SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

ANTRENOR SIMONA HALEP // A greșit Simona Halep? Marea problemă pe care o va avea cu Thierry Van Cleemput, noul antrenor

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 22 ianuarie 2019 09:15

Simona Halep, locul 1 WTA, va lucra la următoarele turnee cu antrenorul belgian Thierry Van Cleemput, 50 de ani. Cei doi vor avea o perioadă de probă la următoarele două turnee importante, Doha și Dubai.

Adrian Cruciat, fost jucător de tenis, a vorbit despre colaborarea dintre Simona Halep și Thierry Van Cleemput și a explicat care va fi principala problemă pe care o vor întâmpina.

„Orice antrenor de top 10 ATP poate aduce un plus. E dificil să treci de la a antrena băieţi la a antrena fete, dar cred că o va ajuta pe Simona Halep. Cu fetele trebuie să vorbeşti diferit, trebuie să comunici altfel și le motivezi în alt mod decât pe băieţi. Există posibilitatea să aibă nevoie de adaptare, iar acesta e un alt minus.

E clar că e un antrenor de succes. Se vede asta din ce a făcut cu David Goffin. Nu era un jucător la care să te aştepţi să facă aşa ceva, dar iată că a ajuns foarte sus (n.r. locul 7 ATP)”, a declarat Adrian Cruciat pentru Prosport.

„Ar trebui să avem câteva sesiuni de antrenamente la București și apoi să mergem la câteva turnee pentru a vedea cum merg lucrurile. Cum mă integrez în echipă. Ideea este să începem de la Doha și Dubai”Thierry Van Cleemput

CV THIERRY VAN CLEEMPUT

  • Născut la Binche (Belgia), are 50 de ani;
  • Antrenor din 1993;
  • A lucrat cu David Goffin între 2014 și 2019;
  • L-a pregătit pe Olivier Rochus, numărul 24 ATP, între 1993 și 1997;
  • L-a antrenat pe Steve Darcis, numărul 38 ATP, între 2011 și 2012;
  • Asistent al căpitanului echipei Belgiei de Cupa Davis între 2002 și 2005;
    Are o afacere cu vinuri, este căsătorit, are doi copii.

Citește și: 

Cine e noul antrenor al liderului WTA Simona Halep » Specialistul GSP Luminița Paul, detalii despre colaborare + poza neremarcată de pe 10 ianuarie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
klauz
klauz  •  22 Ianuarie 2019, 14:38

Nu poti face din ... bici. Nu are ce sa faca cu halepa, ea stie doar sa fuga din colt in colt sa se screme si sa dea inapoi la intamplare, pana adveersaara se plictiseste sau oboseste...

103179470776675
Sabin Ellak  •  22 Ianuarie 2019, 13:08
Postat de spinoza pe 22 Ianuarie 2019, 10:45

Exact cum s-a putut lucra cu Vim Fissette, atata cat belgianul a ajutat-o. Apoi Simona a renuntat la el si si-a luat unul, Cahill, care a dus-o la un alt nivel. Speram ca Thierry Van Cleemput sa aduca ceva in plus in jocul romancei si sa fie un castig pentru Simona. Vom vedea! Dupa 3 luni si jumatate de pauza, Simona n-a jucat rau la AO. Succes Simona!

Ai dreptate:Halep nu a jucat rau la AO.A jucat pe nivelul ei -atata stie doar -numai ca si alte jucatoare au jucat pe nivelul lor,care era mult peste Halepova,ele avand si valoare mai mare.

103179470776675
Sabin Ellak  •  22 Ianuarie 2019, 11:49

NR.1 MONDIAL,Petra Kvitova cu un joc superb a castigat meciul cu Barty.Kvitova a demonstrat la acest meci,ca este cu adevarat nr.1 mondial,cea mai de forma jucatoare a anului,chiar daca provizoriu,fiindca maine poate fii detronata de simpatica Naomi Osaka.Titlul comentariului este gresit,Halep nu mai este nr. 1 WTA !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează