SPORTURI  »  TENIS  »  BAZĂ SPORTIVĂ

EXCLUSIV / FOTO & VIDEO Imagini deplorabile! Banca a deschis arena BNR pentru presă » Vrea să o cedeze sportului și invită guvernul să ofere o soluție legală!

foto: Andrei Crăițoiu, GSP +23   FOTO
foto: Andrei Crăițoiu, GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 octombrie 2017 12:10

BNR a invitat jurnaliștii să vadă cum e întreținută arena de tenis din ”Doctor Staicovici”.

BNR susține că nu vrea să fie proprietarul unei arene sportive nefolosite, în centrul de elită al orașului. "Vrem să cedăm baza către MTS sau către o altă entitate, singura noastră condiție fiind respectarea legii", a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale.

BNR susține că, așa cum e acum, legea nu-i permite cedarea bazei și că e nevoie de intervenția Guvernului sau a Parlamentului. Instituția e fermă în a ceda arena de tenis, păstrând doar sala de pregătire. "Vânătorul de talie mare nu cred că a pus ochii pe fazanii din curtea BNR!", spune un oficial al complexului ironic.

"Au fost încercări pe vremea Guvernului Ponta, să se facă un schimb cu complexul ăsta, să le dea altceva. Banca Naţională a luat acest parc, în 1991, după părerea mea, ilegal. Pentru că el era dintotdeauna o bază sportivă, nu era a băncii"
Ion Țiriac, fost tenismen

O echipă a Gazetei Sporturilor a vizitat astăzi baza sportivă, iar situația e una dezastruoasă.

În primul rând, Arena Centrală, care e închisă de mai bine de un an, arată oribil. Tencuiala de pe pereți e căzută, se văd cărămizile, lojele sunt distruse, scaunele sunt putrezite, iar multe dintre ele se desprind. Exista zone unde bucăți de beton se desprind de scări, iarba crește în tribună, iar în afară de zgura care arată bine, baza e un adevărat dezastru.

Pereții de la cele două peluze sunt clar degradați până la caramidă, iar oficialii BNR au astupat în totalitate zona cu două bannere uriașe de culoare roșie.

În turul complexului, terenurile de antrenament arată bine, dar doar în ceea ce înseamnă zgura și suprafața de joc. Scaunele sunt pline de praf, mizeria e la ea acasă și nu s-a mai făcut curățenie de luni bune.

"Nu e terenul lui Isărescu! E terenul românilor. Şi Banca Naţională ar trebui să se numească Banca Românilor că e a românilor. Nu e de la mama lui terenul ăla. Cineva care a stat 27 de ani în postul ăla, mai mult decât a stat Ceauşescu, nu e normal. Cine e persoana care poate să ne dea terenul înapoi? Cine, domnul Dragnea? Cine? Facem un apel la toată lumea, să ne dea terenul"
Ilie Năstase, fost tenismen

Mai mult, Banca Naţională a României a precizat într-un comunicat că terenul din strada Dr. Staicovici nr. 42-48, unde se află Arenele BNR, este proprietatea băncii din anul 1946, fiind dobândit printr-un act de vânzare-cumpărare de la Societatea de Dare la Semn Bucureşti.

"La data preluării, starea construcţiilor şi a terenului din jurul acestora era deplorabilă, necesitând investiţii semnificative. După anul 1991, BNR a realizat investiţii în Arena Centrală şi terenurile de antrenament în valoare de aproximativ 1.000.000 lei în preţuri curente (amenajare vestiare în anul 1997, tribuna metalică în anul 1999, instalaţie de nocturnă în anul 2000 etc)"
comunicat al BNR

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
para.para
para.para  •  06 Octombrie 2017, 22:22

De ce nu face Firea o oferta si pentru terenul asta, ca doar are bani, ca-n vorba romaneasca: "Cand nu sunt banii tai, parca sunt mai multi". Ce naiba, a cumparat ea o statuie pentru circ si nu cumpara arena de tenis?

spion_kop
spion_kop  •  06 Octombrie 2017, 19:31

cum se intoarce roata istoriei, in anii 90 era o poezioara :"nu vrem bani, nu vrem valuta, vrem ca Roman ***, era cintata de fetele de la Apaca. Sa nu mai vorbesc de celebrul indemn "Ana Pauker si cu Dej baga spaima in burgheji" cintat de bunicii sau strabunicii tai ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10206088110775210
Enver Hoxha  •  06 Octombrie 2017, 18:19

Că Năstase vorbește aiurea nu e de mirare, dar că Țiriac îl imită - da. Vârsta nu iartă. Țiri s-a zaharisit, săracul. La 80 de ani a ajuns un moș certăreț, cu chef de procese. În loc de elefanți acum vânează muște.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează