SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

VIDEO Daniil Medvedev, după înfrângerea șocantă în primul tur al Roland Garros: „Aveam gura plină de zgură, poate unora le place, mie nu”

Daniil Medvedev în meciul pierdut în turul 1/ Foto: Imago
Daniil Medvedev în meciul pierdut în turul 1/ Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2023 22:18 / Actualizat marti, 30 mai 2023 23:24

Învins incredibil de Thiago Seyboth Wild, numărul 172 ATP, în primul tur, scor 6-7(5), 7-6(6), 6-2, 3-6,4-6, Daniil Medvedev, favorit 2 la Roland Garros, crede că nu a jucat rău, dar adversarul său a fost superior. L-au deranjat însă vântul și mingile grele

Marea surpriză din ziua a treia de la Roland Garros, înfrângerea favoritului 2, Daniil Medvedev, în fața brazilianului venit din calificări Thiago Seyboth Wild, 23 de ani, aflat pe locul 172 mondial, a fost explicată pe larg de rus. 

Meci greu. Nu îl voi revedea la tv, dar senzația mea este că el a jucat bine. Nu cred că eu am jucat rău, ci el a făcut-o bine”, a punctat Medvedev, 27 de ani, locul 2 ATP, în conferința de presă.

Cel mai ciudat meci de tenis pierdut de Ilie Năstase în carieră: „Să facem pariu pe soțiile noastre”
PRIETENII LUI OVIDIU
Cel mai ciudat meci de tenis pierdut de Ilie Năstase în carieră: „Să facem pariu pe soțiile noastre”

„Dacă va continua să evolueze la fel, după părerea mea, va fi în Top 30. Ultima dată însă când am mai spus ceva asemănător despre alt jucător, el nu a reușit. Dacă Seyboth nu va mai juca așa, voi fi dezamăgit. Mă voi întreba: de ce a reușit azi? De ce nu peste două zile?”.

Daniil Medvedev: „Vorbeam cu altă persoană, nu cu ei”

Medvedev a avut și o mică ciocnire cu publicul, însă a fost un moment izolat, când o chemase pe Aurelie Tourte să se uite la o urmă. „Am rugat-o pe arbitră să verifice pentru că a fost foarte aproape de linie, în opinia mea. 

Discutam cu ea, unde vede că mingea e în teren, și am fost huiduit fără să înțeleg de ce. Le-am spus doar să tacă, atât. Vorbeam cu altă persoană, nu cu ei, așa că ar fi trebuit să tacă atunci”, a explicat rusul.

Vorbind despre influența vântului, care a bătut și marți cu insistență, Medvedev a remarcat că i-a fost greu să se adapteze, mingile fiind și ele mai grele. 

„Cei care au un joc în care e implicată o încheietură puternică, așa, ca adversarul meu, precum Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas de asemenea, au un avantaj cu aceste mingi. Ei pot genera ușor forță în lovituri, ceea ce eu nu am”, a opinat fostul lider ATP.

1 titlupe zgură are Daniil Medvdev în carieră, cel de anul acesta de la Roma, câștigat după o finală cu Holger Rune. A mai disputat o finală la Barcelona în 2019, pierdută la Dominic Thiem

Daniil Medvedev: „Șosetele ajung direct la gunoi”

„Din cauza vântului și a terenului uscat, aveam gura plină de zgură din game-ul al treilea. Nu-mi place. Nu știu dacă oamenilor le place să mănânce zgură, să aibă zgură în geantă, în pantofi, în șosete. Cele albe ajung direct la gunoi după sezonul de zgură. Poate unora le place, mie nu. 

Sunt bucuros că s-a terminat, deși mi-ar fi plăcut să stau mai mult la Paris, o să mă bucur acum de o mică vacanță”, a încheiat rusul.

Citește și:

Reacția Irinei Begu după calificarea în turul 2 la Roland Garros: „Nu am nicio așteptare de la următorul meci” » Ce spune despre situația Simonei Halep
Roland Garros
Reacția Irinei Begu după calificarea în turul 2 la Roland Garros: „Nu am nicio așteptare de la următorul meci” » Ce spune despre situația Simonei Halep
Am rămas doar cu Begu » Sorana Cîrstea, eliminată surprinzător în primul tur la Roland Garros
ROLAND GARROS
Am rămas doar cu Begu » Sorana Cîrstea, eliminată surprinzător în primul tur la Roland Garros

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
laur_gr
laur_gr  •  31 Mai 2023, 13:53

Cui ii place sa aiba zgura in gura?!? Totusi, Medvedev admite fair play ca el a jucat bine, deci meritul e al adversarului. Deci nu e de la vantul care-ti baga zgura in gura. Sper si eu sa faca treaba buna in continuare, foarte bun pustiul.

tipsy
tipsy  •  31 Mai 2023, 02:15

Seyboth Wild a jucat senzational in calificari, chiar ma gandeam cu cine are meci in primul tur ca sigur face o surpriza, dar am zis ca Medvedev e totusi prea tare. Ei, uite ca nu. N'am vazut meciul, dar daca zice Medvedev ca a jucat bine, nu ma surprinde. Cred ca mai trece macar vreo doua tururi Seyboth Wild.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează