SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2018

AUSTRALIAN OPEN. Începe revolta! Novak Djokovic a izbucnit într-o ședință cu ușile închise: "Ieșiți afară toți!" » I se opune Roger Federer

Novak Djokovic, Australian Open, foto: Guliver/gettyimages
Novak Djokovic, Australian Open, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2018 13:11

Sârbul Novak Djokovic, recent revenit în circuit după o pauză cauzată de o accidentare la cot, își dorește să formeze un sindicat al jucătorilor, separat de ATP. I se opune Roger Federer.

Vineri seară, la întâlnirea obișnuită care precede primul turneu de Mare Șlem al anului, sârbul i-a rugat pe cei care nu sunt jucători să părăsească încăperea unde avea loc ședința.

Djokovic, alături de un avocat, a susținut ca a venit momentul ca jucătorii să formeze o uniune, separată de ATP și să aibă jumătate din veniturile pe care le realizează turneele.

La competițiile de Mare Șlem, ei primesc în jur de șapte la sută din veniturile totale, iar sârbul, care este președinte al Consiliului  jucătorilor din 2016, își dorește ca acest lucru să se schimbe, iar premiile să crească.

The Telegraph susține că Andy Murray e și el de partea lui Nole, în timp ce Roger Federer e pentru organizarea actuală.

Kevin Anderson, vicepreședintele Consiliului, a vorbit ieri despre ce s-a întâmplat la aceea întâlnire: "Lucrurile au evoluat în ultimii ani și dacă ești un jucător de Top 100 primești premii consistente și ai o viață bună, noi vrem ca și jucătorii de dincolo de Top 100 să aibă această posibilitate! Cred că merităm mai mult!".

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (7)
10210683961003053
Dan-Cristian Lucaciu  •  15 Ianuarie 2018, 20:59

Acum vreo 3 ani am renuntat la prosport din cauza titlurilor mincinoase. Cel mai deranjant nu este clickbaitul in sine, ci faptul ca va tratati cititorii ca pe niste ***. Marele deontolog Tolontan nu vede *** are in subordine. Trist.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

merace
merace  •  15 Ianuarie 2018, 20:55

Sa ne uitam la fotbal. Jucatorii sunt vanduti ca ***, intre patroni. Patronii fac averi uriase din comisioane in care ei nu misca un muschi, doar le-au negociat, dar jucatorii doar primesc salarii in functie de cat joaca, muncesc si au performanta. Daca jucatorii nu se unesc intr-un sindicat, vor ramane mereu la mila patronilor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

merace
merace  •  15 Ianuarie 2018, 20:52

Bravo pentru Nole! Jucatorii sunt exploatati masiv in sporturi, de catre organizatori si patroni. Fara jucatori, nu ar exista competitiile, dar banii cei mai multi ii iau patronii si organizatorii, care doar stau la birouri si manipuleaza lucrurile. Cred ca sportivii au nevoie de un sindicat care sa le apere drepturile la nivel global. Altfel, ei raman la mila patronilor cu trateaza doar personal...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează