SPORTURI  »  TENIS  »  ATP TORONTO

ATP TORONTO // FOTO + VIDEO Rafael Nadal continuă să scrie istorie: al 4-lea titlu la Rogers Cup + cifrele COLOSALE atinse după succesul din Toronto

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 13 august 2018 08:02

Rafael Nadal (32 de ani, 1 ATP) a cucerit duminică seara cel de-al patrulea său titlu la Mastersul 1000 de la Rogers Cup. Ibericul l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas (20 de ani, 15 ATP), scor 6-2, 7-6 (4), după un meci care a durat o oră și 43 de minute.

  • Nadal și-a trecut în palmares cel de-al 33-lea Masters, capitol unde e lider absolut, și cel de-al 80-lea titlu al carierei.
  • foto Vezi AICI FOTO de la meci

Liderul mondial a fost aproape perfect în primul set. A servit excelent, nu a întâmpinat nici măcar o minge de break, iar stilul său agresiv i-a destabilizat jocul lui Tsitsipas, cel care venea după victorii impresionante la Thiem, Djokovic, Zverev și Anderson. A fost 6-2 după doar 35 de minute.

Nadal a debutat cu break și în setul secund și părea că se îndreaptă spre o victorie facilă, dar a clacat la 5-4, când servea pentru meci. Grecul și-a ridicat nivelul jocului, a făcut break și a condus cu 6-5, având chiar o minge de set.

Spaniolul a trimis însă manșa secundă în tie-break, unde experiența superioară a făcut diferența. Nadal a câștigat la 4 tie-break-ul și a celebrat precum un copil primul său titlu pe hard după 10 luni.

A fost al 33-lea titlu de Masters pentru Nadal și cel de-al patrulea succes la Rogers Cup, unde Rafa s-a mai impus în 2005, 2008 și 2013.

"Dacă îmi spunea cineva acum două săptămâni că o să câștig aici, nu l-aș fi crezut. E o modalitate perfectă să-mi încep sezonul de hard, iar câștigând titlul de la Toronto e ceva foarte important. Nu câștigi prea des turnee Masters 1000. E o victorie importantă pentru mine și sunt foarte fericit", a spus ibericul după meci.

Victoria de la Toronto îl ajută pe Nadal să se distanțeze și mai mult de Roger Federer în clasamentul ATP. Spaniolul e lider absolut, cu 10.220 de puncte și are un avans de peste 4.000 de puncte față de elvețian. De asemenea, Nadal și-a asigurat deja calificarea la Turneul Campionilor din noiembrie. 

Tsitsipas, care chiar duminică a împlinit 20 de ani, rămâne cu amintirea unui turneu magnific, la care a obținut 4 victorii la jucători din TOP 10. Grecul a urcat începând de azi pe locul 15, cea mai bună clasare a carierei. La Toronto, Stefanos a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care obține 4 victorii consecutive la jucători din TOP 10. 

Gest superb în setul doi

Pe parcursul setului secund, Nadal a fost protagonistul unui moment superb de fair-play. Aflat la serviciu, Tsitsipas a fost deranjat de zgomotul apărut din tribunele arenei din Toronto și a pus un prim serviciu mult afară. Imediat după, Nadal i-a solicitat arbitrului ca grecul să servească tot cu primul serviciu. Gestul a fost aplaudat la scenă deschisă, iar Tsitsipas i-a mulțumit lui Nadal.

S-a retras de la Cincinnati

La conferința de presă de după meci, Rafael Nadal a luat o decizie previzibilă. S-a retras de la Mastersul de la Cincinnati pentru a fi fresh la US Open, al patrulea turneu de Mare Șlem al anului, care începe peste două săptămâni.

"Îmi pare foarte rău să anunț că nu voi juca la Cincinnati în acest an. Nu e niciun motiv decât protejarea corpului pentru a fi în continuare la fel de sănătos cum sunt acum. Îmi pare rău și pentru fanii mei de la Cincinnati care mi-au oferit întotdeauna o susținere pe cinste. Sunt sigur că îi voi vedea la anul și regret că nu ne voi putea fi alături de ei în acest an", a declarat Nadal la conferința de presă.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează