SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Boris Becker, eliberat din închisoare în decembrie, i-a luat locul lui Patrick Mouratoglou

Holger Rune, al doilea de la stânga la dreapta, alături de Boris Becker, în centru // sursă foto: Instagram
Holger Rune, al doilea de la stânga la dreapta, alături de Boris Becker, în centru // sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 07:49 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 10:21

Danezul Holger Rune (20 de ani, locul 6 ATP) a început să lucreze alături de Boris Becker (55 de ani), multiplu campion de Grand Slam, după ce a încheiat colaborarea cu Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep.

Eliminat în primul tur la US Open, 3-6, 6-4, 3-6, 2-6 cu ibericul Roberto Carballes Baena, Rune a decis să întrerupă colaborarea cu Patrick Mouratoglou.

Mama sportivului, Aneke Rune, explica în finalul lunii august: „Holger trebuie acum să se calmeze și să găsească acea echipă care va fi lângă el mult timp, cu care va putea să progreseze și să-și dezvolte jocul. Iar el a ales să creeze această echipă fără Patrick Mouratoglou”.

„De ce taci, Simona Halep?”. Avocații jucătoarei refuză să divulge tribunalul unde spun că au dat în judecată firma canadiană care a produs „suplimentul contaminat”
CAZUL SIMONA HALEP
„De ce taci, Simona Halep?”. Avocații jucătoarei refuză să divulge tribunalul unde spun că au dat în judecată firma canadiană care a produs „suplimentul contaminat”

Holger Rune a renunțat la Patrick Mouratoglou și lucrează acum cu Boris Becker

Între timp, jucătorul danez și-a găsit un nou îndrumător. Este vorba despre Boris Becker, fost jucător important, cu 6 titluri de Grand Slam în palmares.

Colaborarea nu a fost anunțată oficial, dar cei doi lucrează deja împreună, ei s-au și fotografiat pe terenurile de antrenament, iar publicația Tennis365 scrie că „anunțul parteneriatului este iminent”.

Mama lui Holger Rune a transmis despre Becker că „l-a ajutat pe Holger în această săptămână pentru că Lars (n.r. - antrenorul permanent al lui Rune) a fost în Danemarca”. Însă toate semnalele indică spre o colaborare pe termen lung, presa de specialitate așteptându-se ca Boris Becker să fie cooptat în staff-ul jucătorului danez.

Acesta ar fi primul astfel de angajament pentru Boris Becker după eliberarea acestuia din închisoare. Neamțul a petrecut 8 luni în spatele gratiilor, până în decembrie 2022, după ce a ascuns peste 2,5 milioane de lire sterline, aproximativ 3 milioane de euro, în încercarea de a evita plata datoriilor.

Rune și Mouratoglou începuseră să colaboreze în octombrie 2022, după anunțul suspendării provizorii a Simonei Halep. Recent, sportiva din România a primit verdictul: 4 ani de suspendare, decizie pe care o va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. 

Mai multe știri din tenis:

Miriam Bulgaru aduce prima victorie românească la Transylvania Open » Moment de referință pentru jucătoarea noastră

Jucătoarea de pe locul 11 WTA a răbufnit în podcastul ținut alături de iubită: „Nu mai pot continua!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează