SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Andy Murray se întoarce în timp » „Pot să vă spun cu siguranță un lucru: nu am dansat!”

Andy Murray în meciul din turul 1 Foto Imago
Andy Murray în meciul din turul 1 Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 21:19 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 21:35

Britanicul Andy Murray, 36 de ani, actual număr 40 ATP, a rememorat momente de acum un deceniu, când cucerea primul său titlu la Wimbledon. Pe tabloul feminin se impunea Marion Bartoli

Învingător cu un scor categoric în primul tur, 6-3, 6-0, 6-1 cu compatriotul Ryan Peniston, Andy Murray a vorbit apoi în conferința de presă despre prezența lui Roger Federer în Loja Regală, dar și despre campioana de la Wimbledon 2013. Adică de la ediția la care scoțianul punea capăt unei așteptări de 77 de ani de la precedentul triumf britanic pe iarba londoneză.

Elvețianul, de opt ori campion la Wimbledon, a fost onorat în a doua zi de concurs de la All England Club, el stând în lojă între prințesa de Wales, Kate Middleton, și de soția sa, Mirka, în timp ce părinții săi au ocupat locuri pe rândul din spate. 

Cu umorul său sec, Murray a punctat că mai fusese urmărit din tribună de Roger o singură dată, când a jucat cu Stan Wawrinka la Jocurile Olimpice din 2012. „Dar atunci nu a ținut cu mine”, a râs Andy.

Andy Murray: „E ceva superb să se afle aici”

„Ne-am văzut pe fugă când am ieșit de pe teren. E ceva superb să se afle aici. Iubește tenisul și se va implica mult în continuare”, crede scoțianul. Pentru el, prezența legendelor sportului alb în audiență nu este ceva care să aducă presiune suplimentară, dimpotrivă. 

Rod Laver a fost la multe meciuri ale mele la Australian Open. Poate fi un pic ciudat, dar în același timp e frumos să-i vezi acolo. Nu mi s-a părut că mi-ar distrage atenția”, a explicat Andy.

Apoi s-a întors în timp până în 2013, când semna primul său triumf la Wimbledon, dublat ulterior de cel din 2016. Atunci, la feminin s-a impus Marion Bartoli, care a cucerit cu acea ocazie singurul ei titlu de Grand Slam, la 28 de ani, pentru a se retrage din tenis câteva luni mai târziu.

Andy Murray: „Multă lume se uita la ea, părea ciudat”

Pot să vă spun cu siguranță un lucru: nu am dansat!”, a spus Murray zâmbind, atunci când a fost rugat să vorbească despre franțuzoaică. „Serios vorbind acum, ne-am înțeles bine întotdeauna. Este o persoană incredibil de drăguță, de amabilă. 

Sper că nu se supără dacă spun acest lucru, dar multă lume se uita la felul în care se antrena, cum se pregătea pentru meciuri și ce făcea ea părea ciudat. Se întâmpla asta pentru că era foarte diferit, neobișnuit pentru mulți jucători și jucătoare”, a explicat Andy.

Andy Murray se întoarce în timp » „Pot să vă spun cu siguranță un lucru: nu am dansat!”
Andy Murray și Marion Bartoli în 2013 cu trofeele de la Wimbledon Foto Guliver/GettyImages

„Mereu a pus efort în proporție de sută la sută în tot ce a făcut. Din punctul meu de vedere, cel mai frumos lucru pe care îl poți spune despre un jucător este că și-a atins potențialul. Cred că ea a reușit acest lucru. 

O abordare extrem de aparte a jocului. A antrenamentelor din sala de forță sau a celor de tenis. Nu am văzut prea multă lume muncind astfel. Dar pentru ea a funcționat. Și ce traseu uimitor a avut în 2013!. A avut o carieră sclipitoare”, a încheiat Andy Murray.

7 este loculcel mai bun ocupat în clasamentul mondial de Marion Bartoli, prima dată pe 30 ianuarie 2012

Marion Bartoli, acum în vârstă de 38 de ani, s-a retras pe 14 august 2013, după înfrângerea suferită în turul secund al turneului de la Cincinnati în fața Simonei Halep, pe atunci a 25-a jucătoare a lumii. 

Din decembrie 2019, franțuzoaica este căsătorită cu fotbalistul belgian Yahya Boumediene, iar în 2020 a adus-o pe lume pe fiica lor, Kamilya, cu câteva zile înainte de Crăciun.

Citește și: 

Jaqueline Cristian a câștigat primul meci din carieră la Wimbledon » Victorie în două seturi cu Bronzetti
WIMBLEDON
Jaqueline Cristian a câștigat primul meci din carieră la Wimbledon » Victorie în două seturi cu Bronzetti
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Wimbledon. Victorie în 3 seturi cu Tatjana Maria
WIMBLEDON
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Wimbledon. Victorie în 3 seturi cu Tatjana Maria

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează