SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Fostul #2 mondial a jucat ultimul meci al carierei » Organizatorii de la Wimbledon, aspru criticați pentru modul în care au tratat-o

Anett Kontaveit (în stânga) a disputat ultimul meci al carierei
Anett Kontaveit (în stânga) a disputat ultimul meci al carierei

Articol de - Publicat joi, 06 iulie 2023 19:06 / Actualizat vineri, 07 iulie 2023 02:06

Estona Anett Kontaveit, locul 81 în clasamentul WTA, a disputat, joi, ultimul meci al carierei la simplu, la numai 27 de ani. Fostul #2 mondial, nevoită să renunțe la tenis din cauza unor probleme cronice de sănătate, a cedat în turul II de la Wimbledon în fața cehoaicei Marie Bouzkova (#33 WTA), scor 1-6, 2-6.

Terenul 18 din incinta complexului All England Tennis Club a găzduit ultimul meci din scurta, dar intensa carieră a estonei Anett Kontaveit. Fostul #2 mondial, poziție pe care o atingea în urmă cu doar un an, a ales ca prestigiosa întrecere de la Wimbledon să fie ultima ei oprire din carieră.

Iar după ce a trecut în primul tur de italianca Lucrezia Stefanini, Kontaveit n-a mai găsit resurse pentru meciul jucat la doar 24 de ore distanță în compania cehoaicei Marie Bouzkova. 

Organizatorii de la Wimbledon, asupru criticați pentru modul în care au tratat-o pe Anett Kontaveit

Estonei i-au revenit doar trei game-uri la ultimul său „dans” în circuit, unul care n-a avut parte de „artificiile” de care au parte marile staruri. Organizatorii nu i-a pregătit niciun moment special estonei, care a părăsit terenul lăturalnic din complex fără ca măcar să fi primit ocazia de a ține speech de rămas bun. 

Ea mai este angrenată și în turneul de dublu-mixt, unde face pereche cu finlandezul Emil Ruusuvuori. 

Pe twitter, fanii tenisului i-au taxat aspru pe cei de la Wimbledon pentru pasivitatea cu care au gestionat ultimul meci al lui Kontaveit.

Sorana Cîrstea, magistrală cu Jelena Ostapenko! Revenire de poveste a româncei și calificare în turul III la Wimbledon!
WIMBLEDON
Sorana Cîrstea, magistrală cu Jelena Ostapenko! Revenire de poveste a româncei și calificare în turul III la Wimbledon!

Anett Kontaveit se retrage din tenis

Estona a făcut anunțul neașteptat în urmă cu două săptămâni: „Vreau să vă anunț că pun punct carierei de sportivă profesionistă. După mai multe vizite la medic și consultări cu echipa medicală, am fost informată că am o problemă medicală serioasă la spate. 

Această problemă nu îmi permite să mă antrenez la capacitate maximă și nici să concurez. E imposibil să rămân în elită în aceste condiții.

Tenisul mi-a dat și m-a învățat multe, sunt recunoscătoare pentru asta. A fost important pentru mine să aduc steagul Estoniei pe toate terenurile din lume. Sunt pregătită pentru noi provocări și pentru un ultim efort în calitate de jucătoare - să mă bucur de joc și să ajung cât de departe pot la Wimbledon. Vă mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-ați oferit”, spunea Anett Kontaveit pe 20 iunie. 

Cifrele carierei lui Anett Kontaveit

  • 6 turnee câștigate
  • Un sfert de finală la Australian Open în 2020
  • O finală la Turneul Campioanelor în 2021
  • 7.940.128$ câștigați din premii
  • 66% procentaj al victoriilor în circuitul WTA

VIDEO Povestea lui Anett Kontaveit

Citește și alte știri din tenis:

UPDATE Ana Bogdan, reacție senzațională la Wimbledon » A revenit de la 1-6 în primul set și s-a calificat lejer în turul 3. Următoarea adversară

FOTO Paula Badosa, dezvăluiri picante din relația cu Tsitsipas » Iberica a avut un vis plin de pasiune: „Era un moment foarte romantic...”

„Domnișoara Make face un exercițiu de prostire în față” » CTP o taxează dur pe Sorana Cîrstea, după ce jucătoarea și-a explicat postarea virală la Wimbledon: „I-aș mai pune o întrebare”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Misu1950
Misu1950  •  07 Iulie 2023, 09:32

Au mai dres busuiocul cumva, cumva cei de la Eurosport si a plecat razand estona din studio...Cred ca a fost o "meseriasa" a tenisului si o reprezentata remarcabila a modestiei!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează