SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

Andy Murray cere micșorarea premiilor la turneele de Mare Șlem! Ce propune britanicul

Andy Murray în acțiune FOTO: Guliver/GettyImages
Andy Murray în acțiune FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 23 aprilie 2020 20:15

Britanicului Andy Murray i se pare normal că pe viitor mai mulți bani să ajungă la jucătorii din partea de jos a clasamentului 

Andy Murray a spus pentru CNN că atunci când se va juca tenis din nou ar trebui ca premiile câștigătorilor de la turneele de Mare Șlem să fie mai mici. 

El propune ca din fondul de premiere să ajungă mai mulți bani la jucătorii mai slab clasați. „În ultimii ani au existat unele îmbunătățiri, dar nu cred că sunt de ajuns. Când vezi cecurile câștigătorilor, care au ajuns aproape de 4 milioane de dolari, te întrebi dacă o parte din aceea sumă nu ar fi putut fi folosită în primele runde sau chiar în calificări?", a spus fostul lider mondial.  

Diferențe mari

Anul acesta la Australian Open, premiile totale au fost de 49,2 milioane de dolari din care cecul pentru câștigătorii de la simplu a fost de aproape 2,9 milioane de dolari. Pentru primul tur un jucător a încasat 62.325 de dolari. 

Britanicul în vârstă de 32 de ani are în palmares trei trofee de Mare Șlem, două la Wimbledon și unul la US Open, și a adunat din tenis peste 60 de milioane de dolari. El ar fi trebuit să revină pe teren, după operația la șold, în luna martie, la Miami. Murray a mai spus și că dacă se va juca pe zgură în septembrie cu siguranță va fi prezent la Roland Garros.

Citește și alte știri din tenis:

Fostul mare tenisman argentinian Guillermo Vilas, antrenat și manageriat de Ion Țiriac, are Alzheimer

COVID-19. Simona Halep le-a vorbit americanilor despre situația din România: „Armata a ieșit pe străzi! E îngrijorător”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează