SPORTURI  »  TENIS  »  KREMLIN CUP

VIDEO+FOTO Simona Halep, eliminată de la Kremlin Cup! Meci de un nivel extraordinar contra lui Sakkari

Simona Halep +9   FOTO
Simona Halep

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 17:45 / Actualizat vineri, 22 octombrie 2021 18:14

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost învinsă de Maria Sakkari (26 de ani, 7 WTA), scor 4-6, 4-6, în sferturile de finală de la Kremlin Cup. A fost primul meci dintre cele două jucătoare

  • Pentru Halep urmează Transylvania Open, turneu disputat la Cluj-Napoca, în perioada 25-31 octombrie. 

Nivelul primului set al sfertului de finală dintre Simona Halep și Sakkari a fost unul extraordinar, după cum era de așteptat. Forța din forehand-ul grecoaicei și urcările ei inspirate la fileu erau puse față în față cu inteligența și cu passing-urile Simonei.

Simona Halep și Emma Răducanu ar putea juca umăr la umăr la Transylvania Open! Măsura luată de organizatori: „Sărim de un milion de euro”
TRANSYLVANIA OPEN
Simona Halep și Emma Răducanu ar putea juca umăr la umăr la Transylvania Open! Măsura luată de organizatori: „Sărim de un milion de euro”

Simona Halep, eliminată de Maria Sakkari de la Kremlin Cup, după un set 2 incredibil

Sportiva din România a fost într-o permanentă defensivă și s-a văzut condusă, scor 2-5. A urmat o răbufnire, game-uri impecabile, fără greșeală, și servea pentru a duce setul în prelungiri. Game-ul decisiv a fost unul maraton, în care Simona a salvat 4 mingi de set și a irosit la rândul ei două oportunități.

Actul secund a început cu o dominare totală a grecoaicei. Maria a lovit cu multă încredere, a avut și o doză de șansă, multe lovituri care au prins la limită terenul. Reacția de peste fileu întârzia să apară. 

Seturi identice în duelul Halep - Sakkari

+5 FOTO

Simona s-a aflat în imposibilitatea de a trece în controlul raliurilor. Și când s-a întâmplat acest lucru, Sakkari a demonstrat că este una dintre cele mai bine pregătite jucătoare din punct de vedere fizic. S-a apărat eroic, a scos mingi imposibile și a semănat neîncrederea în racheta Simonei.

Halep a avut 10 minute de grație. A revenit de la 2-5, a salvat inclusiv o minge de meci, dar a clacat în același punct, la 4-5. Sakkari a închis meciul după o oră și 45 de minute. Va juca în semifinale împotriva rusoaicei Ekaterina Alexandrova (3 WTA). 

Simona Halep - Maria Sakkari 4-6, 4-6

  • Game, set și meci Sakkari!
  • 4-5, Break Halep: Simona nu îi mai oferă soluții lui Sakkari. Lovește tot mai agresiv, o aleargă dintr-un colț în celălalt al terenului pe sportiva din Grecia și obține un break la 0!
  • 3-5, Game Halep: Simona servește excelent și obține puncte ușoare. Forehand-ul lui Sakkari este tot mai nesigur.
  • 2-5, Break Halep: Simona supraviețuiește game-ului în care Sakkari a servit pentru meci. Halep nu și-a pierdut punctul în momentele limită, a returnat lung fiecare minge și a așteptat erorile adversarei.
  • 1-5, Break Sakkari: Sportiva din Grecia va servi pentru meci!
  • 1-4, Game Sakkari: Defensivă absolut incredibilă a lui Sakkari. Simona a atacat în toate unghiurile posibile, a pus și  o „scurtă” aproape perfectă, dar în zadar. 
  • 1-3, Game Halep: Simona devine mai agresivă, urcă de două ori la fileu și închide punctele cu voleuri bine executate. Sakkari nu a mai reușit să intre în controlul raliurilor.
  • 0-3, Game Sakkari: Maria domină tot mai autoritar, ajutată și de serviciu. 
  • 0-2, Break Sakkari: Sportiva din Grecia continuă să lovească năucitor cu forehand-ul. Mingea decisivă a fost lo dreaptă plasată perfect în lung de linie. 
  • A început setul secund, cu Maria Sakkari la serviciu!
  • 4-6, Break, Set Sakkari! Simona e nevoită să înfrunte „bombardamentul” venit din cealaltă parte a fileului. Halep salvează patru mingi de set, însă jucătoarea elenă închide setul la cea de-a cincea oportunitate avută. Misiunea se complică înzecit pentru jucătoarea noastră. 
  • 4-5, Break Simona! În ce moment vine primul break al meciului pentru Halep! Insistențele jucătoarei noastre dau roade, iar Sakkari greșește într-un moment important, în care servea pentru set. Simo mai are de recuperat un game, va servi imediat pentru a trimite prima manșă în prelungiri.
  • 3-5, Game Halep. Simona face un game solid pe propriul serviciu și rămâne, pentru moment, în primul set. Imediat, Sakkari va servi pentru a închide prima manșă.
  • 2-5, Game Sakkari: Simona risipește din nou un game în care inițial a fost în control. Halep a condus cu 30-0 pe serviciul adversarei, însă Sakkari a câștigat patru puncte la rând.
  • 2-4, Game Halep: Ce game important își adjudecă Simona. Jucătoarea noastră a început în forță, a condus cu 40-0, dar Sakkari a revenit incredibil și și-a procurat o minge de break. Halep a jucat inteligent, a câștigat trei puncte la rând și a închis apoi game-ul.
  • 1-4, Game Sakkari! Simona a beneficiat de două mingi de break, ambele anihilate de Sakkari greație agresivității din jocul său. Jucătoarea elenă evadează din nou dintr-o situație complicată, iar acum avantajul său e unul liniștititor.
  • 1-3, Break Sakkari. E rândul Simonei Halep să înfrunte mingi de break. Jucătoarea noastră le salvează pe primele 3, dar apoi greșește mingi facile, iar elena se distanțează.
  • 1-2, Game Sakkari: Jucătoarea noastră și-a procurat două mingi de break, pe care grecoaica le-a anihilat cu două servicii perfect. Apoi, Simona a gestionat greșit o minge trimisă la limită de Sakkari, game-ul fiind adjudecat în cele din urmă tot de către elenă.
  • 1-1, Game Halep: Încurajată din tribune de antrenorul Adrian Marcu, Simona încheie un game muncit cu un as și restabilește egalitatea. 
  • 0-1, Game Sakkari: Jucătoarea din Grecia își impune stilul extrem de agresiv încă din startul confruntării. Sakkari injectează forță loviturilor sale și o împinge pe Simona mult în spatele liniei de fund. 
  • A început partida, cu Maria Sakkari la serviciu!
  • Cele două jucătoare se află la încălzire, iar partida va începe în scurt timp!

VIDEO Maria Sakkari s-a calificat la Turneul Campioanelor

Citește și: 

Simona Halep, prima reacție după calificarea în sferturile Kremlin Cup: „Știam că va fi greu să termin în două seturi” » Ce glumă a făcut

Simona Halep și Emma Răducanu ar putea juca umăr la umăr la Transylvania Open! Măsura luată de organizatori: „Sărim de un milion de euro”

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (48)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  23 Octombrie 2021, 10:19

vb lui Toma ,ca asa i in tenis ,mi a placut zambetul Simonei la sfarsitul meciului de la fileu cu Maria care inca era incrancenata ,Simona cred ca sa gandit mai mult sa faca ce i mai bun pt ea in acest an ,lasa Simo ca in tenis puctul se poate repeta din scaun ,in viata nu prea e recomandat .Sanatate draga noastra si succes in toate .

dragan
dragan  •  22 Octombrie 2021, 23:37
Postat de Ion Popescu pe 22 Octombrie 2021, 23:19

Dupa o serie de victorii la Moscova Raluca Olaru a ajuns in finala si a ajuns pe locul 11 in clasamentul WTA Race. Dar GSP NU STIE SAU NU/I PASA. GSP se ocupa mai mult de barfe, de divorturi, de jucatori straini.

calm, domnule Popescu! si bucurati-va ca GSP-ul nu se ocupa de Raluca Olaru! p.s. prietenii stiu de ce!

347655969058390
Ion Popescu  •  22 Octombrie 2021, 23:21

Precizare. La Moscova Olaru joaca la dublu.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează
Close