reprezinte Romania la Fed Cup in Canada. Asa ca Raducanu-Halep 1-0 la impresia artistica (si la aspect probabil 6-0, ca la tenis)

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  09 Noiembrie 2021, 16:14

Nu stim sa ne respectam valorile.Are dreptate Mutu.

catalynn
catalynn  •  09 Noiembrie 2021, 16:13

Emma este o gura de aer proaspăt in tenisul actual nu ai cum sa nu o îndrăgești, Simona are evident o cariera uriașă in spate nu ai ce comparații sa faci, însă dacă Simona nu a fost întâmpinată ca o mare campioana este o lacuna din partea organizatorilor. Pe ziarici trebuie sa ii înțelegem, pe Simona, Gabi și restul fetelor le cunosc si le mai întâlnesc ei, pe Emma sau o alta câștigătoare in exercițiu a USO sau oricare alt GS mai rar.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează