SPORTURI  »  TENIS  »  JOCURILE OLIMPICE

După Rafael Nadal, încă un nume mare și-a anunțat retragerea de la Jocurile Olimpice

Dominic Thiem (în stânga) nu va fi prezent la Tokyo. FOTO: Guliver/Getty Images
Dominic Thiem (în stânga) nu va fi prezent la Tokyo. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 iunie 2021 18:33 / Actualizat vineri, 18 iunie 2021 19:41

Dominic Thiem (27 de ani, 5 ATP) și-a anunțat retragerea din competiția de tenis de la Jocurile Olimpice, devenind al doilea nume mare, după Rafael Nadal, care nu va fi prezent la Tokyo. 

Campion la US Open în toamna lui 2020, Dominic Thiem traversează un moment delicat al carierei. Talentatul jucător austriac a recunoscut că victoria de la Flushing Meadows a fost extrem de greu de gestionat în plan mental și că i-a fost greu să-și mai găsească motivația după triumful de la New York.

„Am o veste tristă de făcut. După discuţii cu echipa mea şi după o analiză globală a situaţiei, am luat decizia dificilă de a nu concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Pentru mine, ca şi pentru toţi sportivii, să iau parte la JO pentru a reprezenta ţara mea este o mare onoare şi decizia a fost şi mai dificilă de luat. În acelaşi timp, 2021 nu a început cum mi-aş fi dorit şi nu mă simt pregătit să joc la cel mai bun nivel al meu la Tokyo”, a scris Thiem pe contul său de Instagram. 

În ultimele două săptămâni m-am antrenat intens, iar condiţia mea fizică şi concentrarea au început să se amelioreze. Ţinta mea este să continui să mă antrenez în următoarele săptămâni pentru a da tot ce am mai bun la Wimbledon şi de a continua apoi să lucrez pentru a-mi apăra titlul la US Open - Dominic Thiem

Pe lângă Thiem și Nadal, și-au mai anunțat retragerea de la Jocurile Olimpice Roberto Bautista Agut, Casper Ruud, Denis Shapovalov sau Dusan Lajovic.

Nadal s-a retras de la Jocurile Olimpice 

Rafael Nadal a anunțat joi că, pe lângă Wimbledoin, nu va participa nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo, astfel că revenirea lui în circuit se va petrece în luna august, la turneele pregătitoare pentru US Open. Marele campion spaniol are deja două medalii olimpice de aur în palmares: la simplu, în 2008 (Beijing), și la dublu în 2016 (Rio).

24 iulie - 1 august 2021e perioada în care va avea loc turneul de tenis de la Jocurile Olimpice, obiectiv pe care Simona și l-a trasat pentru următorul an

VIDEO Dominic Thiem, eliminat în primul tur de la Roland Garros de Pablo Andujar

Citește și alte știri din tenis:

Naomi Osaka s-a retras de la Wimbledon! Când va reveni japoneza pe teren

Rafael Nadal, anunț-șoc: s-a retras de la Wimbledon și Jocurile Olimpice

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează