SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

De ce a omis Irina Begu salutul de la finalul meciului cu Watson: "Nu a fost ceva intenționat"

Articol de , , - Publicat luni, 24 aprilie 2017 00:00

Irina Begu a explicat de ce a omis salutul de la finalul meciului: a alergat să-și îmbrățișeze echipa.

Imediat după ultimul punct al meciului care a adus victoria României în înfruntarea cu Marea Britanie, Irina Begu s-a întors spre peluză și a sărbătorit printr-un strigăt și un gest de eliberare.

Apoi însă, a alergat spre fileu și a îmbrățișat-o pe Sorana, căpitanul nejucător de conjunctură, care venise în acea parte a terenului. Astfel însă, n-a mai ajuns să-i strângă mâna adversarei. Între timp, au coborât din tribună și celelalte fete, iar celebrarea a devenit a întregii echipe.

"Am vrut s-o salut, nu am nimic împotriva lui Heather sau a echipei britanice. Nu a fost ceva premeditat, intenționat, în niciun caz. Apoi am văzut-o pe Sorana, și m-am dus să-mi îmbrățișez echipa, eram foarte fericită și atât, nimic mai mult", a explicat Irina de ce nu a existat salut între ea și Watson la finalul meciului.

"Da, am așteptat strângerea de mână, mi se pare un semn de respect", a spus Heather Watson la conferința de presă de după.

"Am fost surprinsă că nu s-a întâmplat, dar ce puteam face?, nu era să stau și să aștept. Înțeleg că sărbătorea victoria, dar și eu am câștigat altădată, am sărbătorit și totuși am salutat la final", a adăugat ea.

Aceeași poziție a fost adoptată și de căpitanul britanic Anne Keothavong. "E posibil ca, în toiul sărbătoririi victoriei, să-i fi ieșit din minte strângerea de mână, dar noi tot am așteptat-o", a spus ea.

Alte două decise

În afara României, alte două echipe și-au asigurat prezența în Grupa Mondială II. Italia a învins cu 3-1 pe Taipei, Sara Errani aducând două puncte, iar Martina Trevisan pe al treilea. De asemenea, Australia a trecut cu 4-0 de Serbia, victoriile la simplu fiind realizate de Daria Gavrilova, două, și de Ashleigh Barty.

De asemenea, dublul Barty-Casey Dellacqua s-a impus în fața adversarelor Ivana Jorovici și Nina Stojanovici. Ultima întâlnire din baraj, Canada-Kazahstan, s-a finalizat azi-noapte. Următoarea dispută a echipei noastre va fi la anul, în februarie.

public de 10

"Au fost mai motivați decât ieri și foarte fair, din punctul meu de vedere și sâmbătă publicul a fost frumos, gălăgios în sensul pozitiv și le mulțumesc pentru asta" au fost cuvintele Simonei despre spectatorii prezenți în tribunele de la Tenis Club Idu.

"Publicul nu a avut nicio vină, oamenii s-au purtat civilizat", a insistat ea, referindu-se la evenimentele de sâmbătă, când Ilie Năstase a fost descalificat și scos din arenă după ce le-a adresat insulte oficialilor, dar și căpitanului britanic și Johannei Konta.

"Părerea mea despre ce s-a întâmplat e că s-a ajuns un pic prea departe. Nu apăr pe nimeni, doar pe spectatori și țara mea. În Cupa Fed știm că încurajările sunt zgomotoase".

"Am reușit să-mi gestionez emoțiile în momentele importante. Mă bucur că am avut-o pe Sorana pe bancă, ne-am încurajat și mi-a dat sfaturi foarte potrivite"
Irina Begu

"Publicul a fost foarte fair-play, ne-a ajutat de fiecare dată. Le-am cerut sprijinul, în momentele dificile aveam nevoie de încurajări"
Irina Begu

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (8)
317827231930285
Alfonso Senior  •  24 Aprilie 2017, 17:55

Asa este gestul ei lasa de dorit , dar de aici si pana sa zici ca nu avem ce cauta in aceasta competitie mi se pare o idiotenie , totala sa spui asa ceva ..

constanteanul
constanteanul  •  24 Aprilie 2017, 16:23

La cum s-au comportat britanicii in acest wekeend, meritau actiuni mai dure drept raspuns, nu doar lipsa salutului de final.

cristealaur1948
cristealaur1948  •  24 Aprilie 2017, 14:59

Intrebati fetele de meciul din FED CUP, Canada-Romania....mai avea putin si plangea Eugenie....la ea acasa....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează