SPORTURI  »  TENIS  »  ȚIRIAC OPEN 2024

VIDEO & FOTO Meciuri tari încă din primul tur la Țiriac Open 2024 » Discurs-manifest în conferință: „Am obosit să mă rog de toată lumea”

Ion Țiriac, Nadia Comăneci și Denis Shapovalov, la tragerea tabloului de la Țiraic Open 2024 / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro) +14   FOTO
Ion Țiriac, Nadia Comăneci și Denis Shapovalov, la tragerea tabloului de la Țiraic Open 2024 / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de , , - Publicat sambata, 13 aprilie 2024 14:34 / Actualizat sambata, 13 aprilie 2024 16:45

Tragerea la sorți a turneului Țiriac Open 2024 a avut loc astăzi, la baza deținută de Ilie Năstase și Ciprian Marica. România are un singur participant în competiție. Marius Copil (33 de ani, 356 ATP) a primit un wild card și va evolua în calificări.

  • Turneul ATP Țiriac Open 2024 este programat în perioada 15-21 aprilie.

România este pregătită pentru un turneu de gală. Tragerea la sorți a avut invitați pe măsura competiției de săptămâna viitoare. Nadia Comăneci, Ion Țiriac și canadianul Denis Shapovalov (122 ATP) au asistat la distribuirea jucătorilor.

FOTO. Cum arată tabloul turneului Țiriac Open 2024:

Ion Țiriac și Denis Shapovalov, la tragerea tabloului de la Țiraic Open 2024 / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Ion Țiriac / FOTO: Raed Krishan
Ion Țiriac, Nadia Comăneci și Denis Shapovalov, la tragerea tabloului de la Țiraic Open 2024 / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Ion Țiriac, Nadia Comăneci și Denis Shapovalov, la tragerea tabloului de la Țiraic Open 2024 / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
+10 FOTO
  • Francisco Cerundolo (1) - tur liber
  • Richard Gasquet - Federico Coria
  • Luca Nardi - Thiago Seyboth Wild
  • Luciano Darderi - Mariano Navone (5)
  • Sebastian Korda (3) - tur liber
  • Thanasi Kokkinakis - jucător din calificări
  • David Goffin - Miomir Keckmanovic
  • Pedro Martinez (8) - jucător din calificări
  • Lorenzo Sonego (6) - Joao Fonseca
  • Aleksandar Kovacevic - jucător din calificări
  • Hugo Gaston - Arthur Rinderknech
  • Alexandro Tabilo (4) - tur liber
  • Nuno Borges (7) - Stan Wawrinka
  • Corentin Moutet - Denis Shapovalov
  • Marton Fucsovics - jucător din calificări
  • Tallon Griekspoor (2) - tur liber

Ion Țiriac: „E probabil cel mai mare turneu de 250 de puncte din România”

Ion Țiriac a ținut un discurs înaintea tragerii la sorți. A început prin a le mulțumi lui Ciprian Marica și Ilie Năstase, proprietarii bazei sportive în care se dispută turneul, în Nordul Bucureștiului: „Bine ați venit! Vă mulțumesc că sunteți aici. În 2016 a fost ultimul? Iată că l-am adus înapoi! Le mulțumesc domnilor Marica și Năstase pentru că ne-au pus la dispoziție acest club! Îi mulțumesc fiului meu pentru că mi-a dat bani să fac treaba asta! Probabil și anul viitor”.

Omul de afaceri și-a manifestat nemulțumirea față de legislația din România și a anunțat că renunță la mai multe inițiative. Turneul ATP rămâne proiectul de suflet în anii următori.

Având în vedere că n-a trecut legea pentru fundații de interes comun, cu impozitele, treaba cu stadionul, cel puțin cu ăla de 13.000 de locuri, este terminată. Cum e terminat și proiectul de la Brașov. Pentru că Primăria nu a fost de acord acolo, n-au vrut să îl ia gratis, au anumite legi. Am obosit și eu să mă rog de toată lumea.

Haideți să facem ce putem cu acest turneu. E probabil cel mai bun turneu de 250 pe care l-am avut în România. Pe mine m-a fascinat că românilor le-a căzut bine. Din câte înțeleg, este sold-out complet. Îl păstrăm și mergem mai departe. Poate, încet-încet vom avea și niște jucători în Top 500, măcar în Top 200.

Suntem o țară mare, dar uneori suntem prea mulți români în România. Stadionul pe care Ceaușescu l-a construit în 5 zile pentru a juca finala Cupei Davis a fost luat de Banca Națională. Aveam mare nevoie de el... nu știu de ce l-au luat și ce fac cu el. Este blocat în continuare. În doi ani probabil vom construi într-o altă locație o bază. Le mulțumesc domnilor Marica și Năstase pentru mărinimia lor. Sper să avem un turneu mare, jucători mari sunt deja aici
- Ion Țiriac

Denis Shapovalov, nerăbdător să cunoască România

Denis Shapovalov se numără printre jucătorii cu șarm din circuit. Canadianul, posesorul unui backhand spectaculos, cu o singură mână, speră la o săptămână reușită în România.

„Vreau să îi mulțumesc lui Ion (Țiriac) și tuturor celor de aici pentru modul în care m-au primit. Sunt pentru prima dată în România. Am auzit lucruri frumoase și sper să pot vizita cât mai mult.

Eu încerc să îmi recapăt forma și încrederea. Am nevoie de timp, dar mă simt mai bine cu fiecare săptămână care trece. Fizic mă simt mai puternic. Sper că victoriile se vor lega. Am avut o prestație bună și la Miami. Sper să obțin câteva victorii frumoase și să mă bucur de București”, a transmis Denis.

Citește și alte știri din tenis:

Incident la Monte Carlo » Un jucător de tenis a rămas fără ceasul de 300.000 euro! Săptămâna viitoare vine la Țiriac Open
TENIS
Incident la Monte Carlo » Un jucător de tenis a rămas fără ceasul de 300.000 euro! Săptămâna viitoare vine la Țiriac Open
Ziua României! Revenire epică în fața Ucrainei și CALIFICARE în premieră la turneul final al BJK Cup! » Jaqueline Cristian și Ana Bogdan, eroine în Florida
Billie Jean King Cup
Ziua României! Revenire epică în fața Ucrainei și CALIFICARE în premieră la turneul final al BJK Cup! » Jaqueline Cristian și Ana Bogdan, eroine în Florida

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
VardyParty
VardyParty  •  15 Aprilie 2024, 16:40

Nu’sh cum dracu Tiriac pua sa dea ceva ce nu-i al lui. NU sunt toti banii la fi’soo???

VardyParty
VardyParty  •  15 Aprilie 2024, 16:39

“… n-au vrut să îl ia gratis, au anumite legi. Am obosit și eu să mă rog de toată lumea.“ Vai si vai si ce de rugăminți.

VardyParty
VardyParty  •  15 Aprilie 2024, 16:36

… și Nadia a suspinat plinā de speranță … “Let’s go, Shapo, let’s go Shapo…”

Vezi toate comentariile (4)
Comentează