SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

EXCLUSIV Căpitanul nejucător al echipei de FED Cup a dezvăluit schimbul de mesaje avut cu Halep imediat după finala cu Wozniacki

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 28 ianuarie 2018 19:14

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de FED Cup, a vorbit despre finala Australian Open dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki, apreciind că "diferenţa s-a făcut mai ales la prospeţime, unde daneza a stat mai bine".

Căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, care urmează să întâlnească reprezentativa Canadei, în 10-11 februarie, Florin Segărceanu, 56 de ani, a urmărit cu sufletul la gură finala dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki.

- Domnule Segărceanu, cum vi s-a părut meciul Simonei?
- A fost un meci extrem de intens, extraordinar. Cel puţin un set şi jumătate a fost cea mai frumoasă finală pe care am văzut-o. Am avut emoţii, speranțe, a fost dezamăgirea pentru Simona pe final, pentru cât de aproape a fost de acest titlu de Grand Slam. Oricum, Simona mi s-a părut extraordinară de-a lungul întregii competiţii.

- Ca fost jucător, ca antrenor, unde credeţi că s-a făcut diferenţa?
- La prospeţime, în primul rând. Din păcate, Simona a risipit prea multă energie în unele partide, pe care poate că le-ar fi putut câştiga mai repede şi mai uşor. Iar asta, pe final, a contat. Wozniacki a avut acel plus de energie. Şi a confirmat, după ce a câştigat ultimul Turneu al Campioanelor, că este cea mai bine pregătită fizic şi în mare formă.

- Când vă referiţi la risipa de energie a Simonei, vă gândiţi la meciul cu Davis?
- Şi la el, dar şi la semifinala cu Kerber, o altă jucătoare de top. Iar, un meci foarte bun al Simonei, cu 50 de lovituri direct câștigătoare, dar cu mare risipă de energie. S-ar fi putut foarte bine să se termine în doar două seturi. E uşor de spus, însă mai greu acolo, pe teren. Dar uite că până la urmă decontezi toate aceste lucruri. Simona a avut şi o parte de tablou mai dificilă, a avut-o şi pe Pliskova. Wozniacki a avut un traseu mai simplu.

- A apărut poza ei de după meci, pe un pat de spital, cu perfuzii.
- Se întâmplă după un asemenea meci, după un turneu atât de greu. Pur şi simplu, Simona era epuizată. Şi cel mai rapid mod de refacere este să recuperezi mineralele pierdute, să te odinneşti.

- De ce a câştigat totuşi Wozniacki?
- Pentru că a avut, pe lângă prospeţime, şi multă şansă. A realizat unele mingi incredibile. Îmi amintesc de acel moment 5-4 şi 30 egal. Caroline a reuşit să scoată de undeva, de pe fundul terenului, o minge în cros scurt. Totul s-a jucat la câteva puncte diferenţă. Iar Simona a avut chiar mai multe lovituri direct câștigătoare decât adversara ei.

- Acolo, dar şi în alte ocazii, nu ar fi fost mai bine ca Simona să vină mai aproape de fileu, să fie şi mai agresivă?
- A făcut de multe ori pasul înainte, a intrat în teren, a reuşit să închidă puncte la fileu. Dar e greu să faci asta când adversarul nu te lasă să pregăteşti punctul. Wozniacki a început perfect, foarte tare, agresiv. A fost o clasă peste Kerber, de exemplu.

- Cum e să pierzi un asemenea meci, te dărâmă, te ambiţionează?
- Depinde cum îl analizezi. A avut un turneu extraordinar, a salvat mingi de meci în confruntări extrem de grele, a trecut şi peste accidentarea din primul tur. A arătat un altfel de joc. Sigur, să ai 4-3 în decisiv, să serveşti, dar să pierzi, nu e uşor. Dar părerea mea este că nu Simona a pierdut finala, ci Wozniacki a câştigat-o! Iar Simona a progresat, evident. Nu a semănat deloc cu finala de la Roland Garos, unde avea 1-0 la seturi şi 3-0 cu Ostapenko, dar a pierdut. Pe aia nu ai cum s-o uiţi! Acum însă, ea trebuie să rămână cu lucrurile bune.

- Adică?
- Am văzut la acest turneu o altă Simona decât cea din 2017. A progresat mult în joc, are altă mentalitate, am văzut o luptătoare de la început până la sfârşit. N-a mai lăsat să-i scape game-uri doar aşa, din cauza atitudinii, cum se mai întâmpla înainte. A căpătat încredere, este mult mai agresivă, vine mai des în faţă, a câştigat la toate capitolele.

- Aţi vorbit cu Simona după finală?
- Am făcut un schimb de mesaje. Eu i-am spus că mă doare sufletul pentru ce am văzut şi pentru ea. Simona mi-a zis pe scurt cât de greu a fost. I-am transmis că trebuie să meargă înainte, că nu are ce să-şi reproşeze.

- Vine la FED Cup, la meciul cu Canada?
- Eu am fost în prima săptămână la Melbourne, să le văd pe fete, şi mi-a spus că vine. Vrea să o facă, îi place să joace pentru România. Îmi dau seama cât de greu a fost în a doua săptămână pentru ea, dar ştiu că a renunţat la turneul de la Sankt Petersburg. Are nevoie de câteva zile de odihnă şi o aşteptăm să vină la echipă.

"Să spună un fost număr unu mondial, o jucătoare de top, precum Pliskova, că nu-şi mai doreşte să joace cu tine, e cel mai frumos compliment pentru Simona"

"Simona poate să ajungă şi mai mult în faţă, dar asta vine odată cu încrederea. A început deja s-o facă foarte bine. Asta e o armă împotriva jucătoarelor precum Kerber sau Wozniacki"

Florin Segărceanu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  29 Ianuarie 2018, 22:02

Indivizii cu circumvolutiuni defecte nu ar tebui sa posteze decat sub supraveghere!

mircea_deca
mircea_deca  •  29 Ianuarie 2018, 17:25

ce cauti tu printre oameni...................

simonhalep
simonhalep  •  29 Ianuarie 2018, 13:57

Nu va pupa în toată cariera ei un trofeu de GS. Revine serena și adio! Și nu o mai scuzați și ridicați atâta în slăvi, că de-aia nu poate. Asta e slăbiciunea românilor, cum le gâdili orgoliul, cum dau cu bâta în baltă. Criticați-o mereu, chiar și atunci când e pe val și, până la urmă îi va satisface și pe cei ce idolatrizează.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează