SPORTURI  »  TENIS  »  WTA SYDNEY

Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian, în „optimi” la Sydney » Urmează adversare de calibru

Gabriela Ruse / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Gabriela Ruse / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 11 ianuarie 2022 10:20 / Actualizat marti, 11 ianuarie 2022 10:26

Gabriela Ruse (24 de ani, 82 WTA) s-a calificat în această dimineață în optimile de finală ale turneului de la Sydney, competiție de categorie WTA 500. Jucătoarea noastră a învins-o în două seturi pe poloneza Magdalena Frech (locul 105), scor 6-2, 3-6, 6-4.

Ajunsă pe tabloul principal după ce a trecut de două runde de calificări, Gabriela Ruse a disputat astăzi cel de-al treilea meci în tot atâtea zile la rând. Începutul a fost ideal pentru jucătoarea din România, care a dominat ostilitățile în primul set, câștigat clar, 6-2

Ruse nu a mai fost aceeași jucătoare incisivă și în setul secund. Românca a fost de nerecunoscut pe propriul serviciu, adversara sa reușind nu mai puțin de patru break-uri. Frech s-a impus cu 6-3 și a trimis confruntarea în decisiv. 

Acolo, Gabriela nu s-a precipitat, a fost din nou răbdătoare, reușind s-o domine în momentele-cheie pe Frech. A fost 6-4 pe Ruse, care se va duela în optimi cu Anett Kontaveit (7 WTA), estona care a impresionat în ultima parte a anului trecut.

Calificarea în optimi i-a adus Gabrielei Ruse un cec în valoare de 10.000 de dolari, dar și 55 de puncte WTA.

Și Jaqueline Cristian e în optimi la Sydney

Cealaltă jucătoare din România aflată pe tabloul principal de la Sydney, Jaqueline Cristian (23 de ani, 73 WTA), urmează să joace în faza optimilor cu Barbora Krejcikova (4 WTA), campioana de la Roland Garros 2021. În primul tur, Jaqueline a învins-o pe australianca Priscilla Hon (23 de ani, 223 WTA), scor 7-6 (5), 7-5.

Citește și alte știri din tenis:

Legendă a tenisului, despre Simona Halep: „Va reveni în TOP 3 și va mai câștiga un Grand Slam”

Ultimele informații de la Melbourne » Care e situația lui Novak Djokovic, când s-ar putea decide totul și unde a fost surprins sârbul azi

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
tatiana19
tatiana19  •  11 Ianuarie 2022, 21:15

Mult succes fetelor noastre in continuare. Chiar daca misiunea se arat[ a fi imposibila. Va tinem pumnii stransi. Curaj!!!!!!!!!!!

347655969058390
Ion Popescu  •  11 Ianuarie 2022, 17:16

La Sydney Ruse are 3 victorii /doua in calificari/. A urcat 12 pozitii in clasament. Cristian are o victorie si a urcat 5 pozitii in clasament. Ambele s/au calificat in optimi. Felicitari si succes mai departe !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează