SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Boris Becker, elogii pentru Emma Răducanu după parcursul acesteia la US Open: „Pare că se distrează mereu pe teren”

Emma Răducanu
Foto:Imago
Emma Răducanu Foto:Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 06 septembrie 2021 19:13 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 20:16

Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) a impresionat până acum la Grand Slam-ul american, unde a obținut calificarea în optimi, după succesul categoric cu Sara Sorribes Tormo (24 de ani, locul 41 WTA). 6-0, 6-1. Performanța sa nu a trecut neobservată de Boris Becker, fostul mare tenismen german.

  • În runda următoare, Emma Răducanu o va întâlni pe americanca Shelby Rogers (28 de ani, locul 43 WTA), care a trecut de liderul WTA Ashleigh Barty (25 de ani), scor 6-2, 1-6, 7-6.

Parcursul jucătoarei de tenis cu origini române l-a impresionat și Boris Becker, care s-a declarat impresionat de aceasta.

„Nu a durat mult până când Emma Răducanu a demonstrat că Wimbledon nu a fost o întâmplare și că este într-adevăr capabilă de lucruri mărețe în circuit. 

Când juca pe iarbă am observat cu toții cât de puține puncte slabe are în joc, iar acum continuă să demonstreze asta pe hard. Este și o persoană foarte carismatică. Pare că se distrează mereu pe teren. 

Poate că are mai puțină experiență decât adversarele ei, dar asta poate reprezenta un avantaj psihologic. E un sentiment plăcut să știi că ești tânăr, în putere, nu te-ai dezamăgit pe tine, nici pe alții, ești în poziția ideală. 

Am fost puțin îngrijorat când a ales să nu continue cu un antrenor atât de experimentat precum Nigel Sears după Wimbledon, dar ea și tatăl ei dau impresia că știu ce fac. Acum lucrează cu Andrew Ricardson și se pare că fac o treabă grozavă împreună.

Îmi place la Emma că joacă în propriii termeni. Doar jucătorii foarte buni reușesc asta, se gândesc la ei în primul rând și nu-și fac griji de ce plan de bătaie are adversarul. Emma joacă cu mult curaj, ea dictează jocul, adversarele o știu de frică deja. 

Ce se poate întâmpla în a doua săptămână de concurs? Răspunsul e: orice. În tenisul feminin, oricine ajunge în a doua săptămână se gândește să câștige titlul, ceea ce în privința tenisului masculin nu e posibil.

E posibil orice, dacă joacă cu la fel de puțină presiune și continuă să se distreze, poate chiar să câștige. La fete, totul e posibil!", a spus Boris Becker potrivit Daily Mail.

Citește aște știri din tenis:

Scandal cu scântei la US Open! Muguruza s-a burzuluit la Krejcikova, care a acuzat probleme de respirație și a fost ajutată să iasă de pe teren!

Întrebare delicată pentru Simona Halep la conferință: „Tu cum reușești să îți menții echilibrul mintal?”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (5)
rocky5
rocky5  •  07 Septembrie 2021, 00:13
Postat de rocky5 pe 07 Septembrie 2021, 00:08

Tăticu, nu de Antonescu se vorbește, dar nici de Andreescu, ci de Halep! Știi tu ceva, dar nu știi bine!

Andreea Antonescu e aia cu Lasă-mă papa la mare!;)

rocky5
rocky5  •  07 Septembrie 2021, 00:08
Postat de robotucigas pe 06 Septembrie 2021, 23:02

Mai avem de vorbit și de alte fete. Nu doar de Bianca Antonescu. Dar nu vedem asta pentru ca suntem prea proști. Chiar avem fete care ar putea deveni bune dacă ar fi băgate în seamă și ajutate. Dar în presa romana la știrile din tenis este Bianca Andronescu

Tăticu, nu de Antonescu se vorbește, dar nici de Andreescu, ci de Halep! Știi tu ceva, dar nu știi bine!

catalynn
catalynn  •  06 Septembrie 2021, 23:49
Postat de robotucigas pe 06 Septembrie 2021, 23:02

Mai avem de vorbit și de alte fete. Nu doar de Bianca Antonescu. Dar nu vedem asta pentru ca suntem prea proști. Chiar avem fete care ar putea deveni bune dacă ar fi băgate în seamă și ajutate. Dar în presa romana la știrile din tenis este Bianca Andronescu

Vorba lunga sărăcia omului bre … Probabil nici Emma și sigur Bianca (ea chiar a început tenisul in România!) nu ajungeau aici dacă locuiau in România, indiferent cât “vorbeam” noi despre ele! Vorbăria nu ajuta la nimic, Steaua a încercat sa le ajute pe tenismenele legitimate la CSA însă cu o floare nu se face primăvara! Anglia și Canada au programe solide care “cresc” tinerii tenismeni, le pun la dispoziție cele mai bune condiții și specialiști, pt ca talentul nativ nu se șlefuiește către perfecțiune doar prin vorbe!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează