SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MONTREAL

Caroline Wozniacki înainte de revenirea pe teren: „Sunt aici, nu am nimic de pierdut”

Caroline Wozniacki la conferința de presă de la Montreal FOTO Imago Images
Caroline Wozniacki la conferința de presă de la Montreal FOTO Imago Images

Articol de - Publicat luni, 07 august 2023 21:28 / Actualizat luni, 07 august 2023 21:50

Caroline Wozniacki (33 de ani) o va întâlni în primul tur al turneului de la Montreal pe Katie Birell (25 de ani, #114 WTA). Daneza nu a mai jucat într-un turneu profesionist din 2020, de la Australian Open.

Turneul de săptămâna aceasta de la Montreal oferă multe povești de urmărit. Una dintre ele este cea a danezei Caroline Wozniacki. Campioană de Mare Șlem în 2018 la Melbourne, fost lider mondial, Caroline revine în tenisul feminin după o pauză de trei ani.

Mamă a doi copii, Olivia (2 ani) și James (10 luni), Wozniacki și-a dorit să se întoarcă pe teren. „În ceea ce privește tenisul, simt că mă descurc foarte bine la antrenamente și totul va fi bine când voi intra pe teren. Nu sunt stresată sau îngrijorată. Este vorba doar de a avea din ce în ce mai multe meciuri. Cu cât joc mai mult, cu atât devin mai bună. Sper să fiu în cea mai bună formă la US Open", a spus daneza în cadrul unei conferințe de presă. Ea a primit un wild card pentru a putea participa la această competiție.

Caroline Wozniacki despre primul meci

Wozniacki o va întâlni în primul tur pe Katie Birell din Australia. Fostul lider mondial nu a mai disputat un meci din ianuarie 2020, atunci când a fost învinsă în turul al treilea la Australian Open de Ons Jabeur.

Caroline Wozniacki înainte de revenirea pe teren: „Sunt aici, nu am nimic de pierdut”
Caroline Wozniacki la un antrenament la Montreal FOTO Imago Images

 „În mod realist, când nu ai mai fost atâta vreme în circuit și nu ai mai jucat un meci de foarte multă vrerme, indiferent cât de mult te-ai antrena nu poți simula niciodată cum e în timpul unui meci. Nu am jucat un meci adevărat de mai bine de trei ani. Îmi dau seama că prima mea partidă, probabil, nu va fi perfectă, dar voi face tot posibilul și voi lupta cât de mult pot. Voi încerca să câștig cât mai multe meciuri aici", a explicat ea.

Wozniacki nu vrea să facă figurație

În 2018, Caroline a anunțat că a fost diagnosticată cu artrită reumatoidă, o boală autoimună, însă acest lucru nu a împiedicat-o să ducă o viață normală. „Sunt aici. Nu am nimic de pierdut. Am făcut deja multe în cariera mea și practic am atins majoritatea obiectivelor pe care mi le-am propus, dar sunt aici pentru că îmi place să concurez. Îmi place sportul și simt că încă mai am multe de oferit. Faptul că o fac asta alături de familia e și mai plăcut", a subliniat ea.

Daneza a câștigat competiția din Canada în 2010. Ea a mai primit invitații în 2023 pentru turneele de la Cincinnati și US Open.

În acest moment al carierei mele știu cum să joc. Știu ce trebuie să îmbunătățesc sau ce fac foarte bine. Până la urmă , tenisul ține foarte mult și de mental, iar în momentele importante trebuie să poți să fii curajoasă, să joci cât mai bine și să nu-ți fie frică de eșec-Caroline Wozniacki 

Eu cred în mine! Nu aș fi aici dacă nu aș crede în asta. Pot învinge pe oricine când joc cel mai bun tenis al meu, dar când nu sunt bine, pot pierde în fața oricui. Trebuie doar să mă concentrez pe mine, să mă antrenez cât mai bine și aă joc la fel - Caroline Wozniacki

Cu Olivia și James la turneu

Caroline Wozniacki înainte de revenirea pe teren: „Sunt aici, nu am nimic de pierdut”
Caroline Wozniacki și cei doi copii ai săi FOTO Instagram

Caroline Wozniacki îi are alături la Montreal pe cei doi copii și pe soțul său David Lee. „Nu este ușor din punct de vedere logistic să călătorești cu cei mici, dar merită atât de mult. Olivia s-a distrat extrem de bine aici. Am văzut mai multe din Montreal în aceste ultime cinci zile decât înainte, când veneam doar pentru tenis. Așa că este interesant și pentru mine", a spus ea.

30 de trofeeare în palmares Caroline Wozniacki, ea jucând alte 25 de finale

Citește și: 

Venus Williams nu vrea să se retragă încă din tenis: „Iubesc acest sport mai presus de orice”
WTA Montreal
Venus Williams nu vrea să se retragă încă din tenis: „Iubesc acest sport mai presus de orice”
Coco Gauff a câştigat turneul WTA 500 de la Washington
WASHINGTON
Coco Gauff a câştigat turneul WTA 500 de la Washington

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
267890
267890  •  08 August 2023, 10:44

Era nevoie de o pată de culoare în acest WTA în care jucătoarele sunt ca niște gladiatoare în luptă pe viață și pe moarte.

fibra
fibra  •  08 August 2023, 08:02

Daneza-poloneza e increzatoare si plina de ambitii.Va fi interesant ce va reusi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează