SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Arantxa Sanchez Vicario, condamnare de 2 ani cu suspendare » Are de plătit 6,6 milioane de euro

Arantxa Sanchez și Josep Santacana în 2012 Foto Imago
Arantxa Sanchez și Josep Santacana în 2012 Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 20:15 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 20:44

Arantxa Sanchez Vicario, 52 de ani, fost lider mondial, a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare pentru că a complotat pentru a eluda o datorie de peste 6 milioane de euro față de Banca Luxemburgului. Fostul ei soț, Josep Santacana, a fost condamnat la 3 ani și 3 luni

Tribunalul Penal numărul 25 din Barcelona a considerat, în sentința care le-a fost comunicată părților astăzi, 17 ianuarie, că există indicii suficiente pentru ca foștii soți să-și fi decapitalizat patrimoniul pentru a evita plata către bancă.

Suma de 6 milioane de euro reprezenta un împrumut acordat de bancă pentru a putea plăti o amendă de 5,2 milioane pentru fraudă către Autoritatea Fiscală spaniolă.

Cei doi foști soți erau acuzați de presupusă sechestrare de bunuri, astfel încât creditorii să nu poată răscumpăra datoria.

Arantxa Sanchez, înțelegere cu Procuratura

Fostul lider WTA a acceptat sentința de 2 ani pentru a evita să meargă la închisoare, după ce a ajuns la o înțelegere cu Procuratura și cu acuzația particulară. Procuartura modificase concluziile la care a ajuns anul trecut, pe 15 septembrie, pentru a micșora cererea inițială de condamnare de la 4 la 2 ani, chestiune la care au aderat atât Banca Luxemburgului, cât și apărarea fostei jucătoare.

Ea va trebui să plătească amenda de 6,6 milioane de euro și evită astfel să meargă la închisoare. Fostul soț, Josep Santacana, în schimb, era în așteptarea sentinței. Ministerul l-a calificat drept „creierul, cel care a desenat, echipat și orchestrat toate operațiunile care s-au dus până la capăt”.

16,94milioane de dolari, sumă brută, a obținut Sanchez din premii

Sanchez Vicario șia asumat responsabilitatea pentru faptele care au făcut obiectul acuzării, recunoscând că a participat la ele. În apărarea ei, a spus că nu avea cunoștințe de gestionare a bunurilor și că mereu a avut încredere în terțe persoane. Întâi în părinții ei, apoi în soț, „care a preluat controlul patrimoniului din noiembrie 2009”.

Toată greutatea vinei cade asupra lui Santacana pentru că, a notat procurorul, Sanchez a fost „tot timpul sub tutela soțului ei”, ea fiind „în altă lume”, cea a tenisului, și că nu avea noțiuni despre finanțe.

Banca Luxemburgului a cerut o pedeapsă mai severă pentru Santacana, acuzat de a fi dirijat toate acțiunile.

Arantxa Sanchez, carieră strălucitoare

Arantxa Sanchez Vicario, condamnare de 2 ani cu suspendare » Are de plătit 6,6 milioane de euro
Arantxa Sanchez Vicario în acțiune Foto: Imago

Arantxa Sanchez Vicario a cucerit în cariera sa profesionistă, din 1985 până în 2002, 4 titluri de Mare Șlem, trei la Roland Garros – 1989, 1994, 1998 – și unul la US Open – 1994. A mai disputat finale la Australian Open – 1994, 1995 și Wimbledon – 1995, 1996.

Are de asemenea 6 titluri majore la dublu și 4 la dublu mixt. A fost numărul 1 mondial atât la simplu, cât și la dublu.

5trofee ale Cupei Fed a cucerit alături de echipa Spaniei – 1991, 1993, 1994, 1995, 1998

4medalii olimpice are în palmares, două de argint și două de bronz

S-a căsătorit în 2000 cu Juan Vehils, jurnalist sportiv, de care a divorțat în 2001. În 2008 s-a căsătorit din nou, cu Josep Santacana, om de afaceri, cei doi având doi copii, o fată și un băiat. Au divorțat în 2019.

Citește și: 

Surpriză majoră în meciul considerat „vedetă” pe arena Margaret Court » Urmează un duel încins la Australian Open
Australian Open
Surpriză majoră în meciul considerat „vedetă” pe arena Margaret Court » Urmează un duel încins la Australian Open
Novak Djokovic, victorie și scandal cu un fan la Australian Open: „Vino și spune-mi în față!”
AUSTRALIAN OPEN
Novak Djokovic, victorie și scandal cu un fan la Australian Open: „Vino și spune-mi în față!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
popescu222
popescu222  •  18 Ianuarie 2024, 07:46

Ingrozitoare traducere si scriitura in general. Cine a scris aiureala asta??? Nici daca o scria robotul nu arata asa. Exemplu: "Cei doi foști soți erau acuzați de presupusă sechestrare de bunuri, astfel încât creditorii să nu poată răscumpăra datoria". Sunt convins ca de fapt e "instrainare fictiva" si nu "presupusa sechestrare". SAU: "a ajuns la o înțelegere cu Procuratura și cu acuzația particulară". Ce acuzatie particulara??? Sunt convins ca e vorba de "procesul in civil", intentat de banca (in paralel cu investigatia penala demarata de procuratura). Fratilor, nu va mai faceti de ras, va rog. Sunt un cititor constant, dar dupa aberatii ca astea, simt ca trebuie sa merg la site-uri unde cei care scriu macar inteleg ce scriu.

mihneailie030
mihneailie030  •  17 Ianuarie 2024, 23:31

Uratica, dar smechera. Dacă era în Romanica, scăpa ușor. Ghinion.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează