SPORTURI  »  TENIS  »  CAZUL SIMONA HALEP

Andrei Pavel, fost antrenor al Simonei Halep, lansează o ipoteză-bombă: „Cred că de asta a luat substanța aia dopantă”

Simona Halep și Andrei Pavel, foto: Guliver/gettyimages +35   FOTO
Simona Halep și Andrei Pavel, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 13 august 2023 11:25 / Actualizat duminica, 13 august 2023 11:42

Andrei Pavel, fostul mare jucător român și fost antrenor al Simonei Halep, a vorbit despre situația în care se găsește sportiva noastră în prezent. 

  • Andrei Pavel, 49 de ani, fost loc 13 ATP, a venit în echipa Simonei Halep în septembrie 2017, după US Open. „Cneazul", cum este poreclit, a fost prezent la mai multe turnee alături de Simona, colaborând cu australianul Darren Cahill în pregătirea româncei;
  • Cu Andrei Pavel în echipă, Simona a ajuns numărul 1 WTA și a câștigat primul turneu de Grand Slam, Roland Garros 2018. Cei doi s-au despărțit după aproximativ un an, în august 2018. 
Presiuni neașteptate în cazul de dopaj al lui Halep » Consiliul WTA, „scos la tablă”: „Aveți de gând să faceți ceva?!”
HALEP, SUSPENDATĂ
Presiuni neașteptate în cazul de dopaj al lui Halep » Consiliul WTA, „scos la tablă”: „Aveți de gând să faceți ceva?!”

Andrei Pavel despre cazul de dopaj Simona Halep: „Mânca pui și tiramisu, iar vitaminizarea era și mai simplă”

„Nu înțeleg de ce nu e decizia deja luată, de ce o prelungesc atât de mult. Am văzut că e înscrisă la US Open, am văzut că se antrenează. Ar fi o gură de aer să joace la US Open. Sper să revină pe terenul de tenis, am văzut că a revenit și Caroline Wozniacki. M-a surprins foarte multe toată povestea asta cu dopingul. 

Cât am fost antrenorul ei, ea mânca foarte simplu, foarte normal. Îi plăceau puiul, piureul de cartofi, tiramisu ca prăjitură, lucruri foarte simple. Iar în ceea ce privește vitaminizarea, era și mai simplu, foarte simplu, nu era nimic științific. 

Lua niște batoane Isostar, care au prea mult zahăr în ele, după mine, nu sunt performante. Lua vitamine simple și, cu toate astea, abilitatea ei pe teren era maximă. Făcea pregătire fizică foarte bună, intensitatea ei era maximă. Să aud că s-a dopat a fost o surpriză imensă”,a explicat Andrei Pavel în podcastul SportCast.

„Simona a trecut prin lucruri destul de nasoale, și pe terenul de tenis, și pe plan personal. Nu merită ce s-a întâmplat”. 

„Cred că Simona Halep a luat acea substanță din motive personale”

Întrebat de moderator despre diferitele variante conspiraționiste care circulă în lumea tenisului, cum că Simona Halep ar fi făcut un pact cu WTA, Andrei Pavel a fost reticent: 

„Eu am auzit o grămadă de conspirații despre Simona Halep, dar gândiți-vă că eu am auzit o grămadă de conspirații și despre meciurile mele, că aș fi vândut nu știu ce partidă. Pe vremea mea, se scria că Andrei Pavel e sub influența pariurilor și tot felul de lucruri de care habar nu aveam. 

Nu am de unde să știu ce e acolo, dar din punctul meu de vedere e o nebunie. Sper să afle ce s-a întâmplat, dar eu n-am nicio bază să spun ceva concret. Tot ce pot să spun este că ea nu s-a dopat niciodată intenționat, nu a făcut-o pentru tenis, pentru performanță, ci pentru niște lucruri personale, după părerea mea”, a explicat Andrei Pavel în podcastul SportCast.

Andrei Pavel, fost antrenor al Simonei Halep, lansează o ipoteză-bombă: „Cred că de asta a luat substanța aia dopantă”
Simona Halep, fost lider WTA

Andrei Pavel despre antrenamentele Simonei Halep: „Într-adevăr, avea un potențial de concentrare care mai trebuia lucrat”

Andrei Pavel a fost întrebat și despre antrenamentele pe care le făcea Simona Halep. Jucătoarea noastră a fost acuzată de Ion Țiriac că are probleme fizice deoarece nu s-a antrenat suficient. „La 14 ani, trebuia ca Halep să facă cele patru-cinci ore pe zi de antrenament, pe care nu le-a făcut”, spunea Țiriac

„Sunt de acord 100%. Când am vorbit cu Tomai Firicel, fostul ei antrenor, îmi spunea câte ore muncește. Eu ziceam că trebuie să fie undeva la 6-7 ore, dar la intensitatea la care lucra Simona Halep, nu puteai să faci asta. 

Ea prindea foarte repede, prefera ca antrenamentul să fie mai scurt și intensiv, așa că am preferat acest lucru, decât să o lălăiesc prea mult, numai ca să pun orele acolo. Dar, într-adevăr, Simona avea un potențial foarte mare de concentrare și intensitate și pe ăla ar fi putut să îl ducă la un nivel mai înalt. Într-adevăr, sunt multe lucruri pe care nu le știm: accidentări, starea ei, perioada la femei ... Sunt mulți factori care fac diferența. E un sport foarte greu, în care e puțină vacanță.

Am avut de-a face cu antrenori de pregătire fizică care voiau să își pună amprenta în tenis, iar asta era cea mai mare greșeală, fiindcă ei trebuiau să se muleze în funcție de fiecare jucător. Unul vrea 8 ore pe teren, altul nu. 

Uitați-vă la Roger Federer, care după 25 de ani, dacă mai juca tenis o oră sau o oră jumătate, restul era doar pregătire fizică și recuperare. Pe măsură ce crești în experiență, știi ce să faci la antrenament, deci îți trebuiesc oameni care să se muleze pe stilul tău, care încearcă să te facă să progresezi în toate aspectele, de la sănătate la pregătire fizică etc.”, a explicat Andrei Pavel, conform sursei citate. 

Simona Halep se pregătește de un cutremur în carieră: de săptămâna viitoare, iese din top 500 WTA

În continuare fără un prim verdict după judecata Sports Resolutions, Simona Halep nu poate evolua la niciun turneu de tenis profesionist din lume. 

Prin urmare, jucătoarea noastră în vârstă de 31 de ani alunecă cu viteză accelerată în clasamentul WTA. Când se va încheia turneul de la Montreal, care se dispută în această săptămână, fostul lider mondial va ieși din top 500 WTA.

Andrei Pavel, fost antrenor al Simonei Halep, lansează o ipoteză-bombă: „Cred că de asta a luat substanța aia dopantă”
Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Mai mult de atât, căderea abruptă în clasament după ce se termină US Open 2023, când Halep va dispărea complet din ierarhie! Practic, Simona va fi nevoită să joace tururi de calificare la orice competiție în care se poate înscrie, dacă nu i se oferă un wildcard, chiar dacă va fi găsită nevinovată! 

Cum războiul cu ITIA nu și-a găsit nicio primă sentintă, surse din anturajul sportivei noastre vorbesc despre o stare de furie și frustrare în fața lentorii cu care Sports Resolutions tratează cazul! „Planul lor pare să fie acesta, să o scoată pe Simona din clasamentul WTA. Pare că vor să o umilească intenționat, e pur și simplu o bătaie de joc pentru un fost lider mondial!”, au declarat surse din anturajul sportivei pentru GSP.

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Un câștigător de Grand Slam dezvăluie cum e văzut cazul Simonei Halep în lumea tenisului: „Am vorbit și cu ea, dar e confidențial”

VIDEO A fost în echipa Simonei Halep și nu are dubii: „O să mai joace. Am vorbit cu mai mulți oameni”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
MaxiP
MaxiP  •  15 August 2023, 00:49
Postat de Catalynn_2 pe 13 August 2023, 14:36

Nici eu nu pot spune ca l-am văzut cu adevărat, când am “deschis” eu ochii (adica eram suficient de mare încât sa îmi mai amintesc meciuri si restul) depășise demult perioada de glorie, era pe final de cariera. Poveștile din Cupa Davis le-am auzit si eu, nu știu cât de adevărate erau (ca il cara Țiriac din Melody la 4 dimineața). Însă am văzut meciuri înregistrate, omul chiar era bun. Însă așa cum nu știu Pele câte parale făcea in fotbalul de azi, tot așa nici Ilie probabil ca nu prindea top 20 in ATPul actual.

Eu cred ca Nastase era cel putin nr 2 in circuitul de acum, probabil printre putinii care il puteau bate pe Djokovic :)) Nu poti compara generatiile, sunt discutii inutile, poate ca daca se nastea 40 ani mai tarziu nu se apuca de tenis. Dar daca o facea si avea acelasi parcurs de jucator, in generatia asta de care vorbeste toata lumea, era cel mai probabil cel putin in "big four" in locul lui Murray si cel mai probabil ar fi castigat mai multe slamuri decat in perioada in care a jucat el. Nastase a fost urias si efectiv doar o parte din noi romanii nu realizam asta.

MaxiP
MaxiP  •  15 August 2023, 00:45
Postat de parachioara5 pe 13 August 2023, 11:36

Andrei Pavel este cel mai mare tenismen roman al tuturor timpurilor ...asa este pe vremea lui se scria de pariuri ...de multi romani cu pariurile ...

Acum, daca nici in acest sport nu e clar care a fost cel mai mare de la noi din tara... cu tot respectul pentru Pavel (de altfel mare jucator si categoric al doilea jucator de simplu din istorie), nu a fost chiar un jucator de elita. Ilie Nastase e considerat pe plan international unul din cei mai buni din istorie, fara nicio exagerare. Adica doar noi ca romani am putea contesta faptul ca a fost nr 1 in tara, prin stilul nostru caracteristic de a gasi explicatii aberante vizavi de perioada si tot felul de factori care de fapt nu inseamna nimic.

kratosdoom
kratosdoom  •  14 August 2023, 22:39
Postat de Catalynn_2 pe 13 August 2023, 19:48

De unde si pana unde ai scos asta!? :-))) Nu prea ți-a plăcut matematica, așa-i!? :-))) De asta si minți pe aici ca după 15 ani de postări ai tot 20 de ani! :-)))))))

pai daca ai aproximativ 60 de ani si media userul de pe gsp este de 30 de ani,iti dai seama cae umilinta ai in adn.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează