SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Caroline Wozniacki leagă victoriile la New York

Caroline Wozniacki în acțiune FOTO imago Images
Caroline Wozniacki în acțiune FOTO imago Images

Articol de - Publicat joi, 31 august 2023 16:42 / Actualizat joi, 31 august 2023 17:36

Caroline Wozniacki, 33 de ani, este în turul al treilea la US Open după ce a învins-o pe Petra Kvitova, una dintre vechile sale rivale.

Caroline Wozniacki a reușit, joi dimineață, cea mai importantă victorie a carierei de la revenirea în circuit. Daneza a învins-o în turul al doilea la US Open pe Petra Kvitova, 11 WTA, pe care o întâlnise în trecut de 14 ori și în fața căreia câștigase șase partide.

A șaptea a venit după un meci intens cu ambele seturi decise în prelungiri, 7-5, 7-6 (7). „Am avut mingi de meci și înainte de tie-break, dar până la urmă am reușit să închid partida în două seturi. E incredibil că am putusă trec de o jucătoare atât de puternică precum Petra. La începutul partidei știam că am șanse dacă o să cred în mine. În același timp eram conștientă că ea a avut un sezon bun, e a unsprezecea jucătoare a lumii, că îi place să joace pe hard", a spus daneza, mamă a doi copii.

Caroline Wozniacki leagă victoriile la New York
Caroline Wozniacki la finalul partidei FOTO Imago Images

Caroline Wozniacki: „Se simte incredibil"

Partida dintre cele două s-a disputat pe arena „Arthur Ashe", probabil unde se va disputa și întâlnirea din turul al treilea pe care daneza o va avea cu americanca Jennifer Brady, și ea aflată în revenire după numeroase probleme medicale.

 „Sunt foarte emoționată că voi putea evolua din nou acolo, e o onoare să joci în sesiunea de seară în fața unei asistențe atât de mari. Dacă m-ar fi întrebat cineva acum trei ani, niciodată nu aș fi crezut că voi mai evolua pe aceste terenuri de la US Open, mai ales în sesiunea de seară. Se simte incredibil să fiu aici și să câștig", a subliniat Caroline, cea care a jucat două finale la New York, în 2009 și 2014, ambele pierdute.

Campioana de la Australian Open din 2018 a revenit în circuit în luna august după o pauză de trei ani, timp în care a devenit mamă. Primul său turneu a fost cel de la Montreal, unde a pierdut în turul al doilea la Marketa Vondrousova. A jucat și la Cincinnati, fiind eliminată de la meciul de debut. Astfel că este prima oară de la revenire când daneza leagă două victorii, în primul tur ea a trecut de Tatiana Prorozova. 

Mereu m-am simțit bine la New York. De când am ajuns anul acesta aici, am remarcat ceva la terenuri care mă face să mă simt bine-Caroline Wozniacki

Separarea rolurilor pentru Caroline Wozniacki

Wozniacki a fost întrebată la New York dacă îi este mai greu să intre în starea de meci mai greu acum, când îi are pe cei mici cu ea. „Dacă ai fost o persoană competitivă, așa rămâi. Știu ce am de făcut pe teren. Când sunt cu copiii, atunci sunt sută la sută cu ei, iar când intru pe teren, la fel, sunt sută la sută. Când plec, îi sărut, le spun că merg la treabă. Olivia m-a întrebat dacă nu poate să vină și ea, i-am spus că nu, că trebuie să doarmă", a explicat ea.

71 de săptămânia fost lider mondial Caroline Wozniacki

Citește și alte știri de la US Open:

Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din turul 3 de la US Open » Misiune imposibilă?
US OPEN
Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din turul 3 de la US Open » Misiune imposibilă?
Declarația anului în tenis: „La US Open miroase pe teren ca în sufrageria lui Snoop Dogg”
US OPEN 2023
Declarația anului în tenis: „La US Open miroase pe teren ca în sufrageria lui Snoop Dogg”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează