SPORTURI  »  TENIS  »  ROGERS CUP

"Cum e posibil ca România să aibă șase jucătoare în Top 100?" » Canadienii au vorbit cu Simona Halep & Co și au aflat răspunsul

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 15 august 2018 17:25

Jurnaliștii canadieni au vrut să afle cum de țara noastră a reușit să aibă șase reprezentante în Top 100 și au făcut acest lucru chestionându-le pe "tricolore" săptămâna trecută, la Montreal.

A venit rândul canadienilor să caute secretul din spatele tenisului feminin românesc. Asta și pentru că România a avut prezente pe tabloul de la Rogers Cup șase jucătoare: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan. "Simona Halep și improbabila renaștere a tenisului român" este titlul articolului celor de la Radio Canada. 

"Cum e posibil ca România să aibă șase jucătoare în Top 100?"

"Acest lucru arată că suntem atlete foarte bune și adevărate luptătoare", a spus Mihaela Buzărnescu. "Pentru noi e incredibil să avem atât de mult succes. E bine pentru țara noastră și sper ca în continuare să vină din urmă adolescente cu potențial. Poate că într-o zi o să avem și noi o structură reală care să producă jucătoare", a completat Ana Bogdan.

Încredere de la Simona

În material se subliniază că în România nu există o piramidă a performanței și nici susținere financiară din partea federației, așa cum se întâmplă în Canada. "Datorită părinților noștri suntem aici. Știm că nu avem sprijinul federației și trebuie să găsim singure mijloace de a răzbi. În cazul meu a fost vorba despre visul părinților mei", a spus Sorana Cîrstea. Ea a continuant: "Cred că Simona a jucat un rol important. Ea este un lider și când ea a reușit, când a devenit numărul unu mondial, când a câștigat turnee, dintre care unul de Mare Șlem, cred că într-un fel ne-a dat încredere și ne-a făcut să ne gândim că putem și noi să reușim". 

Jurnalista Christine Roger scrie că după ce Simona Halep a apărut pe scena mondială copiii din România nu au mai mers la fotbal, ci s-au îndreptat spre tenis. La turneul de la Cincinnati din această săptămână, tot de categorie Premier 5, trei românce au fost prezente pe tablou: Simona Halep, Irina Begu și Ana Bogdan.

6
jucătoare din România au fost prezente pe tabloul de la Rogers Cup de săptămâna trecută. Într-un top al prezențelor a fost urmată de Rusia, 5 jucătoare, și de Cehia, tot 5

"Nu există nicio explicație. Nu avem o structură în spate, niciun sistem care să ne fi dus aici. E vorba despre ambiție. Familiile noastre, antrenorii și temperamentul nostru au făcut diferența. Suntem niște luptătoare!"
Irina Begu

"Totul a început cu Simona. Ea a avut parte de vizibilitate în mass-media, oamenii au început să o iubească, să se identifice cu ea. E o inspirație pentru toată lumea"
Ana Bogdan

"Suntem jucătoare foarte ambițioase. Venim dintr-o țară mică și avem o dorință enormă de a câștiga"
Simona Halep

Vezi și: Darren Cahill a explicat la Cincinnati cum o motivează pe Simona Halep: "Să fiu sincer, el este exemplul pe care i-l dau"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
lenroc
lenroc  •  16 August 2018, 09:22

nu avem federatii, in general, la sport, nu avem nici minister. în marea lor majoritate angajații acestor instituții sunt niște incapabili piloși si nesimțiți. ioana bran e chintesență de oprtunism si nesimțire

maxp
maxp  •  16 August 2018, 00:43
Postat de utraian pe 15 August 2018, 22:35

Eu cred ca Simona le-a aratat multora ca se poate face mai mult, le-a ambitionat, din pacate la Sorana nu prea am observat progresul in tenis. Poate avea tot ce-si dorea deja, sau poate a obtinut intre timp ceva ce nu se compara cu adulatia lumii si triumful carierei.

Simona Halep a aparut intr-un moment in care deja Romania avea multiple jucatoare trecute prin top 100. Sigur, ea a demonstrat ca se poate, dar nu cred ca celor care deja trecusera pe acolo si care sincer nu prea au progresat de atunci. Adica Begu a mai realizat performante de genul celor de la inceputul carierei, dar nimic mai mult, Dulgheru fusese chiar sus, pe ea accidentarile au doborat-o, Niculescu deja era pe-acolo. Sigur, poate e o motivatie pentru cele mai noi, gen Bara, Ruse, Cristian... Asa as zice ca primul care a aratat ca se poate a fost Tecau, totusi la baieti nu prea s-a remarcat asta. Legat de Cirstea, ea are un stil autodistructiv, nu e vorba ca s-a vazut prea devreme sus sau ceva in genul, ea n-a fost niciodata constanta, inca de la inceput, statea un an prin top 50 apoi cadea sub top 100 si tot asa, variatii mari de forma. Ea n-a stat niciodata foarte bine dpdv fizic, e foarte agresiva si cand e sa ii intre e greu de batut, dar nu se intampla prea des. E foarte asemanatoare cu buna sa prietena Ostapenko, care insa a reusit ceva mai mult.

utraian
utraian  •  15 August 2018, 22:47

Sharapova tipa cu mult mai putin farmec dupa scandal, de-abia mai tipa, Serena saraca umbla cu prelata dupa ea pe post de fusta la moda in cautarea timpurilor trecute. DIn pacate ptr jucatoarele noastre lucrurile au inceput sa fie curate cand erau deja formate fizic ca jucatoare...Acum mai pot schimba doar mentalul

Vezi toate comentariile (10)
Comentează