SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Două surprize uriașe la US Open: Federer și Sharapova, eliminați

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 04 septembrie 2018 12:42

Două surprize uriașe au avut loc în optimile de finală ale turneului de la US Open. Roger Federer (2 ATP) și Maria Sharapova (22 WTA) au fost eliminați.

Elvețianul a fost învins de australianul John Millman (55 ATP), scor 3-6, 7-5, 7-6(7), 7-6(3). 

Trofeu, absență, "sferturi" și "optimi", aceasta este harta rezultatelor lui Roger Federer la turneele de Mare Șlem în 2018. Elvețianul care a împlinit luna trecută 37 de ani și care a cucerit la Melbourne al 20-lea trofeu de Grand Slam al carierei a pierdut în fața australianului John Millman, 55 ATP, cu 6-3, 5-7, 6-7 (7), 6-7 (3).

Al doilea jucător al lumii nu se mai înclinase într-o competiție de Mare Șlem la un jucător atât de jos clasat, de la Wimbledon 2013, când a fost eliminat în turul al doilea de Sergi Stahovski, care atunci era locul 116 mondial.

Australianul în vârstă de 29 de ani are în spate multe accidentări și operații, câteva la umăr, una în zona inghinală, dar mereu și-a dorit să joace tenis, iar răsplata a venit. "Nu mi-a fost deloc ușor, a trebuit să o iau de multe ori de la capăt. A fost o provocare din mai multe puncte de vedere: financiar, fizic și psihic. Dar toate momentele petrecute la recuperare merită pentru o seară ca aceasta", a spus Millman.

"A fost prea cald"

Roger Federer s-a luptat să-și găsească reperele în meciul de azi, însă e clar că nu a fost la cel mai înalt nivel al său. De aceea a fost întrebat la conferința de presă cu ce probleme s-a confruntat.

"A fost extrem de cald și de umed, una dintre acele seri în care nu am găsit aer, nu exista niciun fel de circulație a aerului, nu știu care este motivul pentru care nu am putut face față condițiilor. E prima oară când mi se întâmplă așa ceva. Am transpirat intens și am pierdut multă energie. Însă John s-a adaptat mai bine, vine din cel mai umed oraș care există, Brisbane. Când nu ești în apele tale ratezi mai mult, în special șanse importante, a fost dezamăgitor", a explicat Federer.

El nu mai pierduse atât de repede la un turneu de Mare Șlem din 2015, de la Melbourne, când a fost învins în turul al treilea de Andreas Seppi.

5 trofee are Roger Federer la New York, cucerite între 2004 și 2008

Și Sharapova a plecat acasă

De partea cealaltă, Sharapova a fost eliminată de Carla Suarez Navarro (24 WTA), scor 4-6, 3-6.

"Adversara mea a jucat foarte bine, sunt multe lucruri pe care le-a făcut bine. Mi s-a părut că de această dată mingile pe care le-am primit au fost mai înalte, au venit mult mai sus decât în precedentele mele partide de aici.

Eu nu am reușit să profit de șansele pe care le-am avut. Și prin șanse mă refer la mingile puțin mai scurte. Am ezitat să urc, iar la mingile pe care am atacat am făcut greșeli neforțate", a spus Sharapova.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
maxp
maxp  •  04 Septembrie 2018, 21:30
Postat de bazinga pe 04 Septembrie 2018, 13:19

Orice cal ajunge gloaba,asta e adevarul!Ce-i mult,strica!O fi de ajuns,mai Rogere!Nu iti distruge cariera prin rezultate de astea penibile....Iar de Masha,ce mai e de zis?E terminata!

Ce-mi plac mie specialistii ca tine... deci omul e numar 2 mondial, a castigat 3 GS-uri in ultimii 2 ani (jumatate din numarul de participari) si e o gloaba. Pai ce sa zic, tu stii cati jucatori in activitate mai au 3 GS-uri in cariera, nu in ultimii 2 ani?! Vai de capul vostru, daca si pe Federer va permiteti sa-l faceti praf voi chiar ca sunteti specialisti de top in analiza acestui sport, ar trebui sa va faceti profesori.

merace
merace  •  04 Septembrie 2018, 20:42

A iesit si Stephens! Seria surprizelor continua! Hai Karolina!

merace
merace  •  04 Septembrie 2018, 20:18

Stephens e condusa 2-6,1-4 si nu pare sa aiba replica pentru Sevastova. O revenire acum ar fi miraculoasa! Hai, Sloane!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează