SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2018

AUSTRALIAN OPEN. Un editorial senzațional semnat de Răzvan Prepeliță » Arena Simonei, ecoul mingilor, aplauzele publicului și o fată fără echipament, care se antrenează în spatele blocului

Simona Halep, Australian Open, foto: Guliver/gettyimages
Simona Halep, Australian Open, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 ianuarie 2018 09:20

Sentimentul e că partida de tenis dintre Halep și Davis încă se dispută și acum și va mai dura vreme îndelungată. Ecoul mingilor, urletul Simonei, aplauzele unui public sedat de dramatismul unui asemenea meci trosnesc și acum, precum niște lemne în sobă.

  • Simona Halep s-a calificat în optimile Australian Open, după un meci-maraton împotriva americancei Lauren Davis, scor 4-6, 6-4, 15-13, în care a salvat 3 mingi de meci. Jucătoarea noastră va juca împotriva japonezei Naomi Osaka mai departe;

Emoțiile acestei încleștări vor rămâne, mult timp, înzăpezite sub răsturnările de situații ce au abundat în thrillerul de la Melbourne. Davis a săpat parcă o rețea de tranșee pe teren, prin care se strecura exact sub focul loviturilor lui Halep, în timp ce în terenul Simonei erau cel puțin încă două jucătoare clonate din numărul 1 mondial. Pe final, crampele Simonei și accidentarea americancei transformaseră confruntarea într-⁠un interogatoriu cu nervii tari ai fiecărei jucătoare.

Probabil cei de la firma de echipament sportiv care i-⁠au refuzat un contract mai mare Simonei, au privit în gol la costumul "Noname" al româncei.

Dacă ar fi fost posibil, sponsorii care se bat acum pe contractul cu Halep i-⁠ar fi livrat un echipament în setul decisiv, atunci când meciul avea scenariul unui clip publicitar de mare efect. Simona a salvat trei mingi de meci, de la 0-⁠40, de parcă tocmai trecuse în alergare pe o sfoară dintre două piscuri.

Hăul unei posibile eliminări din Openul Australian a fost depășit cu dexteritatea pe care doar o campioană de talie mondială o poate avea în momentele cheie. Să nu ne mai ferim de cuvinte mari, clișee ori adjective care par că împopoțonează tenisul Simonei.

De fapt, toate cuvintele s-⁠au terminat odată cu aceste meci. E cert, tenisul acestei fete vine de pe altă planetă. Și Constanța, poate fi oricând privită ca o altă planetă pentru cei din tribunele de la Melbourne care au avut curiozitatea să cerceteze pe net, orașul natal al fenomenului Halep.

Și ar fi văzut o fată, fără un sponsor pe echipament care joacă tenis pe bitum, în spatele unui bloc, bucurându-⁠se că mingea nu sare prea strâmb din denivelări. Și cât timp va rămâne în arena asta, unde primează plăcerea de a juca, Simona va fi imposibil de învins.

Citește și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
cris4co
cris4co  •  20 Ianuarie 2018, 17:37

Da,toate cuvintele despre Simona s-⁠au terminat odată cu acest meci. E cert, tenisul acestei fete vine de pe altă planetă.Dar despre tenisul americancei ce putem spune? Nu vi se pare ca Lauren Davis vine de pe o planeta mai frumoasa decat a Serenei? Urmariti conferinta ei de presa de azi si veti vedea ”OMUL” Lauren Davis...comparati-o cu celelalte.Am vazut azi si la ea fite ca ale celorlalte...Serena,Venus sau Sloane Stephens. Da cred ca Lauren ar trebui sa fie peste ele.

portardelegenda
portardelegenda  •  20 Ianuarie 2018, 14:12

doar numai pentru meciul asta fata asta merita tot respectul nostru

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  20 Ianuarie 2018, 11:59

unde vezi tu o fata fara echipament ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează