SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MONTREAL

VIDEO I-a încheiat rapid parcursul lui Caroline Wozniacki la primul turneu jucat după trei ani și jumătate

Caroline Wozniacki / Sursă foto: Imago Images
Caroline Wozniacki / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 10 august 2023 11:56 / Actualizat joi, 10 august 2023 12:25

Parcursul lui Caroline Wozniacki de la Montreal, primul turneu jucat după o pauză de peste trei ani și jumătate, a ajuns la final miercuri seara. Daneza de 33 de ani a fost învinsă în minimum de seturi de Marketa Vondrousova, campioana de la Wimbledon, scor 2-6, 5-7, în turul secund al competiției din Canada. 

După ce o învinsese într-o manieră convingătoare pe Kimberly Birrel în primul tur, Wozniacki a dat peste o adversară de calibru superior, nimeni alta decât Marketa Vondrousova, 24 de ani, proaspăt câștigătoare de la Wimbledon. Iar diferența a fost una sesizabilă în primul set, în care jucătoarea din Cehia, ocupanta locului 10 mondial, nu i-a dat prea multe opțiuni fostului lider mondial. 

Actul inaugural a curs într-o singură direcție, iar Vondrousova și-a adjudecat setul clar, 6-2.

Wozniacki a revenit de la 0-3 în setul doi, dar Vondrousova a închis până la urmă meciul

Tot Marketa a dictat ritmul și în startul manșei secunde, în care cehoaica s-a distanțat rapid la 3-0 după două break-uri reușite pe serviciul lui Wozniacki. Însă Caroline n-a abandonat lupta și a intrat în cel mai bun moment al ei din meci: n-a lăsat-o pe Vondrousova să mărească diferența și a luat patru game-uri la rând, ajungând pentru prima oară în avantaj pe tabelă, 4-3. 

Ba chiar a ratat o minge de 5-3 care ar fi transformat-o în favorită la câștigarea setului. Însă Vondrousova, care a experimentat situații-limită și la Wimbledon, a întors setul în favoarea ei. De la 4-5, a venit rândul ei să ia trei game-uri consecutive, impunându-se în final cu 6-2, 7-5, după o oră și 47 de minute de joc.

Jucătoarea din Danemarca nu mai jucase într-un turneu profesionist din 2020, de la Australian Open. Campioană de Mare Șlem în 2018, la Melbourne, Caroline a revenit săptămâna aceasta în tenisul feminin după o pauză de trei ani, în care a devenit mamă în două rânduri. 

Eu cred în mine! Nu aș fi aici dacă nu aș crede în asta. Pot învinge pe oricine când joc cel mai bun tenis al meu, dar când nu sunt bine, pot pierde în fața oricui. Trebuie doar să mă concentrez pe mine, să mă antrenez cât mai bine și să joc la fel.

- Caroline Wozniacki

Citește și alte știri din tenis: 

Sorana Cîrstea, eliminată de Karolina Muchova de la Montreal

Matteo Berrettini se alătură sportivilor proeminenți care au vorbit despre obstacolele psihologice: „Parcă sapi într-un abis"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează