SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS // Gestul Simonei Halep: la ce a recurs după pierderea primului set cu Riske + Noi dezvăluiri despre relația cu Darren Cahill

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 30 mai 2018 15:30

Simona Halep (26 de ani, locul 1 WTA) s-a calificat în turul secund de la Roland Garros după victoria în trei seturi izbutită în fața americancei Alison Riske (27 de ani, 83 WTA), scor 2-6, 6-1, 6-1. Jucătoarea noastră a spulberat emoțiile din primul set, a câștigat categoric seturile doi și trei și a obținut o calificare pe deplin meritată.

  • Specialistul GSP.ro în tenis, Roxana Fleșeru, este la Paris și transmite cele mai importante informații despre românii prezenți pe tabloul principal de la Roland Garros.

Simona Halep a vorbit pe larg la conferința de presă de la finalul meciului cu Alison Riske despre presiunea care exercitată din exterior, despre relația "nevăzută" cu Darren Cahill, dezvăluind și gestul pe care l-a făcut după primul set pierdut categoric, 2-6.

...despre pierderea primului set cu Riske: "Nu prea fac acest lucru, dar astăzi, după primul set am simțit nevoia să merg puțin să mă spăl cu apă rece, am vorbit un pic cu mine, în sensul că am încercat să mă relaxez , să nu mă mai gândesc la rezultat, la scor, ci doar să îmi dau drumul la brațe și să lovesc mingea cât se poate de puternic"

...despre presiunea resimțită: "Nu au ajuns la mine aceste lucruri și nici nu vreau să ajungă , sunt lucruri pe care oamenii le gândesc și poate le și cred dacă le spun. Acest lucru trebuie să-mi dea încredere dacă acești jucători spun acest lucru despre mine. Nu simt presiune, simt doar momentul plăcut pe care-l trăiesc acum, nu știu ca va fi , nu am nici așteptări, dar am așteptări de la mine să joc cât se poate de bine fiecare meci"

...despre relația cu Darren Cahill și cum a depășit momentele dificile din meciul cu Riske: "Am avut multe discuții cu Darren pe teren, în timpul meciurilor, iar acum pot spune că am învățat cum să scap de un sentiment rău în timpul partidei. Iar miercuri a fost un moment bun, am putut să revin în meci singură. Iar acest lucru îmi dă încredere și mă face mai puternică din punct de vedere mental, pentru că am reușit singură. Oricum, mereu am comunicarea mea mentală cu Darren, pentru că știu ce sfaturi mi-ar da în fiecare moment. Ne știm de foarte multă vreme. În momentele grele știu ce să fac și pot pune și în aplicare aceste sfaturi, așa cum am făcut și în meciul cu Riske"

...despre partida următoare de la Roland Garros:"Meciul cu Taylor Townsend (n.r. 22 de ani, 72 WTA) va fi diferit, pentru că ea este stângace. Îmi amintesc că am jucat cu ea la Cincinnati, îmi aduc aminte că e o jucătoare puternică, lovește tare. Trebuie doar să o mișc, să fiu agresivă și să joc ca în primul meci, dar doar cum am făcut-o în seturile doi și trei"

...despre trăirile pe care le are înaintea meciurilor:"Sunt o persoană normală, chiar dacă sunt numărul unu în lume. Faptul că am emoții înainte de fiecare meci înseamnă că îți pasă de ce faci și că ai ambiții mari. Îmi place când sunt pe teren, că sunt în acest context și de fiecare dată când intru pe teren sunt foarte entuziasmată și emoționată".

"Mi-a plăcut echipamentul Serenei, este ceva special și, cum este ea ca fire și personalitate, îi stătea bine"
Simona Halep

Vezi și:

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (8)
anciuranciuain
anciuranciuain  •  31 Mai 2018, 01:42

Simona este o bijuterie a tenisului mondial, dar este latina, la moment de cumpana ii fierbe singele - clocoteste!!! - ; nu se va schimba niciodata. E de-a noastra...

dubluv
dubluv  •  30 Mai 2018, 22:16
Postat de crimson.veritas pe 30 Mai 2018, 20:16

No offense ... dar nu poti sa pierzi cu 2-6 primul set cu o jucatoare plasata pe locul 83 WTA ... intr-un meci de Grand Slam ... si sa emiti pretentii la trofeu! Daca ai nevoie de 3 seturi ... sa elimin o jucatoare din afara top 50 ... pe la inceputul turneului ... este evident ca in fazele superioare si cu jucatoare importante ... ti se epuizeaza atat energia fizica cat si cea psihica! Sper sa ma insel ... si Simona sa castige primul ei GS ... dar la acest moment ma indoiesc! Asta imi confirma si ca relatia cu Cahill este ZERO ... jocul adversarei trebuie analizat si strategia stabilita pre-meci ... nu in timpul meciului ... sacrificand primul set ... pentru a te familiariza cu punctele forte si slabiciunile adversarei! IMO ... Simona are nevoie de un antrenor mult mai ... implicat si proactiv! ...:))

no offence, dar ai vorbit ca sa nu taci. Anul trecut Ostapenko a castigat GS de la Paris avand de-a lungul turneului aproape numai victorii in 3 seturi.

alexbarosanu
alexbarosanu  •  30 Mai 2018, 20:25

frumosi sani!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează