SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS // Simona Halep explică succesul rapid cu Mertens: "Mai puternică în momentele importante"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 04 iunie 2018 17:28

Simona Halep a fost foarte mulțumită de jocul pe care l-a etalat în meciul din optimile de finală cu Elise Mertens, câștigat cu 6-2, 6-1.

"Felul în care am evoluat îmi dă încredere că am făcut totul bine până acum. Nu e niciodată ușor să joci împotriva ei, pentru că este o jucătoare agresivă. Am fost mai puternică în momentele importante ale meciului, primele patru game-uri de la început au fost extrem de importante pentru că apoi m-am relaxat și am jucat din ce în ce mai bine", a descris Simona senzațiile avute.

"Chiar dacă ești în față cu multe game-uri nu înseamnă că meciul e terminat, trebuie să rămâi la fel de concentrat la fiecare minge. La acest nivel nimeni nu renunță, așa că trebuie să stai în meci și să dai tot. Nu a fost atât de ușor precum o arată scorul, toate game-urile au fost grele", a explicat românca.

Presiunea pozitivă

Liderul mondial a primit la conferința de presă o întrebare despre faptul că România nu a mai avut un campion de Mare Șlem la simplu din 1978, de la Virginia Ruzici, astfel jurnalistul a întrebat-o cum gestionează presiunea venită de acasă.

"Simt că și ei își doresc același lucru ca mine. E într-un sens pozitiv, le simt sprijinul, îmi doresc să câștig un trofeu de Mare Șlem, dar nu știu dacă se va întâmpla anul aceasta sau în această viață", a spus zâmbind Simona. Apoi a continuat: "Încerc să-mi îmbunătățesc jocul, muncesc în fiecare zi pentru acest lucru. Sper ca la un moment să devin suficient de matură ca să pot învinge, dar deocamdată vreau să mă bucur de fiecare victorie, de fiecare turneu". 

Bucuria pentru "sferturi"

Chiar dacă întrebările au curs spre meciurile următoare, Simona Halep a virat mereu discuția spre meciul următor. "Sunt bucuroasă că sunt din nou în sferturi de finală și e un moment frumos. Vreau să mă bucur de victoria în fața lui Elise Mertens. Cred că am jucat bine din toate punctele de vedere, m-am mișcat bine, am simțit mingea bine și am fost concentrată pentru fiecare punct", a spus ea. Zi după zi, ea descoperă un joc și mai bun. "Mă bucur că joc mai bine de la meci la meci, sunt adversare diferite, depinde și de ele foarte mult , cum analizezi jocul tău. Meciul cu Mertens a fost un meci bun pentru stilul acesta, dar vom vedea miercuri pentru că e posibil să fie un joc diferit", a subliniat ea.

Aprecierea pentru adversare

Simona Halep este printre puținele jucătoare care își aplaudă adversarele atunci când ele părăsesc terenul, la fel s-a întâmplat și după meciul cu Elise Mertens. "Îmi vine instinctual și mi se pare normal să apreciezi o jucătoare care este prezentă cu tine pe teren", a explicat Simona gestul său. Pentru că a terminat devreme partida, Simona avea în plan să-și petreacă restul zilei relaxându-se și uitându-se la tenis.

"În acest moment locul unu nu mă interesează, a fost un țel înainte pentru că îmi doream să ajung acolo, dar acum am altele

E prea departe să mă gândesc la trofeu, urmează un meci important, iar focusul meu e pe aceea partidă

În a doua săptămână deja te obișnuiești cu turneul, cu emoțiile de dinainte de fiecare meci. Astfel că eu după prima săptămână mă relaxez puțin, dar ambele sunt speciale

Nu mi-am dat seama că n-a avut nicio minge de break până în penultimul game, nu m-am gândit la scor deloc, dar e bine pentru că asta înseamnă că am servit bine

Nu știu cum sunt alte jucătoare înainte de meciuri, dar eu mereu simt unele emoții pentru că așa sunt eu. Nu mă voi lupta cu mine. Încerc să îmbunătățesc și acest aspect și să mă bucur de ce simt pentru că sunt emoții speciale la un turneu de Mare Șlem

Simona Halep

Vezi și: FOTO Cronica meciului Halep - Mertens » Rapidă și exactă

Halep și-a aflat adversara din sferturile de finală! S-au întâlnit în aceeași fază a competiției și la Australian Open

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
nnapocarepublic
nnapocarepublic  •  04 Iunie 2018, 20:42
Postat de Daniel Irimescu pe 04 Iunie 2018, 20:36

Ba eu tin la ambele minoritati dar un picut mai mult la makidoni decit la unguri .

machidonii au toata puterea in Romania..***.nu-i de mirare ca grecii ii urasc

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  04 Iunie 2018, 20:36
Postat de nnapocarepublic pe 04 Iunie 2018, 20:28

La Tirana e bucurie mare

Ba eu tin la ambele minoritati dar un picut mai mult la makidoni decit la unguri .

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  04 Iunie 2018, 20:33
Postat de Bumbu Dorel pe 04 Iunie 2018, 20:25

Va pierde din primul pas cu Kerber,nu va fi nevoie sa vine Muguruza.Pana acum au fost jucatoarele slabute,acum vin titanii !!

Domnule ma scuzi dar e din batrini bucuresteni . ***n *** *** ce daca pierde !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează