SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

FRANȚA - ROMÂNIA 3-2, FED CUP // Simona Halep a riscat totul pentru Fed Cup! Un specialist explică: probleme mari într-o perioadă critică » Poate ieși din Top 10!

Simona Halep și Monica Niculescu // FOTO: Raed Krishan
Simona Halep și Monica Niculescu // FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 22 aprilie 2019 18:09

România a pierdut semifinala Fed Cup cu Franța, scor 2-3. După dubla cu Franța, în care a jucat trei meciuri, Simona Halep, locul 2 WTA, ar putea avea probleme fizice.

Simona Halep, care duminică a jucat două meciuri, la simplu și la dublu, ar putea avea de suferit în perioada următoare. Firicel Tomai, fost antrenor al Simonei și al lui Victor Hănescu, a spus că efortul depus de Halep ar putea avea efecte negative în perioada următoare.

Simona poate resimţi acest efort din Fed Cup şi în următoarele două luni. Simona a făcut un meci total în Franţa. Şi-a dorit enorm, foarte mult. A oferit tot ce a putut, ca energie, capacitate de efort şi de implicare.

Pur şi simplu simţeai că mai putea să joace şi nu greşea nicio minge. La dublu, a greşit o minge sau două în trei seturi. A fost foarte alertă şi foarte prezentă în joc”, a declarat Firicel Tomai pentru Prosport.

Simona Halep a jucat două meciuri de simplu, ambele câștigate, iar duminică a intrat și în partida de dublu, după accidentarea Irinei Begu, pierdută în setul decisiv.

7ore și 21 de minute a jucat Simona Halep în trei meciuri de Fed Cup

Perioadă critică

Pentru Simona urmează cea mai importantă perioadă a anului, în care joacă turnee pe zgură. Halep va juca la Stuttgart, Madrid, Roma și Roland Garros. Cel mai important turneu, Roland Garros, câștigat de Halep în 2018, se desfășoară în perioada 23 mai - 6 iunie. Simona are de apărat 3.060 de puncte câștigate anul trecut la aceste turnee! Dacă nu va avea un parcurs bun în următoarea perioadă, românca riscă să părăsească Top 10. Simona se află între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii din 27 ianuarie 2014!

Citește și: 

Horia Tecău, mesaj pentru echipa de Fed Cup și Florin Segărceanu: „Noi, restul, ce hotărâm să facem?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
10155633308976552
Cornel Perju  •  24 Aprilie 2019, 03:35
Postat de Ion Popescu pe 22 Aprilie 2019, 21:01

Simona a gresit oferindu-se/cerand sa joace si la dublu. Dar prostia se plateste, la........Stuttgart, samd. Inca nu a priceput ca nu poate rezista timp indelungat. Spre deodebire de Garcia care are alta conditie fizica.

bai gaga, nimeni din top 10 nu are rezistenta Simonei . La AO 2018 a jucat 6 meciuri pe o caldura sufocanta, accidentata, o gramada de meciuri lungi si epuizante si ar fi casigat si finala daca nu o scotea wozniaki din ritm cu o pauza medicala. La Montreal a jucat 4 meciuri in 48 de ore, a castigat turneul iar apoi a jucat imediat la Cincinati unde a ajuns in finala. Deci a fost capabila sa joace 10 meciuri in 8 zile. Ce o compari tu pe Simona cu Garcia. La meciul de dublu Garcia a parul mai odihnita pentru ca a avut-o pe Mladenovici care este nr 3 Mondial la dublu si care a fost si odihnita. In meciul de dublu, cand Simona servea sau cand primea serva, juca practice de una singura

10155633308976552
Cornel Perju  •  23 Aprilie 2019, 04:43
Postat de Ion Popescu pe 22 Aprilie 2019, 21:01

Simona a gresit oferindu-se/cerand sa joace si la dublu. Dar prostia se plateste, la........Stuttgart, samd. Inca nu a priceput ca nu poate rezista timp indelungat. Spre deodebire de Garcia care are alta conditie fizica.

Simona a gresit oferindu-se sa joace in FED Cup. Are deja 27 de ani, "time is running out" cum spun englezii. Nu mai are prea mult timp la dispozitie ca sa mai castige macar un GS. Vin fetele astea tinere si flamnde de bani si performata din urma si o sa mature cu totate 'babaciunile' trecute de 25 cat de curand. Bianca Andreescu a inceput deja 'curateania'. Anul asta a batut toate jucatoarele din top pe care le-a intalnit, pe Kerner chiar de doua ori. Ar fi batut-o si pe Simona daca s-ar fi intalnit

10155633308976552
Cornel Perju  •  23 Aprilie 2019, 04:39
Postat de Racaru Calin Andrei pe 22 Aprilie 2019, 20:35

Stire de tot ***. Cum ma iese din top 10 ca a jucat la fed cup?? Vai mama voastra

Simona poate sa iasa din top 10 daca nu isi apara cele 3000 de puncta castigate anul trecut la Madrid Roma si Roland Garos. Asta a vrut sa spuna Tomai. Daca un antrenor spuna ca un jucator isi risca un sezon doar pentru ca s-a antrenat intens 6 ore intr-o singura zi, iti dai seama cat de mediocre este el ca si antrenor si iti dai seama si dece Simona a avut lacune asa de mari cand a intrat in circuitul profesionist. Simona nu are serva, nu stie dropshot, nu stie slice nici pe backhand nici pe forehand nu are joc la fileu. Un antrenor care considera ca doua sau trei ore de antrenamet pe zi sun suficiente ca sa ajungi jucator profesionist este un antrenor de doi bani. In perioada junioratului Federer se antrena si 8 ore pe zi, uneori chiar si cu doi antrenori. Antrenamentele erau asa de intense uneori ca se prabusea pe teren. De asta a ajuns cine a ajuns nu ca ar fi fost supertalentat.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează