SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Ce o așteaptă pe Simona Halep? 5 informații importante despre hernia de disc, afecțiunea cu care a fost diagnosticată azi

FOTO: Guliver/Getty Images
FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 02 octombrie 2018 15:18

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a dezvăluit astăzi că a fost diagnosticată cu hernie de disc. Cel mai probabil, Simona nu va mai juca deloc în acest an. Nu se știe încă dacă românca va fi supusă unei intervenții chirurgicale sau dacă va efectua un tratament care să nu implice operația. 

Mai jos sunt 5 informații importante despre afecțiunea ce are o incidență de 15% în rândul populației de pe glob:

1. Hernia de disc presupune deplasarea unor discuri ale coloanei vertebrale. Ca urmare a acestei afecțiuni, apar durerile de spate intense în zona respectivă.

2. În funcție de zona spatelui unde apar, cele mai des întâlnite tipuri de hernie de disc sunt lombară si cervicală.

3. Cauze: Pe măsură ce o persoană înaintează în vârstă, discurile își pierd o parte din conținutul de lichid, devenind mai puțin flexibile și predispuse la fisurare sau rupere, chiar și dintr-o mică mișcare sau răsucire. 

4. Tratamentul nu trebuie amânat, lipsa acestuia putând duce la agravarea situației. Există riscul apariției durerilor cronice sau a leziunilor permanente care pot afecta mobilitatea.

5. Conform sfatululmedicului.ro, fizioterapia și kinetoterapia sunt metodele cele mai frecvente de tratare ale herniei de disc, însă în unele cazuri e nevoie inclusiv de operație, care constă în înlăturarea fragmentelor de disc sau chiar a întregului disc herniat care comprimă nervii spinali.

Vezi și:  BREAKING NEWS Veste proastă! Simona Halep a primit un verdict nemilos: cu ce boală a fost diagnosticată

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
indolentu
indolentu  •  02 Octombrie 2018, 18:31
Postat de Kiss Péter pe 02 Octombrie 2018, 17:15

Eu cred ca va juca !

ba covalact da devii chiar penibil tu crezi multe da tot prost ramii

2264101893823582
Kiss Péter  •  02 Octombrie 2018, 17:15

Eu cred ca va juca !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează