SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

VIDEO ARENA SIMONNE MATHIEU // Bijuteria care o așteaptă pe Simona Halep la Roland Garros » Cum s-a construit de la zero „cea mai frumoasă arenă din lume!”: sculpturi de Auguste Rodin și mii de metri pătrați de verdeață!

FOTO: Roland Garros +5   FOTO
FOTO: Roland Garros

Articol de GSP - Publicat marti, 21 mai 2019 13:42

Arena Simonne Mathieu a fost construită de la zero de Roland Garros și este un proiect inovativ într-o grădină botanică.

Numit după Simonne Mathieu, a doua cea mai titrată jucătoare din istoria Franței, stadionul face parte din procesul complex de modernizare al complexului de la Roland Garros.

Structura de 5.000 de locuri a arenei a fost gata încă din 2018, dar arhitecții au lucrat la încorporarea în peisajul grădinii botanice Serres d’Auteuil.

Federația Franceză de Tenis a întâmpinat o serioasă opoziție în momentul dezvăluirii schiței. Organizațiile care luptă pentru protecția mediului s-au temut că spațiul verde va fi afectat. Nu a fost așa. Șefii de la Roland Garros au adăugat încă 1.300 de metri pătrați celor 6.000 pe care se se întindea grădina botanică.

Arena e înconjurată de grădini prin care oamenii se pot plimba în pauzele dintre meciuri. Acestea conțin plante aduse de pe cinci continente, fiind însoțite de sculpturi rare aparținând lui Auguste Rodin.

„E o poveste despre lupte, devotament, înfrângeri și victorii. Am avut polemici, au fost știri false. Nu am cedat și am convins oamenii că în loc să îi distrugem mediul înconjurător, contribuim la îmbogățirea lui. A meritat!”Anne Hidalgo, primarul Parisului

 

Cum a descurs construcția arenei

Simonne Mathieu, eroină a Franței

Simonne Mathieu a fost o jucătoare franceză de tenis, născută în 1908, la Neuilly-sur-Seine. Cea mai bună clasare a lui Simonne a fost locul 3 mondial, în 1932.

În palmares are două titluri pe zgura de la Paris, în 1938 și 1939. A mai câștigat trei trofee la dublu, toate la Wimbledon, și două la dublu mixt la Roland Garros.

Mathieu a fost introdusă în Hall of Fame-ul tenisului mondial în anul 2006.

Vezi și: 

ROLAND GARROS // Simona Halep + alte 5 favorite: de la „asasina” Kiki Bertens la „mașinăria” Petra Kvitova + jucătoarea din umbră subestimată de toată lumea!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
ticbis
ticbis  •  21 Mai 2019, 17:36

Imi cer iertare, dar bateti campii!!! De departe, cea mai frumoasa arena de tenis din lume este arena centrala de la Indian Wells - California (16 mii de locuri; daca nu ma insel, a doua ca marime din lume, dupa arena "Arthur Ashe" din New York - Flushing Meadows). Complexul de tenis din inima desertului californian, amplasat intr-o oaza de vegetatie luxurianta si de natura dumnezeiasca, este cam tot ceea ce trebuie pentru tenisul la nivel de top mondial. Este o adevarata bijuterie in lumea tenisului mondial! Lasand la o parte ambianta naturala de vis si facilitatile moderne construite, Indian Wells (o localitate cu doar 5 mii de locuitori) ofera tenisului 29 de terenuri cu o capacitate totala de peste 40 de mii de locuri; 11 dintre ele pentru intreceri (cu tribune) si 18 pentru antrenamente; 23 dintre aceastea au instalatie de nocturna profesionala. Dintre cele 11 terenuri principale, 5 (CINCI) au posibilitatea acoperisului retractabil, deci se poate juca la orice ora si in orice conditii atmosferice. Pe langa Indian Wells, Roland Gaross-ul parizian este o biata musculita adormita in naftalina gloriei istorice; francezii n-au nici macar acum, in 2019, posibilitatea de a acoperi (cel putin) arena centrala in caz de ploaie; pana in urma cu 2-3 ani n-aveau nici macar instalatie de nocturna, pe niciun teren!!! Despre asta vorbim aici!

dora
dora  •  21 Mai 2019, 17:00

Are nocturna ? Este acoperita ? Daca nu si nu degeaba au facut-o !

bulletproof
bulletproof  •  21 Mai 2019, 16:20

Ce-i așa frumos la acea arena NEACOPERITĂ ? ZICI CA-I O ... PISCINĂ !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close