SPORTURI  »  TENIS  »  WTA VARȘOVIA

Ana Bogdan, rezultat important la Varșovia: s-a calificat în semifinale și face un salt important în clasament

Ana Bogdan / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Ana Bogdan / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iulie 2022 14:57 / Actualizat vineri, 29 iulie 2022 15:15

Ana Bogdan (29 de ani, 108 WTA) bifează cea mai importantă săptămână a sezonului. Jucătoarea noastră s-a calificat, vineri, în semifinale la Varșovia, după ce a trecut în două seturi de italianca Laura Pigossi (27 de ani, 113 WTA), scor 6-1, 6-1.

Parcursul solid al Anei Bogdan de la Varșovia se încununează cu o prezență în penultimul act. După ce le-a învins, pe rând, pe Nunria Parrizas-Diaz (55 WTA) și Katerina Siniakova (86 WTA), două jucătoare mai bine clasate, Ana a trecut fără probleme și de „sfertul” cu Laura Pigossi, pe care a învins-o fără emoții, 6-1, 6-1, după 68 de minute. 

În semifinale, Ana Bogdan va da fie peste Petra Martic (56 WTA), fie peste Kateryna Baindl, ocupanta locului 190 WTA.

Calificarea în semifinale i-a adus Anei Bogdan un salt de 21 de locuri în clasament, până pe locul 87. O calificare în finală i-ar garanta româncei locul 75 în ierarhia mondială.

Gabriela Lee, eliminată de Iga Swiatek

Gabriela Lee (ex-Talabă), ocupanta locului 146 în ierarhia WTA), a depășit turul 1 în turneul de la Varșovia, după ce s-a impus cu 3-6, 6-2, 7-5 în fața Ralukăi Șerban din Cipru. În runda secundă, ea a înfruntat-o joi după-amiaza pe Iga Swiatek, liderul mondial și favorită principală a turneului. Poloneza nu i-a dat prea multe șanse jucătoarei originare din Galați, pe care a învins-o în minimum de seturi, scor 6-3, 6-2

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep, înainte de startul sezonului pe hard: „Obiectivul principal este US Open”

Promisiunea Irinei Begu, după titlul de la Palermo: „Nu știu câți ani voi mai juca, dar voi încerca mereu să îmi etalez cel mai bun tenis” + Ședință foto specială

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
Trandafir
Trandafir  •  29 Iulie 2022, 17:51

Baindl a castigat meciul cu Martic, deci Bogdan va juca in semifinala cu Baindl.

Trandafir
Trandafir  •  29 Iulie 2022, 17:42

Despre concursul de la Praga GSP nu scrie nimic deoarece Sorana Cirstea a fost eliminata din prima. Scriu alte ziare de sport, dupa un joc rusinos de slab ! Dar GSP se concentreaza pe ceiace stie, adica poze, cancan, ce prostii mai spune zilnic omul preferat, Becali.

Trandafir
Trandafir  •  29 Iulie 2022, 17:37

In timp ce tenismenii romani, datorita rezultatelor dezastroase nu sunt primiti nici macar in calificarile concursurilor ATP, avem deja 5 tenismene in top mondial 100 care participa in toate concursurile WTA 250, 500, 1000, GS/2000. La Varsovia la simplu, dar si la dublu in afara de Bogdan au participat si Lee/Talaba care a urcat in clasament 12 pozitii/la simplu si Ihnatik/Cadantu. In clasamentul la dublu dublu Bogdan a urcat 116 pozitii, Lee -39 si Ignatic - 65 pozitii !! Succes mai departe !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează