SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS // FOTO Cronica meciului Halep - Mertens » Rapidă și exactă 

Foto: Raed Krishan +6   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 04 iunie 2018 17:21

Simona Halep, 26 de ani, locul 1 WTA,  s-a calificat în sferturile de finală, după o evoluție impresionată în fața belgiencei Elise Mertens, 22 de ani, locul 16 WTA, de care a trecut cu 6-2, 6-1 în 59 de minute.

"Pentru că emoțiile nu mor niciodată", e unul dintre sloganurile acestei ediții de Roland Garros. Înainte de meciul dintre Simona Halep și Elise Mertens, pe unul dintre ecranele din complex se derulau imagini cu liderul mondial din finalele jucate. Simona în echipament portocaliu-mov, cu lacrimi în ochi, după meciul cu Șarapova. Simona în alb și verde, cu un zâmbet domol, după ultimul act cu Ostapenko. Puțini spectatori s-au oprit să privească imaginile. Era aproape 11:00 și unii încă încercau să găsească drumul spre tribune. Când jucătoarele au intrat pe  arena Philippe Chatrier, foarte puțini reușiseră însă acest lucru. 

Încheiere cu un as

Partida a început cu un cer fără soare și plin de nori. Liderul mondial revenea pe arena principală, în timp ce Elise Mertens juca pentru prima oară pe zgura centralului. Belgianca a început la serviciu și s-a impus la 15. Sigură, determinată, părea că va urma din nou un meci extrem de disputat pentru Simona Halep, care a trecut la serviciu. N-a clipit, n-a pierdut niciun punct și a egalat la 1, cât ai zice "Roland Garros". Apoi a venit break-ul și punerea piciorului pe linii.

Simona a fost agresivă, a lovit câștigător din toate pozițiile, în timp ce belgianca era mereu împinsă să greșească. Pe măsură ce minutele se adunau, Simona creștea din ce în ce mai mult. Era pe tot terenul și o strivea, pur și simplu, pe adversara sa cu lungimea mingii și cu unghiurile găsite. A mai făcut un break în game-ul al șaptelea și a încheiat setul cu un as.

Bucurie moderată

În actul al doilea a apărut și soarele, iar românca părea că funcționează pe energie solară. 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0. Până aici, nicio minge de break pentru adversară. Forehand-uri înțepătoare și backhand-uri în lung de linie arzătoare. Cu brațul relaxat și mintea mai limpede, Elise a reușit în game-ul al șaselea să obțină primele mingi de break pe serviciul româncei. A transformat-o pe a doua în aplauzele frenetice ale publicului, care mai dorea tenis, abia trezit la viață de cafeaua de dimineață. Un game care avea să adune câteva grimase din partea lui Darren Cahill. 

Simona nu avea să-i permită însă belgiencei să capete încredere și să pună probleme. Și-a procurat prima minge de meci, iar Elise nu a mai rezistat presiunii și a făcut dublă greșeală, 6-2, 6-1 a fost scorul final, însă Simona nu s-a bucurat prea zgomotos. Din respect pentru adversara sa. Un pumn strâns pentru a treia prezență în sferturile de finală ale turneului de la Paris, după 2014 și 2017. Și a 11-a în total la turneele de Mare Șlem.

16
lovituri direct câștigătoare a reușit Simona Halep, în timp ce adversara sa a adunat 13

13
greșeli neforțate a comis Simona Halep în partida de azi, în timp ce adversara sa a strâns 22

75 %a fost procentajul la primul serviciu pentru Simona Halep 

Sferturile de finală în turneele de Mare Șlem

Turneu / Ani / Câștigate-Pierdute
Australian Open 2014, 2015, 2018 1-2
Roland Garros 2014, 2017, 2018 1-1
Wimbledon 2017, 2016, 2014 1-2
US Open 2016, 2015 1-1

Vezi și: Halep și-a aflat adversara din sferturile de finală! S-au întâlnit în aceeași fază a competiției și la Australian Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
observator979
observator979  •  04 Iunie 2018, 19:54

BRAVO, SIMONA!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează