SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Andy Murray visează la Wimbledon: „Poate o face și acum!”

Andy Murray se simte cel mai bine pe iarbă FOTO Imago Images
Andy Murray se simte cel mai bine pe iarbă FOTO Imago Images

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2023 18:53 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 21:07

Andy Murray a ajuns la zece victorii consecutive pe iarbă și speră ca Novak Djokovic își va pierde un pic din motivație la Wimbledon

Săptămâna trecută s-a vorbit mult despre Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer. Undeva. în Marea Britanie, un jucător care a fost așezat la un moment dat alături de cei trei se bucura de a doua sa viață în tenis. 

Andy Murray, 35 de ani, câștigător a trei trofee de Mare Șlem din unsprezece finale disputate, se impunea la challenger-ul de la Nottingham.

A renunțat la sezonul de zgură și s-a orientat spre turneele mai mici pentru a aduna încredere pe iarbă. S-a impus la Nottingham după ce o făcuse și la Sorbiton. „Ar fi trebuit să joc mai multe turnee de această categorie. Am jucat câteva la revenirea în circuit, poate era bine dacă mai rămâneam un pic la acest nivel. Am câștigat în fața a câtorva jucători de Top 100, unii buni pe această suprafață", a subliniat Murray pentru Daily Mail.

Umor scoțian

Britanicul a glumit spunând că speră ca Novak Djokovic să nu mai fie atât de concentrat la Wimbledon, 3-16 iulie, cum a a fost la Roland Garros. „După ce m-a învins în finală la Paris, în 2016, și-a pierdut un pic motivația, poate o face și acum", a spus glumind Murray.

A continuat într-o notă mai serioasă: „Știu cât de dificil este să câștigi un trofeu de Mare Șlem, iar cei trei au ajuns la numere amețitoare. Când mă uit la meciurile lor, nu-mi vine să cred că am fost în competiție cu ei pe scenele cele mai mari".

Schimbă eșalonul

Andy Murray a jucat unsprezece finale de Mare Șlem, câștigând trei. Cele opt pierdute au fost în fața lui Roger Federer și a lui Novak Djokovic. Accidentările i-au fragmentat cariera lui Murray, acesta anunțându-și retragerea în 2019. A revenit asupra deciziei și pare că nu vrea să renunțe la tenis. 

Săptămâna aceasta a revenit în Top 40, el fiind clasat pe poziția 38. Urmează să joace acum la un alt nivel pentru că va evolua la turneul ATP 500 de la Queen's. El va debuta contra lui Alex de Minaur, 18 ATP.

41 de săptămânia fost lider mondial Andy Murray

Pe cine a învins Andy Murray în finalele de Mare Șlem pe care le-a câștigat

  • 2012 US Open -  Novak Djokovic
  • 2013 Wimbledon -  Roger Federer
  • 2016 Wimbledon -  Milos Raonic

Citește și: 

Marea dezbatere! Djokovic, Nadal sau Federer? Ce spune Horia Tecău: „El e cel mai influent
DEZBATERE
Marea dezbatere! Djokovic, Nadal sau Federer? Ce spune Horia Tecău: „El e cel mai influent"
Victor Hănescu: „Latura spirituală e plusul cu care a venit Novak Djokovic, mai are minimum 2 ani la vârf”
INTERVIU
Victor Hănescu: „Latura spirituală e plusul cu care a venit Novak Djokovic, mai are minimum 2 ani la vârf”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează