SPORTURI  »  TENIS  »  WTA SAN JOSE

Anul de vis continuă » Mihaela Buzărnescu s-a calificat într-o nouă semifinală WTA: cu cine va juca + primele declarații

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 august 2018 23:34

Mihaela Buzărnescu (24 WTA) s-a calificat vineri seara în semifinalele turneului de la San Jose, după victoria în minimum de seturi reușită cu Ajla Tomljanovici (65 WTA), scor 6-1, 7-5.

Jocul româncei a fost distructiv în primul set. Mihaela a condus cu 5-0 și s-a impus în cele din urmă cu 6-1, după doar 26 de minute.

Manșa secundă a fost însă mult mai complicată. Australianca a început să joace mai agresiv și a condus cu 5-3. Buzărnescu nu a cedat, a salvat două mingi de set și și-a adjudecat într-o manieră entuziasmantă următoarele 4 game-uri, câștigând setul secund cu 7-5. 

Mihaela a închis partida la cea de-a patra minge de meci avută, iar la final a părut din nou copleșită de emoții. Urmează semifinala, o nouă șansă de a pătrunde într-o finală WTA. Jucătoarea noastră a pierdut două finale în 2018, cu Elise Mertens (15 WTA) la Hobart și împotriva Petrei Kvitova (8 WTA) la Praga.

În penultimul act, Mihaela se va duela cu belgianca Elise Mertens (15 WTA), cea care a învins-o în sferturi pe Johanna Konta (48 WTA), scor 7-6 (4), 6-3.

Ce a spus la finalul meciului

"Dacă sunt sănătoasă, vreau să joc cât mai multe meciuri.  Adversara mea a jucat foarte bine. Am început mai bine disputa, însă tot timpul un meci se poate schimba. Sunt fericită că am fost puternică mental și că am salvat mingile de set din setul secund. Am început să joc tenis pentru a-mi depăși limitele și a juca cât de bine pot", a spus Mihaela, la interviul acordat pe teren la finalul meciului.

37.330 $și 185 de puncte WTA și-a asigurat Mihaela Buzărnescu grație calificării în semifinale la San Jose

Vezi și: SIMONA HALEP LA MONTREAL // Liderul mondial și-a aflat tabloul de la Rogers Cup » Traseu complicat + posibil duel cu Sorana Cîrstea

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
merace
merace  •  04 August 2018, 21:45

Ma bucur sa castige orice jucatoare din Romania, dar as dori ca o campioana sa dea dovada in teren si de o demnitate de campioana. Isteria si furia, manifestate pe teren, nu numai ca nu ii atrag simpatia publicului sau a oamenilor ci din tenis, ci ii afecteaza negativ si propriul joc. Mihaela are nevoie de un psiholog care sa o invete sa isi canalizeze furia in mod pozitiv. Cu Mertens are meci greu, dar nu imposibil. Dar ma indoiesc ca o pot ajuta sa castige istericalele de arena...

sakamoto
sakamoto  •  04 August 2018, 17:22

Nici mie nu-mi plac istericalele Mihaelei, dar ce sa-i faci. Si eu l-am injurat intr-un supermarket pe un badaran, tot ca Mihaela:***. M-a lovit-involuntar-cu coshul in cot, de am vazut stele verzi. Dar nu cu voce tare l-am binecuvintat, in gind. Avea animalul, cam 1,90m si cam 120kg. O intzeleg pe fatuca noastra ca mai injura, doar n-o fi un capat de tara. Nu-i frumos dar...ar trebui ca mine sa injure in gind, sa nu auda nimeni. Si toata lumea va fi fericita. Sanatate si virtute! Si multe succese Mihaela! Nu m-ash supara deloc daca Simona Halep a noastra, ar trage niste injuraturi, dar apoi sa cistige turneul de la Flashing! Da Doamne!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

maxp
maxp  •  04 August 2018, 16:01
Postat de anne1970_ar pe 04 August 2018, 14:03

Eu sunt sceptic, are o stare psihica f labila si exteriorizari jenante, de mahala. Daca nu isi revine sau nu isi cauta un psiholog f bun, va deveni o jucatoare banala si, din pacate, o pacienta a unui PSIHIATRU, nu psiholog! Pseudoantrenoarea ei ar fi indicata sa nu mai asiste la meciuri, tot timpul o cauta din priviri , In rest ce sa mai spun despre Mihaela? Urlete, istericale, injuraturi ca la usa cortului, cam asta a devenit, cam asta vad spectatorii. Nu prea mai e agreata in lumea tenisului cu un comportament de maidan. Pacat, devenise o jucatoare buna, cu perspective...

Sigur, sigur, da' Djokovic cum e? Asa isteric, i-a iesit cate ceva. Asa ca eu cred ca te inseli. Referitor la ce vad spectatorii, eu ce sa zic, cine n-are rabdare sa se uite la tenis, se uita la alte aspecte, de jucat joaca foarte bine.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează