SPORTURI  »  TENIS  »  WTA LINZ

Emma Răducanu, eliminată la Linz » A fost învinsă de o jucătoare venită din calificări

Emma Răducanu // FOTO: Imago +15   FOTO
Emma Răducanu // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 21:39 / Actualizat marti, 09 noiembrie 2021 23:23

Emma Răducanu (18 ani, 20 WTA) a fost eliminată în optimile turneului de la Linz (Austria) de chinezoaica Xinyu Wang (20 de ani, 106 WTA), scor 1-6, 7-6, 5-7.

Aflată la primul meci la această ediție, Emma Răducanu, principala favorită a pierdut în fața unei jucătoare venit din calificări, la capătul unui meci de 2 ore și 30 de minute.

Primul set al meciului dintre Emma și Wang a fost fără istoric. Răducanu a câștigat primul game, pe propriul serviciu, dar după aceea nu s-a mai regăsit. A fost dominată clar, iar Wang a luat 6 game-uri la rând, câștigând setul cu 6-1.

Emma Răducanu confirmă! El e noul antrenor: „E un mare privilegiu”
ANTRENOR
Emma Răducanu confirmă! El e noul antrenor: „E un mare privilegiu”

Emma Răducanu a câștigat la limită setul secund

În setul secund, Emma a jucat mai bine. A fost mai sigură în lovituri în startul setului și a condus cu 4-2. Wang nu a renunțat și a revenit, conducând cu 5-4.  Cele două au mers cap la cap, până în tiebreak, acolo unde Răducanu a câștigat la 0.

Duel la limită în setul 3

În decisiv, Răducanu și Wang au mers cap la cap, până la 4-4, fără să piardă niciun game pe propriul serviciu. Pe final, Emma a fost afectată de problemele fizice, fiind vizibil obosită, iar Wang a forțat.

Răducanu a pierdut pe propriul serviciu, iar la 4-5 a cerut intervenția fizioterapeuților. Meciul a continuat, iar Wang a avut două mingi de meci, pe care le-a ratat. Emma a făcut rebreak și a dus scorul la 5-5.  De aici, chinezoaica nu a mai făcut niciun pas greșit. A câștigat următoarele două game-uri și s-a calificat în sferturi.

Desfășurarea meciului Emma Răducanu – Xinyu Wang 1-6, 7-6, 5-7

  • 5-7: Xinyu Wang câștigă și se califică în sferturi
  • 5-5: Emma a salvat două mingi de meci și egalează
  • 4-5: Emma este la un game de eliminare, după ce Wang a făcut break-ul
  • 3-2: Cele două jucătoare continuă să-și câștige game-urile de serviciu
  • 2-1: Emma începe bine setul. Servește bine și nu are probleme în game-uri
+11 FOTO

A început setul trei

  • 7-6: Emma Răducanu câștigă tie-break-ul, iar calificarea se va decide în setul decisiv
  • 6-6: Cele două jucătoare au mers cap la cap în acest set, iar totul se va decide în tie-break
  • 4-5: Wang revine spectaculos în set. A câștigat trei game-uri la rând si e aproape de a se califica în sferturi
  • 4-2: Momente bune de joc pentru Emma Răducanu. A făcut un break și e în avantaj
  • 2-2: Începutul acestui set este mai echilibrat ca precedentul. La 2-1, pe propriul serviciul, Răducanu a avut dificultăți, salvând două mingi de break
  • 1-1: Setul începe din nou echilibrat, cu câte un game de partea fiecărei jucătoare. Atât Răducanu, cât și Wang au câștigat contra serviciului

A început setul doi:

  • 1-6: Set Wang. Chinezoaica a dominat setul și a câștigat 6 game-uri la rând, după ce Emma a câștigat game-ul inaugural. 
  • 1-4: Wang domină startul meciului. A făcut două break-uri și are un avans considerabil față de Răducanu
  • 1-1: Început echilibrat de meci. Ambele jucătoare și-au câștigat rapid game-urile de serviciu

Citește și: 

„Simona Halep e superstar pe lângă Emma Răducanu” » Mutu, contrariat: „Bine că nu ne-am dus și cu două sarmale la aeroport după Emma”

Accidentarea care i-a încheiat sezonul Soranei Cîrstea: „Ruptură musculară”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
robotucigas
robotucigas  •  11 Noiembrie 2021, 10:26

Nu a fost niciodată asa bună cum se spune. Mie îmi place fata, ca deși născută într-o tara străin cu părinți de nați diferite, fata vrea sa tina legătură cu tara asta. În rest, încă este mică, sa o ia Simona sub aripa sa, sa o motiveze. De multe ori vedeam itoni la Simona, dar fata asta a muncit pentru fiecare victorie. Nu a avut parte de pomană niciodată, aspectul nu a ajutat-o fiind foarte mica. Și totuși câțiva ani nu a căzut din top 10. Doar accidentările au dat-o jos, și de asta spun. Sa se ghideze de la Simona, mai mult la sala și mai puțin la hanjoleală. Devine vedetă peste noapte și asta o strică, trebuie sa fie umilă, a câștigat pentru ca în perioada aceea multe sportive nu erau pregătite, nu aveau meciuri la activ. Și na ea fiind mai dornica a rupt tot. Azi își arata fata ce poate, și ne arata nouă românilor cât suntem de proști. Avem fete mult mai bune, doar ca nu au fost ajutate să-și ia nici măcar un echipament adecvat. Dar ne uitam la fetița asta sa o luam la națională României. Avem fete, doar mai trebuie ca statul roman sa le și ajute, saa le și motiveze. Ăștia de parlament se motivează pe fiecare an, ba cu mașini, ba cu dracu să-i ia. Dar sa dea la cei ce câștigă ceva, sau fac perforformante nu pot. Emma ne face sa înțelegem cum a juns România, iar ce vedem este rău de tot. Politica trebuie schimbată din temelie, legile trebuie schimbate. Pe timpuri primăriile punea la dispoziție baze de pregătire. Azi doar ne aducem aminte!

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  10 Noiembrie 2021, 10:09

Emma Raducanu pare ca nu se...antreneaza,ca o jucatoare de WTA!In primul set loviturile sale erau fara forta!Moi!Asta daca nu dadea in fileu sau afara!In setul doi-cand a lovit mingea cu fortza- a fost la un nivel apropiat de cel care i-a adus gloria!Dar in setul decisiv spre final, era stoarsa de putere!Dovada clara ca nu are un staf-care sa ii impuna un program de pregatire fizica si eventual de alimentatie si stil de viata!Asa cum -in mod sigur-au *** care domina wta de ani de zile!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

misulica1
misulica1  •  10 Noiembrie 2021, 09:19

Daca i se scad punctele de la US Open este sub chinezoaica, asa ca infrangerea nu e un dezastru! Calitati are, ii trebuie un antrenor bun si seriozitate si multa munca in antrenamente...Experienta se capata cu timpul!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează