SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP A REVENIT

Experta britanică intervine în conflictul Halep versus Wozniacki: „E corect moral? Un lucru e cert”

Simona Halep, înaintea meciului cu Paula Badosa +10   FOTO
Simona Halep, înaintea meciului cu Paula Badosa

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2024 15:34 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 16:13

Annabel Croft (57 de ani), fostă jucătoare de tenis, locul 24 în lume la un moment dat, în prezent expertă a televiziunii britanice Sky Sports, s-a pronunțat în cazul Simonei Halep, care a revenit în circuit post-suspendare grație unui wild card primit la turneul de la Miami.

Cu suspendarea pentru dopaj redusă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la 4 ani la 9 luni, Simona Halep este liberă să joace. Dubla câștigătoare de Grand Slam a revenit în circuit la Miami, în primul tur al turneului de nivel WTA1000, în care a cedat în 3 seturi cu Paula Badosa, 6-1, 4-6, 3-6.

Meciul cu Simona Halep a distrus-o: „Am plâns o săptămână, jur!”
WTA
Meciul cu Simona Halep a distrus-o: „Am plâns o săptămână, jur!”

În urma meciului, o dezbatere aprinsă a luat naștere în vestiar. Caroline Wozniacki a opinat că jucătorii aflați în situația Simonei, veniți după suspendări pentru dopaj, „nu ar trebui să primească wild carduri la turnee, trebuie să o iei de jos ca să ajungi înapoi în vârf”.

Halep s-a apărat afirmând că „nu am trișat, nu m-am dopat, a fost vorba despre un supliment contaminat”.

În dezbatere a intrat și fosta jucătoare Annabel Croft, locul 24 în lume în cel mai bun moment al carierei, în prezent experta în tenis a televiziunii britanice Sky Sports.

Experta britanică intervine în conflictul Halep versus Wozniacki: „E corect moral? Cert este că vor exista picanterii în vestiar”

„Simona a fost o mare campioană la timpul ei, este fost număr 1 mondial, a câștigat 24 de trofee și toată lumea își amintește cum a triumfat la Wimbledon și French Open.

Are 32 de ani acum, iar din faptul că este pregătită să răspundă la întrebări, conferințe de presă și tot ce mai ai de înfrunta ca jucător profesionist reiese că ea consideră că mai poate avea performanțe în acest sport.

Este o situație foarte dificilă și nu știu cum să mă poziționez. Din perspectiva organizatorilor de turnee, wild cardurile sunt oferite fie tinerilor jucători în ascensiune, fie uneori foștilor campioni care aduc oameni la meci.

Poți înțelege asta, până și Wozniacki a admis-o. Spune însă că e nevoie ca Simona să o ia de la zero, iar întrebarea este: e corect din punct de vedere moral? Dificil de răspuns, dar ce pot spune este că vor exista picanterii în vestiar”, a opinat Croft la Sky Sports.

Cum nu are decât 10 puncte în clasament, acestea grație participării în primul tur la Miami, Simona Halep are nevoie de invitații (wild carduri) pentru a participa la turneele importante. Perioada de suspendare a făcut-o să piardă toate punctele din clasament.

VIDEO. George Cosac, la GSP LIVE, despre prestația Simonei Halep la Miami

Tot despre Simona Halep:

Simona Halep, vârtej de antrenori în cincisprezece ani și un punct de stabilitate: Darren Cahill
SPECIAL GSP
Simona Halep, vârtej de antrenori în cincisprezece ani și un punct de stabilitate: Darren Cahill
„Ce urmează acum, care e planul?” » Simona Halep a stat de vorbă cu WTA: „Să fiu sinceră...”
SIMONA HALEP
„Ce urmează acum, care e planul?” » Simona Halep a stat de vorbă cu WTA: „Să fiu sinceră...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
Misumak
Misumak  •  25 Martie 2024, 10:34

E foarte simplu.Halep are numai 9luni de suspendare.Deci se aplica clasamentul de cînd a expirat suspendarea ,adică locul 54.Deci nu are nevoie de wildcard.WTA sa se întrunească și sa de-a clasamentele înapoi conform logicii simple atât Simonei cit și Tarei Moore etc.Nu mai spun că ar trebui și despăgubiri datorate ITIA că a lungit procesele și a stat mai mult fără vina.Si terminați cu prostia că o contaminare e dopaj.Asta e că și cînd o mașină intra in tine te aruncă pe trotuar și tu ești vinovat că ai lovit pietonul.????

monika.
monika.  •  24 Martie 2024, 09:47

Sportivii ar trebui sa fie constienti de ce folosesc si care sunt consecintele unui test pozitiv. Ei primesc recomandari oficiale ( ex . Nu utilizati suplimente pt ca pot fi contaminate). Apoi, in echipa, ar trebui sa existe medici, care stiu f.b. ce substante sunt interzise, etc. Asadar, nu exista motive pt. care orice sportiv ar putea folosi scuza ca a luat, fara sa stie, o substanta interzisa.

bozo76
bozo76  •  24 Martie 2024, 06:41
Postat de donqhote pe 23 Martie 2024, 17:21

ai pus un Dixit la sfarsit ca sa dea senzatia ca prostia spusa de atine ar avea vreo substanta. Tenisul profesionist este pe puncte, crede-ma. Daca nu ar fi asa, ai vedea in turul 1 la Roland Garros meci Swiatek - Sabalenka.

Quixote, daca taceai, nu baga nimeni de seama cat de *** esti...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează